Ik werk in de gehandicaptenzorg, op een woongroep, onregelmatig dus. Ik heb 2 vaste werkdagen en dus 2 vaste dagen opvang voor de kids. De overige uren werk ik flexibel (2 a 3 dagen opvang van de omas nodig) Wellicht is zoiets bij jullie ook te regelen? Anders een flexibele gastouder?? Tis vaak ff zoeken en mss iets verder of omrijden om je kinderen weg te brengen..
Ik werk ook in de thuiszorg. Als verzorgende, dus misschien iets minder mogelijkheden. Maar ik vind het bijna niet meer te doen. Mijn 2 jongsten gaan naar een opvang in de buurt van mijn werk (flexibele uren), maar dat is wel ruim 35 minuten rijden voor mij. De oudste ging naar een BSO hier in de buurt. Mijn man bracht haar weg en ik de andere 2. Ik heb het besluit genomen om straks na mijn verlof terug te gaan naar de flex en dan voor de woonzorg. Maar wel met 8-12 vaste uren per week. Daarnaast ga ik, Via de LOI, een opleiding volgen tot doktersassistente. Ik wil graag meer regelmaat in het werken hebben. En bovendien vind ik het werk in de zorg niet meer uitdagend.
Bij ons is het mijn vriend die ploegendiensten werkt. Ene week van 6-14 en andere week van 14-22u met uitloop naar 23.30. Start dan soms al om 11u. Soms draait hij nachtdiensten. Ik werk als doktersassistente regelmatig en in kantooruren. Maar zelfs dan is het moeilijk plannen soms. Ene week gaat onze zoon 4 ochtenden naar de vso en andere week 2 middagen nso. We kunnen elkaar op donderdag afwisselen en woensdag ben ik vrij. Vrijdag in de avonddienst-week is vriend vrij. Wij hebben ook nauwelijks vangnet. Enige grootouder die kan (mijn vader) moet 60km enkele reis rijden, dus zo'n man van 68 schakel je ook niet te pas en te onpas in. Verder werkt iedereen fulltime en mijn moeder is afhankelijk van de fiets en bovendien grotendeels invalide. Waar ik mn tegenaan loop is dat ik in de avonddienst-weken 's avonds echt aan huis gekluisterd zit. Sporten, nascholing voor werk, vriendin bezoeken, dat gaat dan allemaal niet. Lid worden van een vereniging kan om die reden ook niet. Met toneel heb ik moeten stoppen toen onze zoon kwam. Om de week komen is meestal niet gewenst. Dat is wel echt een nadeel van zijn ploegendiensten. Maar voordeel is wel, en dat vind ik echt prioriteit boven mijn sport en scholing, dat we relatief weinig bso nodig hebben voor onze 5-jarige omdat we best heel wat kunnen afwisselen. Ik heb me er bij neergelegd, met oog op het voordeel voor onze zoon. Over een jaar of 7 kan ik 's avonds wel weer een uurtje ofzo gaan sporten. Maar het blijft wel lastig qua plannen.
Ik werk in de thuiszorg als verzorgende IG. Ik heb ochtend en avonddiensten maar wel op vaste dagen. Wij hebben gewoon een basis rooster waar iedereen z'n vaste werkdagen heeft. Rooster is dus altijd hetzelfde. Werkt super En daarnaast krijgen we losse lijsten met alle open diensten en hier mogen we zelf invullen welke we willen doen. Geen verplichting . ochtenddiensten werk ik onder schooltijd. Heb 1 dagdienst in de week en dan gaan ze naar de bso. avonden en zondagochtend past oma op ( ik ben alleen) .
Werk zelf in de wijkverpleging als verz ig en weet niet welke regio je werkt maar bij ons hebben ze altijd mensen nodig.
Je kunt proberen ergens vaste dagen te krijgen. Ik werk in de zorg, niet als verpleegkundige, maar werk wel deels mee in de zorg zeg maar. Mijn collega's werken allemaal onregelmatig, maar ik ben alleen gekomen omdat ze mij een vast rooster gaven. 1 vaste dag avonddienst, 1 vaste dag dagdienst en dan om het weekend twee diensten (die verschillen dan wel, maar dan is mijn man thuis dus geen gedoe qua opvang). Met opvang is het dus ideaal, de oudsten gaan 1 middag naar de bso, als ik dagdienst heb brengt man kinderen naar school, ik ben op tijd thuis als ze uit school komen. Ik heb jaren onregelmatig gewerkt, maar het gaf in ons gezin echt teveel onrust. Mijn man werkt ook altijd al veel, de combinatie gaf teveel stress bij ons allemaal. Dat is werken mij niet waard. Zelfs als mijn man minder zou werken zou ik het niet meer willen. In een gezin met straks 4 kinderen wil ik zelf ook structuur en regelmaat, en die ontbrak bij ons echt met onregelmatig werken. Maar er zijn tekorten, dus je kunt het altijd proberen ergens
Ik werk in de ouderenzorg en heb ook onregelmatige diensten. Wij doen zelfroosteren, en voor 90% heb ik helemaal zoals ik hem zou willen. Bij ons als flexmedewerker zit je eigenlijk ook goed. Elke 3 maanden komt het rooster open, kan je gelijk diensten liken en heb je in principe ook je rooster voor 3 maanden klaar. In de loop van die maanden komen natuurlijk ook nog diensten open te staan, maar dan kan je er natuurlijk voor kiezen om die niet te liken.
En je team zover proberen te krijgen dat er 8 uursdiensten en/of vast basisrooster gemaakt wordt? Dat scheelt veel in de onregelmatigheid. Ik zou wel van de weekenden af willen, meer omdat ik soms 6 dagen in de week met werk bezig ben en zo mijn kind niet veel zie die week.
Ik lees iedereen hier dat er ook 8 uurs diensten gedraaid worden in de thuiszorg? Ben ik een beetje verbaasd over, en wist niet eens dat het mogelijk was. Ik werk sinds een klein jaar in de thuiszorg en de diensten zijn nu ongeveer van 17 tot 22 uur of van 7 tot 11.30 of bv van 8.30 tot 12.30. Bij ons zijn ze dat juist allemaal aan het aanpassen omdat de diensten te lang worden? Er komt een extra avonddienst bij zodat je maar maximaal 4 uur ofsoms maar 3 uur werkt. Word gedaan omdat er van veel collega's klachten komen dat de routes te lang worden. Ik ben eigenlijk de enige die liever een langere route werkt dan een korte. Je moet vaker komen werken om je uren te halen. Bij mij is dat helemaal niet prettig, voor nu moet ik elke keer voor opvang zorgen als ik moet werken, wat betekent dat man later naar zijn werk kan of eerder thuis is. En tegenwoordig loopt dat bij ons de spuigaten uit, en krijg ik de opmerkingen van mijn leidinggevende dat ik mijn uren niet haal. Gezegd dat ik liever de langere diensten werk zoals voorheen, maar ze kunnen dat niet allemaal aanpassen alleen omdat ik werk.... logisch ergens. Zal misschien ook iets met de regio te maken hebben? Randstad, überhaupt de steden
Hier zijn de ig en vz routes ook max 5 uren. Alleen vp routes/diensten zijn 8u maar dat komt omdat we ook de oproepen binnen krijgen van een deel vd stad. Daarnaast doen we, in de gaten in de routes doen we administrative en intake gesprekken, zorgevaluaties etc.
Bovenstaand inderdaad, en de 8uursdiensten zijn bij ons ook samengevoegde routes. Dus voor wie wil, de dienst van 15 tot 18 en 18.30 tot 23.00 en wie liever kort wil die van 18.00 tot 23.00 Juist de keuze maakt het werkbaar bij ons
Diensten zijn overal weer anders. Zelfs bij de organisatie waar ik werk zijn ze verschillend. Wij zijn zelfsturende teams dus mogen zelf beslissen hoe we de roosters maken en wat voor een diensten we bedenken. Zolang iedereen maar zorg krijgt, er zo min mogelijk open diensten zijn waar invalkrachten voor moeten komen en al het personeel aan z'n uren komt. Werkt super . Beter dan een vaste planner die even bepaald wanneer je moet gaan werken Wij hebben dagelijks 1 dagdienst. Deze is van 7.30 uur tot 16.00 uur. En verder 4 ochtenddiensten van 7.30 tot 12.00 uur. En dan 2 avonddiensten. Van 17.00 uur tot 23.00 uur en van 18.30 uur tot ongeveer. 23.00 uur. De lange dagdienst wordt over iedereen verdeeld. Maar sommige collega's werken liever s avonds of korte ochtenden dus er zijn mensen die geen dagdiensten doen en collega,s die er een paar per week doen. Die collega heeft dan ook de wijk telefoon mee dus krijgt alle telefoontjes van cliënten, huisartsen enz. Aar per dag dus dat valt mee. De dagdienst doet bij ons de mensen die in de middag staan met medicatie of mensen met bijv wondzorg/zwachtelen. Dat kost veel tijd en dat hebben we S'ochtends niet echt dus die doen we smiddags. Dagdienst gaat ook naar oproepen van cliënten. Soms hebben we volle middagpakketten met nauwelijks pauze en regelmatig ook dat je van 13.00 uur tot 16.00 uur nauwelijks wat te doen heb. Lastig want die tijd kunnen we niet schrijven. Dus die proberen we zoveel mogelijk te vullen met productief werk wat op cliënten geschreven kan worden. Telefoontjes , dingen regelen,/bestellen enz.