regelmatig zie je hier de discussie terugkomen over wel of geen smeerkaas... Nou vraag ik me af, kun je je kindje niet ook andere kazen geven? Is er iets mis met bijvoorbeeld een neutrale roomkaas of huttenkase? Zou je ook mozzarella kunnen geven? Of een stukje brie vast gepasteuriseerde melk? Op vakantie heeft mijn kindje al een paar keer wat mozzarella geproefd en hij vond het heel lekker. Deze kazen lijken me minder zout dan smeerkaas en meer "echt kaas" .. ik lust zelf eigenlijk ook geen smeerkaas, maar alle andere kazen wel. Volgens het voedingsschema van Kleintjes mag je alleen jonge hollandse kaas geven en "alle andere kazen" pas vanaf 1 jaar... maar wat is er op tegen? In Frankrijk en Italie zullen de babies vast geen hollandse kaas krijgen tot hun 1e jaar
Ja, dat denk ik ook. Evenals rauw vlees, gerookte zalm ect. Het lijkt me dat je kaas van gepasteuriseerde melk gewoon kunt geven, Julian eet ook mozzarella, ricotta enz.
Wij eten geen jonge Hollandse kaas. Ik vind het erg vies en koop het ook gewoon niet. Mijn zoontje kreeg dus vanaf het begin oude kaas. Ik denk dat hij een maand of 8 a 9 was toen ik het voor het eerst gaf. Verder krijgt hij feta, brie, camembert, blauwe kaas enz. Het is niet zo dat hij elke dag kaas eet, maar ik ben erg blij dat mijn kind zo kan genieten van sterkere smaken. Ik denk dat het een goed idee is om op te letten met hoeveel zout er in kaas zit, maar ik vind toch dat kinderen uiteindelijk gewoon moeten kunnen gaan eten.