Is dat zo of is het gewoon zo dat heel veel minder vaak voorkomt? En als dat zo is, hoe kan dat dan? Waarom zou een man er makkelijker weer tussenkomen dan een vrouw na een paar jaar niet te hebben gewerkt? Heeft dat niet met veel meer zaken te maken dan puur geslacht? Zoals opleiding, werkervaring etc?
Bizar trouwens dat je toch weer merkt dat je je als tbm moet verantwoorden en dan klagen dat (veel) werkende moeders zich altijd moeten verantwoorden. Ik zou niet snel iets zeggen over de manier waarop anderen het aanpakken, is niet mijn zaak namelijk, maar blijkbaar is het vrij spel om tbmoeders nog even op de risico's te wijzen (alsof we allemaal achterlijk zijn). Er zijn vast ook risico's aan het dagelijks wegbrengen van je kind naar de opvang, maar daar zie je mij hier toch ook niet mee rond strooien
Ik probeer zeker niets te verzinnen of zoek dingen die er niet zijn. Prima toch, dat dit werkt voor jullie. Ik zou het alleen fijn vinden als de maatschappij gelijke kansen en verwachtingen voor beide ouders zou bieden. Want dat is er, naar mijn idee, nog steeds niet. En dan kan ieder alsnog zijn eigen keuzes maken. Maar heb je wel dezelfde basis en worden beide rollen (als kostwinner en als verzorger) voldoende gewaardeerd.
Tja. Ik heb nooit zo'n droom gehad om moeder te worden. Ik ben dolgraag moeder, maar ik ben ook dolgraag andere zaken. En nee, ik zal op mijn sterfbed nooit zwijmelen dat ik liever meer gewerkt had. Maar ik ben wél trots op de job die ik doe, en hoe goed ik daarin ben. Dáárom werk ik veel.
Nou prima. Hoor/zie je mij toch nergens commentaar op hebben? Geloof niet dat ik daar ooit wat van/over heb gezegd, maar andersom is het vrij spel.
Eerlijk gezegd denk ik echt niet dat dat de motivatie is van de meeste werkende vrouwen. Het lijkt me persoonlijk heel erg vermoeiend om altijd maar in wat-als-scenario's te moeten denken En het is maar net wat je onder armoede verstaat? Een minimumloon in Nederland vind ik echt niet vallen onder armoede, in België schijnt dat wel slechter te zijn.
Dat is mss omdat jij u enorm gaat verdedigen op dit vlak. Jij kiest om thuis te zijn en dat is een persoonlijke keuze, prima niet? Anderen sommen zaken op waarom ze het niet of nooit zouden doen en dat is ook een persoonlijke mening, ook prima toch ?
Tja. Ik herken dat niet zo. Ik denk dat je in Nederland alles kunt doen wat je wilt en ook kunt komen waar je wil. Commentaar ga je hoe dan ook wel krijgen, maar geloof er zelf niet zo in dat er geen gelijke mogelijkheden zijn. Misschien minder voor vrouwen, maar als je echt wil.
Nee hoor. Ik word ook veelvuldig gewezen op de risico's op hechtingsproblemen. Niet per se door jou, maar: je wordt altijd afgerekend op je keuzes.
Ja dat is lekker makkelijk. Dus omdat iemand anders jou erop aanspreekt, kun jij mij wel op de risico's wijzen? Lekkere redenatie. Dan ben je toch zelf geen haar beter dan mensen die commentaar op jou hebben?
Ik zeg niets over makkelijker terugkomen. Ik spreek over armoederisico. Omdat vrouwen dus vaker tbm zijn, en dan geen pensioen hebben en nauwelijks kansen om opnieuw een carrière op te bouwen.
Nee. Je bent echt extreem gevoelig aan het reageren op een discussie die voor dit forum heel gemoedelijk aan het lopen is. Ik spreek steeds over maatschappelijke tendenzen. Niet over jouw persoonlijke situatie.
Oke, prima. Ik herken het zelf wel. Volgens mij staat NL niet erg hoog o de wereldranglijst van gelijke man en vrouw rechten. Niet alleen ten nadele van de vrouw hoor, op sommige gebieden zijn mannen in het nadeel. Als je echt wil, lukt het zeker. En zijn kansen, maar gelijk... nee daar geloof ik niet zo in. Het is moeilijker voor een vrouw om een toppositie te krijgen met een gezin, dan voor een man. Commentaar is er altijd, logisch ook, we zijn allemaal anders.
Maar is dat zo omdat het moeilijker is voor vrouwen of omdat mannen/vrouwen andere eisen stellen? Waar ik werkte was zeker de helft van het management vrouwelijk, kan prima zijn dat het ergens anders niet zo is he, zeg niet dat het niet bestaat, maar vraag me ook wel eens af of dat niet ergens anders aan ligt, namelijk de behoefte aan. En qua commentaar. Je kunt ook geen commentaar op mensen hebben die het anders doen hoor. Dat is een prima optie.
Euh. Ja. Zijn we aan het discussiëren over het feit dat vrouwen vaker tbm zijn, of ging het over het feit dat gescheiden vrouwen met kinderen in de statistieken vaker in armoede leven?
Het ligt aan vrouwen die minder vaak de nood voelen. Maar het ligt ook aan glazen plafond, old boys club situaties, de loonkloof en maatschappelijke verwachtingen.