Het is al langer geweten dat geitenmelk een veel beter alternatief is voor koemelk. Nu vraag ik me af of verse geitenmelk een geschikte vervanger is voor opvolgmelk, na de eerste maanden borstvoeding? Ik weet dat er al flesvoedingen bestaan op basis van geitenmelk, maar ook die voeding heeft reeds allerlei processen doorstaan...
Vanaf welke leeftijd bedoel je? Wij zijn met 13mnd overgestapt op verse geitenmelk, vanaf een maand of 10-11 zou het best kunnen.
Het zou me fijn lijken om meteen van de borst naar de geit te gaan... Waarom kan het pas vanaf 10 maanden? Ik moet, wanneer de baby 3,5 maanden is, alweer terug aan de slag. Dus dan zou er al een alternatief voor de borst moeten zijn. Is jouw kindje allergisch voor iets waardoor je voor verse geitenmelk hebt gekozen, of doe je het 'gewoon' omdat het zo goed is? Edit: net een erg goede en duidelijke uitleg gevonden: http://www.polle.be/Geitenmelk.pdf Geitenmelk is dus inderdaad erg geschikt, maar pas op later leeftijd...
Met 3,5 maand is nog geen enkele verse melk geschikt. Op die leeftijd stap je ook nog niet over naar opvolgmelk, nr 2 en verder, maar naar nr 1.
Wil je dan stoppen met bv geven als je gaat werken of is kolven niet mogelijk ? Vroeger werd het wel eens gedaan maar deze kindjes hadden een veel hogere kans op sterven omdat ze tekort kwamen. Stond zelfs in de trouwboekjes van vroeger
Op mijn werk hebben we maar 1 borstvoedingspauze van een halfuurtje... Weet niet of ik daarmee rond ga komen? Mijn collega gaf ook borstvoeding maar is dus moeten afbouwen wanneer ze terug kwam werken.
Je hebt recht op 1/3 van jou aantaal werkuren op een dag om te kolven of live te voeden zou er nog is over praten met je leidinggevende
mhm ik zou eerder kijken of je wat kan veranderen op je werk. Mits je dit natuurlijk wilt. Woon je in België of Nederland ? Want volgens de wet heb je recht op zoveel % van je werktijd of mag je langs je kind gaan om te voeden. Ik kolfde zelf altijd makkelijk in 10 minuten. Maar dat heeft niet iedere vrouw. Maar als dat kan zou je het half uur kunnen splitsen en eventueel nog 10 minuten van je pauze 'afhalen'. Dat zou al genoeg kunnen zijn. Al loopt het bij de meeste wel altijd wat terug als ze weer beginnen met werken. verder zou je ook de 'le leche league' kunnen benaderen (fb groep of via de website) hun weten wel wat over de plichten van je werk betreft borstvoeding en hebben sowieso tips om het te combineren.
Er is ook zuigelingenmelk nr 1 op basis van geitenmelk, het heet Nannycare. Mijn dochter is met 11 maanden deels van de borst op verse geitenmelk overgegaan (overdag). Altijd beter dan koemelk omdat het lichter verteerbaar is. Maar een halfuurtje kolftijd lijkt me wel weinig hoor, zou het zeker nog even navragen of meer mogelijk is. Succes!
Ik heb lang borstvoeding gegeven, ruim tot 14 maanden. Vanaf 4 maanden tot 11 maanden heb ik gekolfd op mijn werk. Daarna hoefde ik niet meer te kolven maar kon ik de werkdag gewoon overbruggen. Tot 9 maanden kon ik toe met 2x per dag kolven ongeveer 30 minuten (halverwege de ochtend + halverwege de middag), daarna 2 maanden alleen een half uurtje in mijn lunchpauze. In NL heb je de eerste 9 maanden recht op maximaal 1/4e kolftijd, dus ik kwam makkelijk uit met mijn tijd. Je zou kunnen kijken of je de kolftijd niet anders kan indelen als jij niet uitkomt met Belgische wettelijke kolftijd, in overleg met je leidinggevende. Met 2x 30minuten red je een gewone werkdag waarschijnlijk wel, en kan je gewoon borstvoeding blijven geven. Dan zou je 1x het half uurtje kolftijd kunnen gebruiken, en 1x een half uurtje pauze. Als je toch je pauze wilt behouden zou je misschien verlof kunnen inleveren voor een half uurtje per dag, of een half uurtje langer doorwerken per dag. Zo houd je de beste voeding voor je kindje en kan je nog maanden borstvoeding blijven geven. Mij is het kolven best meegevallen, terwijl ik fulltime werk en dus 5 dagen per week kolfde.
In Nederland bestaat er Nannycare, poeder van geitenmelk voor zuigelingen. Misschien is dat in België ook wel verkrijgbaar?