verslikken

Discussie in 'Borstvoeding' gestart door Mrs Hair, 10 nov 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Mrs Hair

  Mrs Hair Fanatiek lid

  9 jun 2010
  3.330
  0
  0
  Jurist
  Zwolle
  Mijn zoontje verslikt zich heel vaak. Hij hapt goed aan, maar de melk komt gewoon te hard. Als ik kolf (niet extra, maar als ik onderweg ben), kolf ik in minder dan 10 min 300 cc, dus dat geeft wel een beetje aan h9e hard het gaat...

  Ik lees overal als tip om de eerste melkstroom weg te laten lopen, maar het loopt niet.. het komt alleen als hij drinkt. Dus dan zou ik het eerste moeten wegkolven, maar dat wil ik eigenlijk niet. Ben bang voor een vicieuze cirkel.

  Houdingen hebben we ook al geprobeerd.

  Iemand nog een andere tip?
   
 2. Xellepel

  Xellepel Bekend lid

  28 aug 2013
  803
  0
  0
  Als er bij je wordt gedronken en je voelt de toeschietreflex komen, dan snel loskoppelen en de melk laten wegstromen totdat er druppels uit komen en geen straaltjes meer.

  Je melk wordt uiteindelijk vanzelf minder. Bij mij is het nu zo dat mijn zoontje boos wordt als de toeschietrefles ophoudt terwijl hij het eerst ook niet aan kon.
   
 3. Ago

  Ago Fanatiek lid

  11 okt 2010
  1.470
  1
  38
  NL
  Lastig is het hè... Heb er de eerste maanden ook veel last van gehad. Overproductie én een sterke tsr en dan vaak ook nog eens meerdere per voeding. Ik had ook alles geprobeerd; houdingen, weg laten stromen, vooraf kolven, etc. Maar niets hielp. Het vooraf kolven hielp wel wat, maar zorgde er ook voor dat de productie nog hoger werd en dat werkte dus weer averechts. Ik zou in jou situatie in elk geval eens kijken of je ook overproductie hebt, je kolft erg veel dus daar lijkt het wel op. Ik had vrijwel altijd stuwing in de ochtend, en ons zoontje had aan een borst per keer meer dan voldoende. Ik ben gaan blokvoeden om de productie wat meer op peil te krijgen én in een wanhoopspoging heb ik een tepelhoedje gebruikt. Dat werkte enorm goed! Hij kon de melk zo beter behappen en het was makkelijker om melk weg te laten lopen. Hier was het echt een wonderhulpmiddel!

  En geloof mij, het wordt echt beter. Mijn zoontje is vandaag 4 maanden en nu drinkt hij zonder moeite als er een tsr komt. Productie is ook op peil, etc.
   
 4. LiliB

  LiliB Actief lid

  27 mrt 2012
  351
  0
  0
  Hier hielp weg laten lopen na de tsr in combinatie met op mijn rug of onderuitgezakt voeden (tegen de zwaartekracht in). Ook heb ik een paar keer als ik 's ochtends echt veel stuwing had na de ochtend voeding beide borsten helemaal leeg gekolft. Dit deed ik echt maar 1x op een dag om niet te veel te stimuleren en ook niet elke dag. Blokvoeden heb ik ook een beetje gedaan, maar niet heel consequent. Nu lijkt sinds een week ofzo de vraag-aanbod wat meer in balans.
   
 5. Mrs Hair

  Mrs Hair Fanatiek lid

  9 jun 2010
  3.330
  0
  0
  Jurist
  Zwolle
  Weg laten lopen kan dus niet, want het loopt niet weg. Het komt alleen als hij drinkt. Ik heb ook nooit lekkende borsten, hoe erg de stuwing ook is, dus dat klopt wel.

  We struggelen verder... Mijn dochtertje had er ook last van, dus het zal inderdaad wel over gaan. Is alleen zo zielig elke keer... 's Nachts heeft hij het trouwens niet, dus het heeft denk ik ook wel wat met concentratie of een prikkelarme omgeving te maken. In een gezin met vier kinderen kun je dat alleen niet áltijd bieden.
   
 6. Mrs Hair

  Mrs Hair Fanatiek lid

  9 jun 2010
  3.330
  0
  0
  Jurist
  Zwolle
  Blokvoeden is een goed idee. Ik herinner me opeens dat ik dat met Liesbeth ook ben gaan doen... Probeer ik!
   

Deel Deze Pagina