ik heb een vraagje ben je het eigenlijk verplicht om kraamhulp te nemen ik ga dan na me moeder dus heb t niet nodig,ben benieuwd groetjes
het is altijd handig om de minimale kraamzorg te nemen. die doet dan de dagelijkse controles van jou en het kindje. kijkt of jouw baarmoeder zich goed terugtrekt bekijkt evt de hechtingen en controleerd op borstontsteking. na deze controles gaat ze dan weg. ze ontvangt dan geen visite doet geen schoonmaak enz. dan is ze er zon 3 uur per dag.
Ze weet toch altijd meer dan moeders. Bijvoorbeeld als de baby te geel dreigt te worden, de temp niet helemaal ok is of ondersteuning bij voedingen etc. Ik vond het een geruststelling dat ze er was. Ze hield de baby goed in de gaten en ik kreeg erg nuttige tips.
het is niet verplicht maar heeft je moeder een opleiding in die richting gedaan dan? want je zal toch elke dag de controles moeten hebben voor jou en je kindje, al is het alleen daar maar voor.
Ik zou het wel doen, maar misschien voor maar een paar uurtjes per dag? Dan kan zij jou en je kleintje goed in de gaten houden en je moeder kan met de rest helpen. Ik zag er zelf heel erg tegenop maar het is zeker de eerste keer echt heel erg waardevol hoor. Ze geven zoveel goede tips en ze kunnen je ook geruststellen als het even wat minder gaat (hier spuugde Tobe bijvoorbeeld ontzettend veel, al zijn voedingen kwamen er steeds uit, ik dacht echt dat er iets mega ergs aan de hand was maar zij kon me uitleggen dat dat nog van de bevalling kan komen, dat veel baby's zoveel spugen en waarom dat zo is, etc.).
Nee, het is niet verplicht! Je kunt ook de verloskundige of je huisarts vragen om die controles te doen. Zo hebben wij het ook gedaan, de verloskundige is 3 keer 10 minuten geweest.
Lijkt me, wat hier ook gezegd word, dat je niet om de minimale zorg heen kunt.. Een kraamverzorgende is een deskundig iemand ( daar ga ik even vanuit) Tenzij je moeder ook kraamverzorgende was.. dan is t misschien anders.. maar dan nog.. vroeger is nu niet.. Misschien heb je nog niet helemaal helder wat de kraamzorg precies inhoudt.. Voor t huishoudelijke deel kan een moeder prima ingezet worden, maar voor moeder en kindzorg zou ik toch de KV laten komen.. Vraag anders even bij de Verloskundige, wat zij er van vind...
hier heb ik de minimale zorg gehad ik vond het erg fijn. fynn heeft toen hij 3 dagen was enorme krampen gehad hij wilde niet drinken en schreeuwde het uit van de pijn hij liep zelfs blauw aan lippen waren compleet paars.gelukkig was de kraam er en die herkende het gelijk die heeft druppel gehaald en 2 uur later was fynn weer rustig. moeders kunnen nog zoveel ervaring hebben maar zulke dingen herkennen hun ook niet gelijk.en ik weet niet hoe je band is met je moeder.ik heb een goede band maar ik zou het toch niet prettig vinden als mijn moeder mijn rectaal zou tempen en dan ook nog eens even tegen een bloederige muts aan te laten kijken naar de eventuele hegtingen. en ik weet niet hoe ver je bent moet je moet het voor de 15 weken aanvragen
Ik begrijp deze topic niet zo goed... Dit is de mooiste tijd van je leven, en de kraamverzorgster legt je heerlijk in de watten, en is deskundige betreffende jouw en je baby zijn of haar gezondheid. Er van af zien? Vind het nog veel te weinig uren die krijgt, ik vond het heeeerlijk bij mijn eerste, en zie alweer uit naar de volgende kraamperiode!
Nee kraamhulp is niet verplicht. Al werd mij dit idee wel vaak gegeven. Mijn moeder is wezen kramen, en nee ze is misschien geen deskundige. Maar het telefoonnummer van de wijkverpleegkundige, en de verloskundige lagen binnen handbereik. Het is mij heel goed bevallen zonder kraamhulp. Aan de verhalen die ik lees en hoor, moet je ook maar geluk hebben dat je een lieve fijne kraamhulp krijgt. Succes!
Voor de controles zou ik toch iemand anders willen laten komen dan m'n moeder. Ook als je geen hechtingen hebt, moet er wel worden gemeten of je baarmoeder goed krimpt. En vaak zijn er nu toch andere ideeën over babyzorg dan in de tijd dat onze moeders moeder werden; ik vond het plezierig om iemand met een recente opleiding aan m'n kraambed te hebben. Wel fijn als je ook je VK of HA kunt laten komen, maar ik geloof nooit dat ze dat hier zouden doen. VK is 2 keer geweest, maar zeker niet dagelijks. En voor je moeder is het toch ook fijn als iemand anders je bed verschoont, je was doet, strijkt...? Kan zij lekker met haar dochter en kleinkind in de weer!
Het is naar mijn weten niet verplicht, ik had dit nog gevraagd bij mn vk. Ze zei dat het wel zo handig is bij een thuisbevalling, zodat ze kan helpen maar daarnaast ook de controles na de bevalling voor de baby en kraamvrouw. In het begin zag ik er heel erg op tegen, maar nu heb ik toch maar een kraamzorg aangevraagd. Ik heb gewoon de minimale kraamzorg genomen, das 3 uur per dag. De kraamverzorgende helpt je bij het uitvoeren van allerlei praktische dingen rondom moeder en kind en zal je veel informatie geven. Ze leert je hoe de baby verzorgd moet worden, begeleidt bij het voeden en geeft waar nodig tips en adviezen. Ook bewaakt zij de gezondheid van moeder en kind. Zij controleert bij de kraamvrouw de temperatuur, pols en baarmoederstand, bekijkt de hechtingen en houdt het bloedverlies in de gaten. Bij de baby controleert zij eveneens de temperatuur, de huidskleur, het drinkgedrag en het aantal natte luiers en ontlasting die je kind produceert. Mijn advies is om de minimale kraamzorg te nemen. Als 3 uur per dag te veel zijn kun je afspreken met je kraambureau om deze te verminderen. Meestal zijn ze die 3 uurtjes wel bezig, vooral met in de gaten houden van de baby.
volgens mij is kraamhulp verplicht. bij mijn intake werd verteld dat ik 45 uur kreeg ik was stomverbaasd omdat ik al verschillende keren iets van 30 uur had gelezen. op mijn verbaasde uitroep legde ze uit dat die 30 uur het minimum is en voor de mensen is ( met name de buitenlandse mensen die heel veel aan mantelzorg doen en waar het gewoon is dat fam de kraamtijd doet ) die 30 uur zijn dan puur voor de medische controles enzo. een soort van controle functie dus. wellicht kun je gewoon ff een belletje doen om een en ander te vragen dan weet je waar je aantoe bent.
Nee hoor Yinte ,is niet verplicht, dat ze het zo doen overkomen is bekend, maar het is niet verplicht.
Heel veel mensen weten ook niet dat je kind vaccineren niet verplicht is, dat komt ook over alsof het "moet". Controles van je eventuele hechtingen en je baby zijn wel verlicht maardie kunnen ook door je vk worden uitgevoerd. Wel ben je dan geacht zelf een babywegschaal in huis te hebben (te huur bij thuiszorg
Het is misschien niet verplicht, maar toch mocht ik s avonds in het ziekenhuis niet naar huis als er geen kraamzorg was, om ons (al was het maar een uurtje) op te vangen en te begeleiden als we thuiskwamen. Uiteindelijk moesten we zowiezo een nachtje langer blijven, maar ook toen werd ons op het hart gedrukt, dat we moesten afspreken dat de kraamverzorgster ook rond de zelfde tijd kwam, als dat wij thuiskwamen. Dus tja, natuurlijk ben ik nooit verplicht om in het ziekenhuis te blijven met m'n kindje, maar ik vraag me af hoe ze gereageerd hadden als ik zei dat er geen kraamzorg kwam. Maar oke: Ik vond de periode met de kraamverzorgster super. Wat heb ik veel geleerd en wat ben ik verwend .
Ik vond het echt drie keer niks! Het was wel fijn dat ik tips kreeg m.b.t. borstvoeding en ook wel dat mijn hechtingen gecontroleerd werden (nouja fijn... ) maar om zoveel dagen iemand over de vloer te hebben vond ik echt vreselijk. ik kon totaal mezelf niet zijn, en mijn vriend ook niet.
heb het ook gevraagd nu en je bent het wel verplicht. Ivm verzekering of iets. Wettelijk het min aantal uur dacht van 3 a 4 uur per dag.