Verven op al geverfde muur?

Discussie in 'De lounge' gestart door Chai, 6 dec 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Chai

  Chai Actief lid

  16 okt 2017
  395
  140
  43
  Vrouw
  Hallo dames,

  Wij hebben in de slaapkamer van dat vliesbehang met een patroon waar je overheen verft. Daar zit nu al sinds ik er woon een lelijke donkerbeige kleur op. Ik erger me er dood aan. Ik ben nu 37 weken zwanger en bedenk me dat ik eigenlijk geen zin heb om het helemaal opnieuw te behangen en dan te verven. Ik verf er liever gewoon overheen.. maar de verf glanst en mijn schoonvader zegt dat het niet gaat blijven plakken.

  Kan ik hier nog iets mee zonder het behang er helemaal af te moeten halen, opnieuw te behangen en dan te verven? Iemand een idee?
   
 2. Manque

  Manque Niet meer actief

  Koop bij de bouwmarkt een pot verf op acrylbasis, dat plakt overal op. Ik zou het gewoon proberen. Zou niet weten waarom het niet zou blijven zitten eigenlijk. Ik ben nog niks tegengekomen (geen muur, deur of meubel) waar acrylverf niet op blijft zitten.
   
 3. blossom85

  blossom85 Fanatiek lid

  4 jan 2013
  4.621
  1.575
  113
  Vrouw
  het oosten
  Je kan het wat opschuren als je zekerheid wil maar ik denk dat je het gewoon kan overschilderen hoor. Ik neem aan dat je er nu gewoon glanzende latex op hebt.
   
 4. cactusje

  cactusje VIP lid

  12 feb 2015
  6.752
  1.992
  113
  Is er dan gewone lak op gesmeerd? Ik heb namelijk nog nooit een glanzende muurverf gezien. Voor de slaapkamer zou ik het denk ik wel aan durven om er met muurverf overheen te gaan. En anders zou je met een klein proef potje het eerst kunnen uit proberen hoe het pakt
   
 5. Bootcamp babe

  Bootcamp babe Niet meer actief

  Gewoon proberen.
   
 6. blossom85

  blossom85 Fanatiek lid

  4 jan 2013
  4.621
  1.575
  113
  Vrouw
  het oosten
  Ja dat bestaat echt! Dat heb ik eens per ongeluk besteld bij het mengen :roflmao:
   
 7. Deliana

  Deliana Niet meer actief

  Zou er eerst een laag voorstrijk op doen en daarna pas overheen schilderen. Weet je zeker dat de verg goed blijft zitten en b├ęter dekt. Laatst de kamer van mijn dochter opnieuw geschilderd: in de ochtend de voorstrijk en in de middag her kleurtje erop. Zo gepiept :)
   
 8. Bailief

  Bailief Niet meer actief

  Ik zou het gewoon proberen.

  Je kunt bij de bouwmarkt van Flexa (en bij de Praxis in ieder geval ook van hun eigen merk Perfection) een klein potje kopen van 2 euro ofzo geloof ik. Doe je dat er eerst op en kijk je hoe het pakt.

  Ik heb laatst een kamer met 3 roze muren in 1 laag fluweelgrijs gekregen met Perfection van de Praxis :)
   
 9. aappie20

  aappie20 Fanatiek lid

  19 feb 2012
  3.106
  422
  83
  Juist vliesbehang is heel geschikt om er overheen te verven. Waarom weet ik even niet meer maar heb dat toen geleerd van onze schilder die zichzelf al jaarlijks terug zag komen omdat ik weer een ander kleurtje wilde haha hoor het hem zo zeggen
  Mevrouw u weet dat het vliesbehang wat erop zit dat u dat zelf zeer gemakkelijk kunt overschilderen?

  * bij mijn ouders zit het er nu al 20 jaar op moet ik ook zeggen en die verven het ook gewoon over zo eens in de 3 4 jaar
   
 10. cactusje

  cactusje VIP lid

  12 feb 2015
  6.752
  1.992
  113
  Perfection heeft zulke mooie kleuren!
   
  Bailief vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina