Lieve meiden, Ik heb hier maar een onderwerp aangemaakt, zodat we alles overzichtelijk bij elkaar houden. Voor de overige meiden, iedereen is welkom, ook als je geen PCOS hebt maar wel op je voeding wilt letten. We willen hier graag recepten, ideeën en tips delen over gezond eten. Dat kan Paleo, suikervrij, koolhydraatarm etc zijn.
Leuke club! Een lekker, snel eenpans receptje voor 2/3 personen (paleo): - 1 broccoli - 3 of 4 middelgrote zoete aardappels - 1 ui - 350 gram biologisch (runder)gehakt - 2 theelepels knoflookpoeder - 1 theelepel gedroogde tijm - 1 theelepl gedroogde oregano - kokosolie om in te bakken Snij de broccoli in roosjes. Schil de aardappels en snij in kleine blokjes van ongeveer 1,5 a 2 cm. Snij de ui in stukjes. Zet een hapjespan op het vuur (middelhoog). Bak de ui glazig. Voeg het gehakt toe en rul het (totdat het bruin is). Voeg daarna de broccoli en de zoete aardappel toe en roer alles door elkaar. Voeg de kruiden toe en naar smaak wat peper en zout. Roer weer alles door elkaar. Voeg een klein scheutje water toe (ongeveer 100 ml) en doe de deksel op de pan. Zo gaat het gerechtje stoven. Na ongeveer 7-10 minuten is het gerechtje klaar! Je kan ook varieren met kruiden. Paprikapoeder of kerriepoeder is ook erg lekker erdoor.
En mijn favoriet voor een lunch: boekweit 'wraps' Ik maak deze wraps weleens als ik eens wat meer 'vulling' wil tijdens een lunch. Of wanneer ik naar een verjaardag/feestje/uitstapje ga en daar niet glutenvrij kan eten. - 100 gram boekweitmeel - 100 cc water (ongeveer) - 1 teen knoflook (geperst) - 1 flinke theelepel gedroogde tijm Voor de vulling: Bijvoorbeeld tonijn uit blik, een gesnipperd uitje, wat komkommerslierten, tomaat (niet echt paleo). Of gewoon lekker gegrilde groenten naar keuze. Meng het water en het meel in een kom. Roer door elkaar met een garde of een vork. Zorg ervoor dat het qua dikte op een pannenkoekenbeslag lijkt. Soms moet je daarvoor een eetlepel water extra toevoegen. Voeg de geperste knoflookteen toe en de theelepel tijm. Roer nog eens goed door. Verhit olie in een koekenpan. Giet ongeveer een juslepel beslag in de pan en draai meteen goed rond, zodat het pannenkoekje/wrapje zo dun mogelijk wordt. Laat dit bakken totdat de bovenkant droog begint te worden. Draai daarna de pannenkoek/wrap om en bak aan de andere kant. Hoe dunner de pannenkoek, hoe krapperiger. Doe dit todat het beslag op is. Beleg daarna de wraps naar keuze! Of eet ze gewoon zo op, is ook erg lekker!
Hmmm dat klinkt wel erg lekker zeg! Die boekweit wraps maak ik ook veel. 2 gemakkelijke recepten die ik nog wel eens maak zijn bananenpannenkoekjes en mozzarella pannenkoekjes met rucola en zalm. Zal morgen de precieze recepten opschrijven hier
Wow hier heb ik wat aan, bedankt Help85 voor het aanmaken! Super! Halen jullie de ingrediënten bij een biologische winkel of wel gewoon in de supermarkt?
BANANENPANNENKOEKJES Voor 4 pannenkoekjes 1 banaan 1 ei 1 grote eetlepel lijnzaad 1 theelepel kaneel Prak de banaan op een bordje en kluts het ei in een kommetje. Doe dan de (goed) geprakte banaan bij het ei en meng even goed door. Doe er dan ook de lijnzaadjes en kaneel bij. Schep het mengsel met een kleine soeplepel of juslepel in een koekenpan op laag vuur. Laat even goed bakken aan 1 kant en schep de pannenkoek dan voorzichtig om. Als ie dreigt te scheuren moet je de pannenkoek nog even laten bakken. Bak ook even aan de andere kant tot de pannenkoekjes mooi bruin zijn. Eventueel kan je naderhand nog wat kokosrasp of amandelschaafsels erover heen doen. Ook kan je er vers fruit tussen doen voor meer vulling.
Kan beide. Ik haal mijn groentes en fruit bij een groenteman. Noten, zaden en thee vaak bij de Tuinen en de rest bij de supermarkt
Ik haal mijn boodschappen overwegend bij de supermarkt. Vlees vrijwel altijd biologisch. Sommige groenten ook, ligt een beetje aan de prijs. En Ekoplaza heeft ook vaak leuke aanbiedingen, daar wil ik soms wat van inslaan. Af en toe koop ik wat glutenvrije producten bij webshops. Bijvoorbeeld noodles van boekweitmeel en zoete aardappel (terra sana) via ecomarkt.nl.
@help, je bananenpannenkoekjes recept maak je die echt maar met 1 ei. Bij mijn gaan er zeker 2 of 3 in anders valt het te veel uit elkaar. Leuk clubje, ik ga er vast en zeker nog inspiratie opdoen.
Ja ligt eraan, meestal neem ik zo'n groot ei en dan lukt het wel redelijk hoor. Maar als ik medium eitjes heb dan soms wel 2
Vandaag Meatza geprobeerd en was lekker! Zie link voor het recept https://www.eetpaleo.nl/rundvlees/meatza/ En een foto van het resultaat