help! draadjes vlees?

Discussie in 'De lounge' gestart door FB1984, 25 sep 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. FB1984

    FB1984 VIP lid

    17 jul 2010
    7.586
    0
    36
    Zuid-Holland
    Hoe maak ik de lekkerste draadjes vlees??

    En welke vlees haal ik hiervoor?

    Alle tips zijn welkom

    Wil het morgen gaan maken
     
  2. mnonc

    mnonc Fanatiek lid

    9 mrt 2012
    2.589
    0
    0
    Sukadelappen of runderlappen kan beide goed.
    Eerst kruid je het vlees, kruiden zitten er vaak bij, bak het een paar minuten met 50 gram boter en danik gooi er alles in wat ik lekker vind met nog wat extra boter en dan met vocht bijvullen en het vocht bestaat uit 200 cl rode wijn en water, vlees moet onder het vocht zijn.
    Na 2,5 a 3 uur is het klaar.
     
  3. SDonya

    SDonya Niet meer actief

    Runderlappen, braden in bak en braadboter. Eruit halen en in diezelfde pan uien fruiten. Heet water erbijvoegen met jus, laurierblaadjes en kruidnagels (kruidnagels in een ui prikken, dan hoef je later niet te zoeken als je ze eruit wilt halen) en een blikje tomatenpuree/scheutje natuurazijn erbij. Als de jus kookt dan doe je de lappen er weer bij en dan laat je het zo lang mogelijk op laag vuur pruttelen...

    Laat de lappen wel op kamertemperatuur komen want anders heb je kans op taai vlees
     
  4. Tinkerbell1987

    Tinkerbell1987 Fanatiek lid

    22 nov 2010
    1.195
    548
    113
    Vrouw
    Ze vraagt draadjesvlees niet uien hachee haha hoewel dat ook super lekker is krijg er gelijk zin in haha
     
  5. Pasta

    Pasta Fanatiek lid

    12 feb 2010
    1.015
    16
    38
    Noord Holland
    Riblappe n of sukadelappen op kamertemperatuur laten komen.
    Insmeren met zout en peper.
    Aanbraden aan beide kanten in boter.
    Liefst in een (braad) pan met deksel.
    Aangebraden vlees op een bord bewaren.
    Daarna kun je water in de pan doen (let op spetteren) en evt een boullionblokje of andere kruiden. (Ik doe er een scheut ketjap bij of een flinke spuit curryketchup) Koud water op het vlees gooien zorgt voor taai vlees!
    Als je boullion pruttelt het vlees er weer bij doen.
    Vlees moet net aan of net niet onder het vocht liggen.
    Deksel op de pan (evt schuin tegen pruttelen of overkoken) en minimaal (!) 3 uur laten staan op zacht vuurtje, wel kokend houden (pruttelend dus).
    Eet smakelijk!
     
  6. beertje1987

    beertje1987 Fanatiek lid

    10 okt 2012
    2.106
    1
    38
    Ik maak mijn draadjes vlees echt veel simpeler dan hierboven hahaha en nog steeds is het super lekker. Zonde als je allerlei extra smaken toevoegt. Maar goed dat is mijn mening 😆

    Mijn variant:

    Rib- of sukadelappen kruiden met peper en zout, tegelijkertijd een braadpan op laag vuur aanzetten. In een koekenpan ruim braad boter heet laten worden en het vlees aan beide kanten aanbraden. Als de het vlees is aan beide kanten bruin is hup de braadpan in. De boter van het vlees giet ik erbij en vul ik aan met water tot ze net onder staan. Blaadje laurier erbij. Dan op het kleinste pitje met zo'n sudderplaatje erop minimaal 5 uur laten sudderen. En dan met avondeten opdienen. Echt, malser als dit krijg je het niet 😍
     
  7. Islah

    Islah Niet meer actief

    Gaat de smaak van de kruidnagel zo niet alleen in de ui zitten? Ik prik ze altijd door het laurierblaadje heen.
     
  8. Beeb87

    Beeb87 Niet meer actief

    Toevallig word dat hier vanavond gegeten :)

    Ik heb sucadelappen liggen deze ronde.
    Die kruid ik gewoon met peper en zout.
    Even bruin aanbakken in de pan met ruim boter.
    Dan haal je het vlees eruit en gooi je er heet water in en een flinke scheut rode wijn. Als het water weer wat begint te koken dan het vlees erbij in, laurier blaadjes en ik doe altijd een theelepeltje sambal.
    Halverwege de kooktijd verkruimel ik er nog een plak kruidkoek in.

    Als ik het met riblappen doe dan snij ik het vlees in kleine blokjes en even kruiden met peper. Aanbraden in de pan met boter.
    Als dat mooi bruin geworden is doe ik er een pak gepureerde tomaten in, een glas rode wijn, een bouillonblokje en twee laurierblaadjes.



    Oja, ik doe het echt ouderwets op een petroleumstel :)
     
  9. Debaky

    Debaky VIP lid

    22 apr 2013
    10.348
    5.392
    113
    Vlees kruiden naar smaak. Ik bak altijd dat sucade of rib lappen even lichtbruin aan beide kanten.

    Dan gooi ik de helft van een blok roomboter erbij en voeg daar WARM water aan toe tot het vlees onder staat. Dan een scheutje azijn, twee teentjes knoflook en een paar blokjes ontbijt koek. De hele dag lekker laten sudderen en als je ziet dat het vocht oplost dan vul je het weer bij met wat WARM water.

    Dus niet bijvullen met koud water want daar word je vlees taai van.
     
  10. KakieLakie

    KakieLakie Bekend lid

    18 feb 2014
    837
    303
    63
    Iets zuurs erbij zorgt voor malser vlees, dus een scheutje azijn of tomatenpuree.
     
  11. naatasja

    naatasja Fanatiek lid

    17 jan 2012
    1.003
    71
    48
    Enschede
    Riblappen eerst op kamertemperatuur laten komen dan kruiden met zout en peper of rundvleeskruiden. Dan boter in de pan (croma) dan het vlees goed bruinbakken, bij mij maakt warm of koud water geen verschil, (als je het sneller klaar wil hebben) elke keer een klein bodempje water en dan ff aanbakken en dan water. Wil je er langer over doen de pan half vol met water en bijvullen als het bijna op is. Voor de rest kun je erbij doen wat jezelf lekker vind. Daarna laat ik het meestal nog even in de jus trekken.
     
  12. Saz667

    Saz667 Fanatiek lid

    24 nov 2008
    4.841
    177
    63
    Nee, dit werkt heel goed! Doe ik ook altijd als ik bechamelsaus maak voor de lasagne.
     
  13. Crazycat

    Crazycat VIP lid

    21 nov 2009
    8.849
    1
    36
    belgie
    indd sucadelappen
    en dan doe ik het vlees kruiden ,
    zout peper knoflook,
    dan doe ik het in een laag croma
    en laat ik het braden voor komende uren
    dan doe ik er als laatst na 8 uur en jus zakje bij
    en dan eet ik het met andijvie :) altijd lekker en mijn versie lekker makkelijk
     
  14. Crazycat

    Crazycat VIP lid

    21 nov 2009
    8.849
    1
    36
    belgie
    zo dus
     
  15. Keessie

    Keessie Actief lid

    8 jul 2014
    358
    406
    63
    Vrouw
    Trotse melkvee boerin!
    Achterhoek
    Laat je het vlees dan 8 uur sudderen of zet je het eerder uit en laat je het staan?
    Bij 8 uur sudderen zou ik hier snot hebben , of je moet een oude taaie koe in de pan hebben liggen.

    Wij slachten hier ( laten we doen) eens per jaar een eigen kruising vlees pink ( koe van rond de 1 jaar) en dat vlees is met 2 uur sudderen al zacht.
     

Deel Deze Pagina