Vraagje mbt rauw ei in eten

Discussie in 'De lounge' gestart door Dreamer, 10 dec 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Dreamer

    Dreamer VIP lid

    17 mrt 2011
    6.155
    33
    48
    Hoi!
    Ik heb geen idee of het hier goed staat, zo niet dan wil een van de modjes het vast verplaatsen ;)

    Mijn oma maakt eens in de zoveel tijd kniepertjes.. Die heeerlijke enorm zoete wafeltjes met zo'n wafelijzer.. Nu heb ik er net al wat achter m'n kiezen gepropt en ineens bedenk ik me dat er natuurlijk rauw ei in gaat. Het beslag gaat daarna in het wafelijzer, maar ik twijfel dus of dan het ei ook goed doorverwarmt is in het beslag zeg maar?:(

    Dit is overigens een serieuze vraag, heb nl geen idee of een wafelijzer bijv net zo goed heet wordt als dat je een bijv cake bakt in de oven:(

    Wie weet meer?
     
  2. yenolah

    yenolah Fanatiek lid

    12 dec 2008
    4.038
    83
    48
    Vrouw
    fysiotherapeut
    Caldas da Rainha
    Zodra het niet vloeibaar meer is, is het goed. Eiwit stolt op 63 graden.
     
  3. Dreamer

    Dreamer VIP lid

    17 mrt 2011
    6.155
    33
    48
    Ahh super bedankt :D
    Begon echt even te twijfelen ;) Kan ik er dus gewoon weer lekker verder van genieten af en toe :D
     
  4. knap

    knap Niet meer actief

    Ach moet je zeggen rauw cake beslag vind ik erg lekker.

    Kan mis gaan met rouw ei. Maar het is zo lekker dat beslag.
     
  5. tetta

    tetta Fanatiek lid

    19 apr 2011
    3.430
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik stond toevalig net roerei te maken en bedacht me hetzelfde, of ik dat niet ook heel goed moest doorbakken!
     
  6. Anouk2005

    Anouk2005 VIP lid

    21 mrt 2012
    23.212
    16.569
    113
    dokters-assistente
    De Glazen Stad
    Afgelopen zondag nog een bak cake belag staan uitlikken.Heb er geen last van gekregen haha
     
  7. MamaR

    MamaR Fanatiek lid

    4 jul 2010
    3.420
    17
    38
    Jaaa dat vind ik ook zo lekker! Bijna lekkerder dan de cake zelf ;)

    Sta altijd heel sneaky die bak uit te lurken, mijn kinderen mogen het namelijk niet hebben, haha.
     
  8. tuc

    tuc Niet meer actief

    Dek dat ts het vooral vraagt omdat ze zwanger is;)
     
  9. Polletjepiek

    Polletjepiek Niet meer actief

    Die kniepertjes worden gebakken. Die eieren zijn dan dus niet meer rauw, kniepertjes zijn knoeter hard.

    Pannenkoeken idem. Zit ook ei door. Wordt gebakken en dan is ei niet meer rauw;).
     
  10. Roxyroxx

    Roxyroxx Niet meer actief

    Dat lijkt mij ook de voornaamste reden idd..
     
  11. Dreamer

    Dreamer VIP lid

    17 mrt 2011
    6.155
    33
    48
    Haha idd dames :)
    Verder zou ik me er normaal niet druk om maken.. Hou van spiegelei en zacht gekookte eitjes ;) Nooit last van overigens, maar ook al heb je zelf geen last, voor je kleintje kan het anders uitpakken schijnt..

    Maar bedankt voor de antwoorden, weet in elk geval dat dit geen kwaad kan :D
     

Deel Deze Pagina