Ik word er langzaam een beetje moe van: Elke keer hebben we kapotte handvatten. We gooien ze niet in de vaatwasser, wassen ze netjes met de hand af. En toch zijn die handvatten elke keer het zwakke punt. We doen er niks geks mee (zo ver ik weet). We hebben in de afgelopen jaren een luxe messenblok gehad van de kookwinkel, verschillende sets van Ikea, de Albert Heijn messen... En toch is het elke keer raak. Wie o wie heeft de gouden tip?
Messen voor het snijden van groente etc. Dus koksmes/vleesmes/klein mesje voor fruit/broodmes Het reguliere bestek gaat prima, maar die bestaan natuurlijk ook uit 1 stuk. Al hebben sommige vorken verhogen tanden, doordat mijn man ze zo in het vaatwasser mandje gooit
Oh wat zonde zeg. Wij hebben al zeker 14 jaar een messenblok van zwilling en de messen zijn nog perfect. Ze worden dagelijks gebruikt en gaan vaak in de vaatwasser.
En voor het snijden van stokbrood en kleine groente kan ik de messen van victorinox aanraden. Wat een topdingen zijn dat!