Ik ga eisen dat ik hem alsnog krijg. Ik kan heeeeeeeeeeeeeeel goed mn veter strikken. Nu weet ik ook waarom ik ooooooooit die droombaan niet heb gekregen hahaha
Ik heb em wel, maar draai altijd een slag in mn veters haahahaha Weet niet hoe, maar doe et wel hahaah,.
Als het goed is leren ze geen letters of cijfers schrijven op school. Vaak bieden ze wel iets aan de kleutergroepen wat ze voorbereidend schrijven/rekenen noemen. Er staat dan bijv een letterdoos met stempels, er liggen kladblokjes in de poppenhoek waar ze bijv boodschappenlijstjes op kunnen schrijven etc. Vaak krijgen ze ook werkbladen waarbij ze bepaalde vormen 'naschrijven' bijvoorbeeld golflijntjes oid. Maar ik heb nog nooit gezien dat ze een blad krijgen met letters/cijfers om na te schrijven. Er wordt ook absoluut niet lezen geleerd aan een kind in de kleuterklassen. Als ze merken dat je zoontje meer met letters bezig is kunnen ze misschien wat extra opdrachtjes geven, zodat hij meer uitdaging heeft. Misschien moet je daar eens een gesprek over aan gaan met de juffrouw. Bij mijn kinderen krijgen ze in groep 2 een blad mee met de schrijfwijze van de letters. Als ze dan bijvoorbeeld thuis willen oefenen weten de ouders hoe de letters geschreven moeten worden. Ook wordt er dringend gevraagd op het kind niet met hoofdletters te laten schrijven. Maar dat is dan ook echt het enige. Kleuters leren spelenderwijs een heleboel!
ik vind dat het zowel door school als door ouders geleerd moet worden. en ja ik denk inderdaad dat het voor leerkrachten heel zwaar ik als je een klas hebt van 30 leerlingen en er kunnen er 10 veters strikken dan ben je lang bezig voor naar buiten kan.
Mijn moeder vond vroeger ook dat de school mij dat maar moest leren. Gevolg; pissige leerkrachten die constant mijn schoenen moesten doen, omdat ze me steevast met veters naar daar stuurde. Daarbuiten heeft school mij ook moeten leren eten met mes en vork. Mama had daar geen zin in. Tegenwoordig hoor je ook vaker en vaker dat ouders verwachten dat de kleuterschool hun kinderen zindelijk maakt. Sorry hoor, maar dat is allemaal opvoeding, en hoort THUIS te gebeuren. Een diploma geven en kindjes belonen die het al kunnen, fijn! Maar het blijft wel de taak van de ouders.
Ik wilde het haar leren totdat de juf ineens verschillende kinderen veters liet strikken en zij hele dag geoefend en kwam thuis met veterstrikdiploma, ik vind het trouwens wel een taak voor de ouders, al was de juf me dan te snel af
heb nog nooit van een veterstrikdiploma gehoord? heb het van mijn moeder geleerd. vind het dus iets van de ouders. maar ach het is maar veterstrikken...
helemaal mee eens! Hier kleuterleerkracht, en je wilt dat je kind goed onderwijs krijgt, en als je dan ook nog bezig meot zijn met leren veters strikken pfff. Ze hebben alle gelegenheid om te oefenen, en ik wil ze best helpen (ook in de klas kruitvat puzzel met lange veters) maar de basis ligt thuis. en we hebben trouwens wel een veterstrikdiploma, dat is erg leuk en stimuleert ook! Ouders vinden zindelijk maken ook steeds meer een taak van de school. Daarom zijn scholen er nu zo over aan het steggelen als een kind niet zindelijk is. Logisch! We hebben ruim 25 kinderen, goed onderwijs kan alleen als de basis er is, en niet nog gelegd moet worden.
Klopt helemaal, ik zat dus ook verschrikkelijk in de stres toen onze zoon met 4 jaar nog steeds niet zindelijk was. 3 weken voordat de school begon viel het kwartje en was hij zindelijk. Veterstrikken kan hij nu nog steeds niet, het hem leren resulteerd in giga driftbuien en een hoop tranen omdat het gewoon een te complexe materie is voor onze zoon. Dus voor nu laten we het rusten, als hi gym heeft heeft hij schoenen aan die hij niet hoeft te strikken (of met die lacies eraan). Hij niet gestressed, juf hoeft niet te strikken. De rest van de week heeft hij gewoon veterschoenen aan en weet je wat er gebeurt als die perongeluk los laat, er is altijd een strikkend klasgenootje bereid om hem even te helpen.
Ja, maar de juf wil toch vast wel eens veters strikken? Ik doe het ook wel hoor, maar ik verwacht van groep 2 wel dat ze voordat ze naar groep 3 gaan hun veters kunnen strikken. Als kinderen 4 zijn is het nog een hele ingewikkelde motorische kwestie hoor. Pluk: vooral als je weet dat hij asperger heeft verklaard dat wel een hoop denk ik. Hij kon dat gewoon niet aan, veel te veel handelingen.
Mijn mening op je andere vragen (hoewel ik ze niet allemaal meer weet) - Ik ken de school/leerkracht niet, maar kan het me haast niet voorstellen dat kinderen straf krijgen voor een wc ongeluk. Het is natuurlijk wat anders als kinderen expres over de rand plassen (rekening houden met leeftijd) Kinderen van groep 3 vinden het "grappig" om over de rand te plassen. De conciƫrge heeft geen tijd om de wc grondig schoon te maken (4 min. per wc-blok) dus moet de leerkracht het doen......nou dan ben ik snel klaar (of willen de ouders op school komen schoonmaken?) -Ouderbijdrage is ook Sinterklaas cadeau/ paaseitjes/ ranja bij een voorstelling/ ijsje op de warme zomerdag/ snoep op het schoolreisje....ga zo maar door -Kleding die kwijt raken belanden heel vaak bij de gevonden voorwerpen waar tegenwoordig niemand meer naar kijkt -Kinderen "leren" in de kleutergroep voornamelijk sociale vaardigheden. Ik hoop dat ik niet te vel overkom, maar tegenwoordig worden leerkrachten door stof gehaald en daar baal ik enorm van.
Ja, daar baal ik ook van, en (even offtopic: ouders die raar staan te kijken als je om kwart over 3 nog niet naar huis gaat!!! PFFF mag blij zijn als ik 5 uur red!)
Ik vind dit iets voor de ouders. Hooguit dat de school dit nog verder kan ondersteunen door het als een lesje aan te bieden (met een mooi diploma). Waar ligt anders de grens? Moet de school je kind ook zindelijk krijgen? Nee, ik vind dit echt onder de zelfstandigheid van een kind horen net zoals zelfs zijn jas aantrekken en zijn broek optrekken.
Klopt vooral omdat we nu duidelijk hebben dat hij motorisch en sociaal/emotioneel gewoon een heel stuk achterloopt. Daarbij heeft hij groep 2 overgeslagen omdat hij cognitief heel erg sterk ontwikkeld is en hij niet tegen de "chaos" van de kleuterklas kan. Kijk ik kan me best voorstellen dat juffen er niet zijn voor het strikken van veters en in ons geval het dichtdoen van broeken. Wij als ouders zoeken daar dan oplossingen voor (ook omdat we niet willen dat hij als buitenbeentje gezien wordt). Dus als hij een broek aan heeft met een gewone knoop dan zorgen wij ervoor dat die zo los zit dat hij gewoonv an zijn kontje af kan. Riem erom want dat lukt hem wel (riem vast maken). Klaar, kind blij, wij blij, juf blij ik zou zeggen een win win situatie
Beide moeten daarin investeren vind ik! Ik sta zelf voor de klas en ik weet dat bij ons bij de kleuters er ook aandacht aan besteed wordt. Maar ik vind dat ouders hier ook zeker een aandeel in hebben! Dus ik heb gestemd voor optie 3!