We worden er allebei flink moe van. Want hoe zit het nu met het erkennen en welke rechte heeft mijn vriend dan? Wat gebeurt er als mijn vrined geen ouderlijk gezag heeft waar heeft hij dan wel inspraak over bij de instantie's. Wat zijn de kosten om alles te regelen. En wat is nu het allemakkelijkst trouwen of dit allemaal regelen. We horen en lezen zoveel verschillende dat we er echt niet meer uitkomen.
even langs burgerzaken gaan bij je gemeente. Mijn moeder werkt daar ook( op burgerzaken bij een gemeente) en ik weet dat ze daar alles weten hoe het nu zit. en ik ga ervan uit dat ze dat ook wel willen vertellen succes
Erkenning houdt in de bij de burgerlijke stand staat dat je vriend de vader is. Ook kan je kind dan de achternaam van je vriend krijgen. Meer houdt het niet in. Je vriend heeft totaal geen beslissingsbevoegdheid over jullie kindje. Dit regel je door middel van erkenning. Bij de erkenning kregen wij een formulier om na de geboorte in te vullen en aan de rechtbank te zenden, zodat het gezag geregeld wordt. Het is dus een kwestie van een formuliertje, meer is t niet. Overigens moet je niet vergeten ook een testamen op te stellen, voor het geval er met jullie beiden iets gebeurd.
Heel simpel: het goedkoopste en makkelijkste is trouwen. Maar dat moet je dan wel willen (en hoe je dat wilt vieren maakt uiteraard de prijs.) Erkennen betekent niets meer dat er op papier vast staat wie de vader is. Als je vriend ook beslissingsrecht of ouderlijk gezag wil hebben over je kind, dan moet dat naast de erkenning ook nog aangevraagd worden. Doe je dat niet, dan ben jij degene die alle rechten heeft en alle beslissingen mag nemen.
Dus als ik aan het werk ben en en gebeurt wat met het kind dat hij geopereerd moet worden. Daarvoor moeten de ouders toestemming geven. Dat mijn vriend niet die beslissing mag nemen of ja mag zeggen op de operatie. even een voorbeeld genomen
Dit is een link voor postbus 51 met informatie over ouderlijk gezag. http://www.postbus51.nl/index.cfm/t/Oud ... EDC9F1C90D
Trouwen is alleen de goedkoopste manier als je het op maandag doet (de gratis dag) en geen feest geeft en dergelijke. Erkenning is gratis en volgens mij gezag ook en anders betaal je een bijdrage in het griffierecht, maar veel zal dat niet zijn. Fleur, t voorbeeld dat je geeft is juist. Alleen jij mag beslissen over het kind. En als jij komt te overlijden komt het kind niet automatisch aan je vriend toe.
Yep, dat zou een goed voorbeeld kunnen zijn inderdaad. Mijn vriendin moest laatst i.v.m. het aanvragen van een identiteitsbewijs voor haar dochtertje ook vrij nemen, want haar vriend had nog steeds geen ouderlijk gezag aangevraagd.
regel aub dat hij ouderlijk gezag krijgt... mijn vriend had dat dus niet bij zijn zoontje en moeder was spoorloos en zij was dus degene met de ouderlijke macht, maar nooit bereikbaar voor instantiële beslissingen enzo... na 3 jaar heeft hij nu eindelijk het ouderlijk gezag en kan beslissingen nemen over zijn kind.. Ik zeg niet dat jij weg gaat bij hem, maar worst case scenario, je komt te overlijden tijdens een ongeval, dan mag je man dus niet beslissen waar je kind komt te wonen omdat hij geen gezag heeft!! Dus regel echt goed dat hij dat wel heeft, scheelt een hoop ellende.. erkennen alleen is niet genoeg!!