Ik las net ergens dat je moet uitkijken met rauwe vis. Hoe zit dat dan met: Zure haring? Zoute haring? Gerookte zalm? Garnalen? Makreel? Wie weet hier een antwoord op? Liefs Miky
Heb het even voor je opgezocht: U bent zwanger? Eet vis! Vette vis bevat veel omega-3-vetzuren. Deze vetzuren zijn goed voor de gezondheid, maar verlagen ook het risico op vroeggeboorte en op een te laag geboortegewicht. Over het algemeen wordt aanbevolen tweemaal per week vis te eten. Dit komt dus neer op gemiddeld 1 gram omega-3-vetzuren per dag. De vissoorten die het meest omega-3-vetzuren bevatten, zijn vette vis zoals makreel, zalm, haring, forel, tonijn, steur, ansjovis en sardienen. Maar als u niet van vis houdt, kunt u nog steeds uw toevlucht nemen tot visoliën als voedingssupplement.
Gerookte zalm mag niet (ivm listeria), zoute haring mag wel, de rest weet ik niet. Volgens mij zijn hier al verschillende topic over. Ook de site www.voedingscentrum.nl kan duidelijkheid geven. Pim
makreel mag hoor is een vette vis en dat is erg gezond. Er wordt ook geadviseerd om elke week een visje te eten. Ik nam vaak een lekker bekje en soms een makreeltje
Heb even op de site van voedingscentrum gekeken en daar staat dat een bepaalde soort makreel niet mag... Maar goed, ik ga dus van het weekend lekker een visje halen, haha!