wij hebben morgen een etentje,jammie vlees fondue en een kaas fondue nu is mijn vraag,mag ik die kaasfondue gewoon eten? ik denk zelf van wel,want ik vraag dan gewoon of ze de alcohol eruit laten
denk het ook wel hoor. maar verdampt die alcohol dan niet met verhitting? weet het niet hoor? ik bedoel ik heb bv gister oliebollen gegeten bij een kraam maar die verkochten ook rum rozijn bollen. worden ook in dezelfde pan gebakken. maar mijn oliebol smaakte toch echt niet naar rum. maar misschien weet iemand anders hoe het zit?
Gewoon die kant en klare kaasfondue kopen...het lekkerste is dan nog wel met verse gorgonzola er door heen Oh ja en sesamzaadjes en gemalen komijn om je broodje met kaas in te dopen.....verslavend
inieminie. heb net op een website voor zwanger gekeken en daar staat op dat de alcohol in de kkasfondeu idd verdampt en dus geen probleem vormt. lukt me alleen niet om de link hier te krijgen.
Niet alle alcohol verdampt hoor, wat zou anders de meerwaarde zijn van koken met wijn of sterke drank? http://www.alcoholinfo.nl/index.cfm?act ... vraag=4413 http://eetschrijven.blogspot.com/2008/0 ... koken.html Maar ik zou niet zeggen dat je geen kaasfondue moet nemen, kan trouwens heel goed zonder wijn aangemaakt worden. Ik zou eerder oppassen met de vleesfondue, dat die wel goed doorgaart en niet meer rauw is.
tja weet het verder ook niet maar ik denk dat de meerwaarde dan gewoon voor de smaak ofzo is. ik bedoel je eet iets met alcohol niet om er zat van te worden. maar goed. doe waar je je het beste bij voelt.
ja ik heb net de baas van het restaurant gebelt,en die zegt dat er kirch inzit,en dat dat weg gelaten kan worden,maar me moeder zegt weer,dat de hoeveelheid alcohol wel zo beperkt is,dat dat haast niet schadelijk kan zijn ik bestel gewon kaasfondue zonder alcohol,net zo lekker en zelfs iets minder pittig
Nou, de meerwaarde van gebruik van alcoholische dranken in het eten is zeker geen alcohol zelf. Het gaat om de smaak die bijv wijn afgeeft.
Wat snap je precies niet? Alcohol op zich is niet hetgene wat het gerecht de specifieke smaak geeft maar wel de smaak van wijn of bier.
Dat zei ik niet echt, want dat weet ik niet. Ik hou niet van kaasfondue en eet het dus nooit. Wat ik zei is een reactie op iemand die zei dat alcohol zelf de smaakmaker is in gerechten, maar dat is niet zo. Maar dat is sowieso oftopic. Alcohol verdampt grotendeels, maar niet helemaal. Er blijft nog een heel klein beetje over. Het is verder uiteraard aan jou of je een fondue met of zonder alcohol eet. De ene doet het wel omdat ze vinden dat het percentage alcohol wat overblijft zo klein is dat het geen schade aanricht en ander sluit alle risico's uit en doet het niet.
o oke nu begrijp ik de cloe wat beter denk ik ja daarom,me moeder zei ook,kan makkelijk,want is zo barweinig wat er dan in overblijft,maar ik heb ook wel is enorme maagklachten gehad,waardoor ik meerdere keren kaasfondue gegeten heb zonder alcohol,dus doe dat deze keer ook gewoon,net zo lekker en geen schade eventueel
Ja, anders zou je net zo goed druivensap kunnen gebruiken he? Da's toch wijn zonder alcohol? Of niet? De smaak van alcoholvrij bier is ook een stuk anders dan gewoon bier. Het gaat mij dus niet om de alcohol zelf, maar om de smaak van bijv. een goede Bourgogne of een speciaalbiertje. Ik kookte voorheen regelmatig met wijn en reken maar dat je dan de alcohol nog proeft in mijn stoofpot hertenbout of kippenpoten gesmoord in donker bier. Gaat toch zo een fles overheen. Kirsch bevat 45% alcohol. Wijn 12%. Bij een kaasfondue met wijn is het juist de bedoeling dat de temperatuur niet te hoog wordt en dat dus niet alle alcohol verdampt, want dan hou je een droge kaasklomp over. Ik persoonlijk laat gerechten met alcohol het komende half jaar staan (oh en ik ben zo gek op tiramisu en geflambeerde kersen). Mijn keus, een ieder moet doen waar zij zich goed bij voelt.
Als het om alcohol gaat dan zou je het toch net zo goed pure alcohol ingooien of niet? Je hebt niets voor niets gerechten die met bier gemaakt worden, gerechten die met wijn gemaakt worden en gerechten die met cherry gemaakt worden. Ik ben er mee eens dat niet alle alcohol verdampt dus helemaal save zit je nooit. Maar daar had ik er niet over. Ik ben er alleen niet eens met je opmerking dat alcohol de smaakmaker is in gerechten want dat is gewoon niet zo.
Lekker kaasfondue! heb toevallig gisteren aan mn moeder gevraagd of er met Kerst kaasfondue op het menu staat!
Oh nee, ik heb niet gezegd dat alcohol de smaakmaker is in gerechten, ik heb gezegd dat koken met wijn of sterke drank een meerwaarde kan zijn, dat is toch wel heel wat anders! Kaasfondue aangemaakt met appelsap is trouwens ook niet te versmaden!