drumstick in oven

Discussie in 'De lounge' gestart door teigetje1, 25 mrt 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. teigetje1

    teigetje1 Fanatiek lid

    18 jun 2009
    2.299
    116
    63
    Zuid-oost brabant
    Ik zag dat het receptentopic gesloten was, dus stel ik hier maar de vraag.

    Ik wil zometeen drumstick een keer in de oven klaarmaken, maar hoe hoog moet de oven (combi) staan en hoelang moeten ze erin liggen? Ik heb 4 drumsticks, en deze al ingesmeerd met ketjap (doe ik altijd),zout en paprikapoeder.

    Iemand die me even op weg kan helpen? Ik weet alleen dat ze er redelijk lang in moeten liggen.

    En nog een vraagje. Kan ik al voorgekookte krieltjes dan ook meebakken in de oven of toch maar in de pan.
     
  2. sidmick

    sidmick VIP lid

    23 jun 2008
    17.802
    4.183
    113
    heb je geen grill stand op je oven? Dat is het lekkerst
     
  3. teigetje1

    teigetje1 Fanatiek lid

    18 jun 2009
    2.299
    116
    63
    Zuid-oost brabant
    o jee :(, ehm dat moet ik ff kijken, er zitten genoeg knoppen op dat ding dus denk het wel, maar ik heb altijd alleen maar de magnetron - oven of ontdooistand gebruikt.
     
  4. sidmick

    sidmick VIP lid

    23 jun 2008
    17.802
    4.183
    113
    Ik zou zeker kijken of dat erop zit want das het lekkerst (krijg je echt zo'n kip als bij de kippenboer) Anders oven op 200 graden.
    Krieltjes zou ik gewoon in de pan doen.
    en oja, voor de volgende keer: maggi braadstomen. Uitvinding van het jaar zooooo lekker! haha
     
  5. teigetje1

    teigetje1 Fanatiek lid

    18 jun 2009
    2.299
    116
    63
    Zuid-oost brabant
    Is dat echt zo lekker ja? Ik durf dat niet zo goed, want ik ben dan bang dat er zo'n plastic smaakje aan blijft zitten.
     
  6. teigetje1

    teigetje1 Fanatiek lid

    18 jun 2009
    2.299
    116
    63
    Zuid-oost brabant
    Maar nee, geen grillstand alleen oven en magnetron :(. Zal 45 minuten lang genoeg zijn?
     
  7. Female

    Female Niet meer actief

    Hetelucht doe ik altijd op 175.
    Je hebt geen grill nodig hoor.
    Het moet er idd lang in, gewoon tot het lekker bruin en krokant is. Wel langer als 45 min. doe ik meestal hoor. Maar ik let nooit op de tijd, gewoon tot ze lekker crispy zijn :)
     
  8. sidmick

    sidmick VIP lid

    23 jun 2008
    17.802
    4.183
    113
    ja ik vind dat braadstomen echt heerlijk, vooral de knoflook vind ik een aanrader. Je kip blijft heeeel mals (ik doe er trouwens ook rollades in, erg lekker)
     
  9. teigetje1

    teigetje1 Fanatiek lid

    18 jun 2009
    2.299
    116
    63
    Zuid-oost brabant
    Dan ga ik dat eens een keer proberen.

    Ik heb de kippetjes in de oven staan. 200 graden en 1 uur. Ben benieuwd of het gaat lukken.
     
  10. Edge

    Edge Fanatiek lid

    30 mrt 2009
    4.833
    478
    83
    Vrouw
    Haarlemmermeer
    1 uur vind ik best lang! Ik doe het altijd rond de 40min. Zou gewoon even kijken tegen die tijd, dan weet je zeker dat je geen zwarte kippetjes zit te eten :p. Braadstomen is zeker lekker! Doe ik hier ook, echt heerlijk, en geen plastic smaak :p.
     
  11. piemie

    piemie Fanatiek lid

    28 mrt 2009
    1.769
    0
    0
    kapster
    het Gooi
    Weet je wat ik vaak doe? Drumsticks beetje rondom insnijden marinade maken van ketjap manis, sambal manis en soya saus klein knoflookje persen. Kip lekker lang laten marineren. Dan rondom even aanbakken in de pan en laten garen in de oven. 175 graden ong 20 min. Altijd een beetje op gevoel....
     
  12. Edge

    Edge Fanatiek lid

    30 mrt 2009
    4.833
    478
    83
    Vrouw
    Haarlemmermeer
    Ga ik ook eens proberen! Klinkt erg lekker.
     
  13. consider

    consider VIP lid

    24 jan 2008
    14.024
    1.850
    113
    Provincie Groningen
    Ik wou ook al zeggen, probeer eens braadstomen!
    Echt zoooo makkelijk, en altijd lekkere, goed gare kip!
     
  14. Female

    Female Niet meer actief


    Mijn drumsticks zijn na 20 min echt nog niet gaar hoor! :$
     
  15. Polletjepiek

    Polletjepiek Niet meer actief

    Braadstomen hmmmm.

    *zit te watertanden achter de pc*
     
  16. piemie

    piemie Fanatiek lid

    28 mrt 2009
    1.769
    0
    0
    kapster
    het Gooi
    Ja maar ik braad ze eerst in de pan he? Dan zijn ze al half gaar, en ik heb meestal ook niet van die dikkerts. Ik leg ze op een bakplaat een beetje uit elkaar dan garen ze ook sneller. Of misschien heb ik een super oven;)
     
  17. Female

    Female Niet meer actief

    Oh je braad ze eerst, ik dacht al.... :$:D
     
  18. miss C

    miss C VIP lid

    20 nov 2009
    11.719
    971
    113
    Vrouw
    Het ♡je van Nederland!
    dat iedereen hier zo gek op is!:$
    ik vind het gewoon echt niet lekker...
    maar goed dat iedereen een eigen smaak heeft!
     
  19. truus1980

    truus1980 VIP lid

    26 sep 2007
    6.259
    2
    36
    Bij Emmen
    Ik vond de kruiden van braadstomen wel erg lekker, maar mijn drumsticks waren niet knapperig. En zo heb ik ze wel het liefst.
    Ik haal altijd een kilo gekruide drumsticks van de poelier. Dan heb ik ongeveer 8 stuks.
    Die doe ik in de ovenschaal met een paar kleine klontjes boter. En dan een uur in de oven op 200 graden. (hetelucht)
    Vind ik wel net zo lekker dan de braadstomenkippies. :D
     
  20. maja82

    maja82 VIP lid

    30 jan 2007
    15.508
    1
    0
    Ik vind dat braadstomen echt niet te eten;)
    De kip wordt slap en echt lekker vond ik het ook niet qua smaak.

    Ik doe drumsticks eigenlijk nooit in de oven maar gewoon in de pan.
    Maar best een goed idee eigenlijk, ga het ook een keer proberen:)
     

Deel Deze Pagina