Weet iemand hoe dit zit? Had een discussie op mn werk. Mag je vla (bijvoorbeeld vanillevla) of appelmoes helemaal rekenen als vocht? Dus staat bijv 200 ml vla gelijk aan 200 ml water? Collega denkt dat je de helft maar mag rekenen, collega 2 is overtuigd dat je alles mag rekenen. Wij hebben een bewoner die heel slecht drinkt. Als ontbijt krijgt ie bambix pap aangemaakt met 300 ml melk. Hij krijgt er dan geen drinken bij. Mag je die 300 ml melk dan rekenen als 300 vocht? En weet iemand hoe dat zit met verdikkingsmiddelen door je drinken?
ja, die tellen mee als vocht. een gemiddeld bakje vla bevat 150 ml vocht. en verdikkingsmiddel verdikt het alleen. de hoeveelheid vocht blijft in princiepe gewoon hetzelfde.
Een gemiddeld bakje vla bevat 150 vocht. Maar bedoel je dan 150 vla = 150 vocht? Staat gelijk aan water?
300ml melk in pap is sowieso 300ml vocht. Vla en appelmoes zijn grotendeels vocht, daarvan 50% tellen lijkt me een onderschatting.
gewoon vocht. doet er niet toe of het water, melk whatever is. het is vocht en wordt ook zo meegerekend maar het lijkt me dat jullie daar op je werk toch wel 1 of ander protocol voor hebben waar het duidelijk in staat? Bij ons staat het bijvoorbeeld ook duidelijk op de lijsten waar we de hoeveelheid vocht op bijhouden. vla, yoghurt, pap reken je gewoon mee. 1 portie fruit weer niet maar meerdere porties wel. maar dat is nog lastiger mee te tellen....
en dat verdikkingsmiddel moet je zien als het aanmaken van een fles babyvoeding. door het toevoegen van de voeding wordt de hoeveelheid vocht niet minder. wel wat dikker. hoeveel voeding je er ook in gooit, het wordt alleen dikker maar het blijft bijvoorbeeld 200 ml.
Wij hebben vochtlijsten per bewoner, waar we ons dagelijks aan houden om te zorgen dat ze voldoende vocht binnenkrijgen. In die lijsten wordt pap etc idd ook gewoon volledig meegerekend maar die collega dacht dus dat dat helemaal niet goed was... Die maakte zich zorgen dat de bewoners te weinig vocht binnenkrijgen.