Vlees 3dagen over de datum nog opeten?

Discussie in 'De lounge' gestart door Yellowsun, 14 feb 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. littlewonder23

    littlewonder23 Niet meer actief

    Ik zou het niet doen
     
  2. Elvira

    Elvira VIP lid

    6 okt 2005
    7.494
    0
    36
    Ik zou het ook niet doen, had er eigenlijk niet eens over nagedacht en ze gelijk weggegooid.
     
  3. Carlien

    Carlien Fanatiek lid

    23 feb 2010
    2.133
    1
    36
    Twente
    Die datum staat er niet voor niks denk ik dan.. Maar ik ben daar heel strak in..

    (Er zijn wel mensen die zeggen, vroeger hadden ze dit of dat ook niet.. Maar vroeger waren er ook vaker mensen ziek en hadden ze vaak de keus/ het geld niet)
     
  4. Smnee

    Smnee Niet meer actief

    Nee, ik had er niet eens over nagedacht
     
  5. Kiraa

    Kiraa Fanatiek lid

    10 jul 2012
    1.715
    0
    36
    Bah, nee..!
     
  6. Zomerrr

    Zomerrr VIP lid

    5 jun 2011
    5.097
    503
    113
    Nee!
     
  7. Spitsmuis

    Spitsmuis Niet meer actief

    Ik eet nooit vlees dat over de datum is.
    Al is het maar 1 dag over de datum,dan gooi ik het al weg.
    Ik wil geen risico lopen en na mn eten stront ziek te zitten zijn doordat ik vlees over de datum heb gegeten.
    1 dag zou in principe nog geen eens kwaad kunnen maar het idee...
    3 dagen over de datum zou ik zeker niet meer eten.
    Gewoon lekker verse nieuwe halen.
     
  8. ariel3

    ariel3 Actief lid

    27 mrt 2009
    477
    0
    0
    Frankrijk
    Nee, bah! Ik neem geen risico met vleeswaren, daarnaast vind ik 3 dagen over de datum lang voor vleeswaren.
     
  9. Sanne1985

    Sanne1985 Niet meer actief

    Persoonlijk: ik zou het dan niet aan mn dochter geven, maar als het er nog goed uitziet en ruikt, at ik het gewoon op. Vlees weggooien heb ik echt moeite mee..
     
  10. wendy339

    wendy339 VIP lid

    27 okt 2010
    9.739
    1.060
    113
    Geen denken aan dat ik dat nog zou eten.. Ben een zeur daarmee maar ik loop het risico liever niet dat ik ziek wordt (of onze kleine man)
     
  11. guus

    guus Fanatiek lid

    20 mrt 2012
    2.083
    0
    0
    in het koude noorden
    ik weet het niet, ligt er ook aan wat voor vlees het is, gehakt en kip is best snel bedorven, maar vlees wat gepaneerd is bv of worst, maar eerst zien hoe ziet het eruit kwa kleur en dan iss hoe ruikt het. als het goed verhit word dood je de bacterien.
    maar als je het niet vertrouwd, twijfelt dan weg gooien
     
  12. bosi333

    bosi333 VIP lid

    1 aug 2006
    37.265
    6.790
    113
    Als je een voedselvergiftiging wilt riskeren ( of het niet erg vindt om die te krijgen) dan zou ik het gewoon eten.

    Als je dat risico liever niet loopt zou ik het niet eten

    Ik ken iemand die dus heel erg ziek is geweest van vlees dat over de datum was.
     
  13. Crazycat

    Crazycat VIP lid

    21 nov 2009
    8.849
    1
    36
    belgie
    simpel nee
     
  14. ladys1987

    ladys1987 Fanatiek lid

    24 jan 2009
    1.522
    0
    0
    Flevoland
    Nee zou ik zeker niet doen...
     
  15. lin80

    lin80 Fanatiek lid

    7 apr 2008
    2.798
    1
    0
    Ik ken ook iemand die heel ziek is geworden van vlees dat nog niet over datum was, dus dan dat ook maar niet meer eten???;)

    Zoals ik al zei zou ik het wel eten als het nog goed ruikt en eruit ziet. Het is een speklap en die verhit je normaal gesproken goed. Ook zie je het echt wel als een speklap niet goed meer is. Met kip zou ik het niet meer doen, maar dat komt bij mij ook omdat ik kip altijd vind stinken en ik dus niet op mijn neus af durf te gaan daarmee.
     
  16. mamabri

    mamabri Niet meer actief

    Nee, een dagje durf ik wel, maar 3 vindt ik net een beetje te.
     
  17. Manuela79

    Manuela79 VIP lid

    7 aug 2006
    10.145
    0
    0
    Hilversum
    Hmm nee, 3 dagen vind ik echt een beetje teveel!
     
  18. Tines mam van 2

    Tines mam van 2 Bekend lid

    11 feb 2013
    973
    0
    0
    ik zou dat echt niet meer eten. en er niet eens aan denken.
    ben vrij neurotisch met bederfbaar voedsel.

    als k gehakt koop moet het dezelfde dag opgegeten worden of de vriezer in gaan. ik eet nooit spul tot op de datum het moet voor die tijd al op zijn.
     
  19. Bri

    Bri Niet meer actief

    Als het goed ruikt, zowel rauw als tijdens het bakken, zou ik het rustig opeten. Nou is het bij mij onderin de koelkast 0 graden, dus vlees is sowieso langer houdbaar dan wat er op de sticker staat (dat is gebaseerd op 4 of 7 graden). En het is 'tenminste houdbaar tot', niet 'niet meer opeten na'.

    Ik haal mijn vlees meestal bij de slager, dus dan staat er helemaal geen datum op. Ik onthou niet altijd wat ik wanneer gekocht heb. En ben dus sowieso aangewezen op mijn neus bij het beoordelen of ik iets nog ga opeten of niet :)
     
  20. Kaatje85

    Kaatje85 VIP lid

    14 jul 2006
    35.431
    47
    48
    Vrouw
    Zuid-Holland
    nee. 1 dag zou ik wel aandurven,maar daarna houd het wel op
     

Deel Deze Pagina