Die datum staat er niet voor niks denk ik dan.. Maar ik ben daar heel strak in.. (Er zijn wel mensen die zeggen, vroeger hadden ze dit of dat ook niet.. Maar vroeger waren er ook vaker mensen ziek en hadden ze vaak de keus/ het geld niet)
Ik eet nooit vlees dat over de datum is. Al is het maar 1 dag over de datum,dan gooi ik het al weg. Ik wil geen risico lopen en na mn eten stront ziek te zitten zijn doordat ik vlees over de datum heb gegeten. 1 dag zou in principe nog geen eens kwaad kunnen maar het idee... 3 dagen over de datum zou ik zeker niet meer eten. Gewoon lekker verse nieuwe halen.
Nee, bah! Ik neem geen risico met vleeswaren, daarnaast vind ik 3 dagen over de datum lang voor vleeswaren.
Persoonlijk: ik zou het dan niet aan mn dochter geven, maar als het er nog goed uitziet en ruikt, at ik het gewoon op. Vlees weggooien heb ik echt moeite mee..
Geen denken aan dat ik dat nog zou eten.. Ben een zeur daarmee maar ik loop het risico liever niet dat ik ziek wordt (of onze kleine man)
ik weet het niet, ligt er ook aan wat voor vlees het is, gehakt en kip is best snel bedorven, maar vlees wat gepaneerd is bv of worst, maar eerst zien hoe ziet het eruit kwa kleur en dan iss hoe ruikt het. als het goed verhit word dood je de bacterien. maar als je het niet vertrouwd, twijfelt dan weg gooien
Als je een voedselvergiftiging wilt riskeren ( of het niet erg vindt om die te krijgen) dan zou ik het gewoon eten. Als je dat risico liever niet loopt zou ik het niet eten Ik ken iemand die dus heel erg ziek is geweest van vlees dat over de datum was.
Ik ken ook iemand die heel ziek is geworden van vlees dat nog niet over datum was, dus dan dat ook maar niet meer eten??? Zoals ik al zei zou ik het wel eten als het nog goed ruikt en eruit ziet. Het is een speklap en die verhit je normaal gesproken goed. Ook zie je het echt wel als een speklap niet goed meer is. Met kip zou ik het niet meer doen, maar dat komt bij mij ook omdat ik kip altijd vind stinken en ik dus niet op mijn neus af durf te gaan daarmee.
ik zou dat echt niet meer eten. en er niet eens aan denken. ben vrij neurotisch met bederfbaar voedsel. als k gehakt koop moet het dezelfde dag opgegeten worden of de vriezer in gaan. ik eet nooit spul tot op de datum het moet voor die tijd al op zijn.
Als het goed ruikt, zowel rauw als tijdens het bakken, zou ik het rustig opeten. Nou is het bij mij onderin de koelkast 0 graden, dus vlees is sowieso langer houdbaar dan wat er op de sticker staat (dat is gebaseerd op 4 of 7 graden). En het is 'tenminste houdbaar tot', niet 'niet meer opeten na'. Ik haal mijn vlees meestal bij de slager, dus dan staat er helemaal geen datum op. Ik onthou niet altijd wat ik wanneer gekocht heb. En ben dus sowieso aangewezen op mijn neus bij het beoordelen of ik iets nog ga opeten of niet