Nee, ik verhit het liever Glibberige kip knip ik overigens gewoon met de schaar. Daar heb ik zo geen trek in 's avonds na een lange dag. Dan sta ik echt te klieren met een mes; scherp of niet. KNIP KNIP KNIP, klaar. En vervolgens de schaar en het snijplankje afspoelen en in de vaatwasser. Klaar.
Niet meer, wel even gedaan tot ik er achter kwam dat vooral bij kip dat juist gevaarlijker is.. Het staat zelfs op de verpakking dat je het niet moet wassen! Een paar mensen die ik ken doen het ook met het idee dat het anders vies is maar dan worden die bacterien airborne van!
Ik heb er serieus nog nooit van gehoord. Wat ik me dan meteen afvraag: Hoe droog je de kip weer af dan? Met de theedoek lijkt me ook niet fris
Zie het vooral veel bij mijn Surinaamse en Antilliaanse vrienden . Ze weten zelf ook niet waarom ze het doen. Meegekregen vanuit huis. Azijn en water . Eerste keer keek ik echt raar toen ik de kip zag badderen in een azijnbadje. Ik zelf doe het niet.
als ik het op kamertemperatuur laat komen en het is erg nattig dep ik het nog wel eens af afhankelijk wat ik er mee ga doen. maar wassen nog nooit gedaan. hoe mals en zacht het is heeft meer met de kwaliteit en manier van bereiding te maken denk ik en niet met afspoelen
Nee, nooit gedaan, ga ik niet doen ook. Van binnen zitten toch ook bacteriën? Gewoon goed gaar klaar maken, dat lijkt me beter. Hoe doe je dat met gehakt?
Ik lees net dat dat dan weer niet gewassen wordt......, terwijl er op stukjes gehakt mogelijk net zoveel bacterien zitten als op een kipfilet... Ach, ik was het dus niet. Ik verhit alles wel door en door. En ja, je moet toch ergens weerstand op bouwen...
Ik was alleen een hele kip en hele vissen, om het bloed en evt. afsnijsels/schubben weg te spoelen. Ander vlees niet.
Ik was m'n vlees ja !om het bloed enz eraf te wassen zoals hier boven is gemeld. .ff spoelen heb ik liever dan zo de pan in te gooien
Het heeft geen nut denk ik. Je spoelt dan alleen de bovenste laag eraf (wat ik ook betwijfel btw) maar de rest niet. Daarom is het zo belangrijk om al het vlees door en door te verhitten. Ik was mijn vlees dus niet.