Ik vroeg me al af wat al die mensen met azijn doen? Ik doe mijn tuin ermee ont-onkruiden. Maar vlees wassen? Nee, ik kom uit een horeca familie en heb nog geen kok vlees zien wassen. Ja, als er een biefstuk per ongeluk op de vloer belandde...
Nou fijn hoor. Heb gewoon nachtmerries gehad over dettol badjes. En nou weet ik ook nog steeds niet het nut van de azijn badjes.
Nee ik was ook geen vlees, gehakt of kip.. Wel van gehoord maar zelf doe ik het niet. Wel zei m'n moeder laatst toen ik de kipfilet had gesneden en ik vervolgens iets anders wilde snijden dat ik de snijplank moest afwassen (doe ik dus ook nooit) ivm bacteriën.
Ik hoor het vooral onder Antilliaanse en Aziatische mensen geloof ik. Zelf was ik m'n vlees niet nee, ik snij het met mes en vork, een vlijmscherp mes en een snijplank voor kip en vlees in aparte kleuren. (Vis komt bij ons alleen in de vorm van vissticks zeg maar)
Ja absoluut! Zelf een andere snijplank voor kip eigenlijk. En je handen goed wassen met zeep en ook je mes heet met sop afwassen. Kruis besmetting!
Werkelijk waar volledig onzinnig om vlees en kip te wassen. Dood geen enkele bacterie. Sterker nog, bacteriën gedijen het beste in een vochtige omgeving. En met het gespetter tiert de salmonella lekker door je keuken en door druppelbesmetting raak je zelf met een beetje geluk ook nog besmet.
Ik was het ook nooit.. gebruik niet eens verschillende snijplanken, nog nooit ziek geweest. Alles wordt uiteindelijk toch verhit? Als ik roerbak gooi ik de rauwe kip en groenten toch ook samen in de pan?
Nog nooit van gehoord om vlees te wassen. Lijkt mij ook niet echt een goed plan i.v.m. besmetting van de omgeving.
vlees, en dan voornamelijk KIP eten bij Nederlandse gezinnen ga ik dus niet meer doen... Niet dat ik dat al deed.. Maar nu helemaal niet meer.
Hahaha misschien moet jij gewoon eens een andere slager nemen, ipv een waarbij je het vlees en kip moet wassen. Het vlees van mijn slager is schoon genoeg om zó de pan in te gaan. Werkelijk waar wat een onzin!
SDonya, mooi, dan loop je dus meer risico om ziek te worden van kip als je het WEL wast in tegenstelling tot de Nederlandse gezinnen die de kip niet wassen! Ga dus nooit bij jou kip eten. Mij teveel risico!
Wat een ongelooflijk nare opmerking zeg!! Echt ik ben sprakeloos. Ik denk dat er ontzettend veel begrip is voor andere gebruiken en gewoonten van veel leden hier. Maar mogen wij aub vlees wassen onzin vinden? En als je goed leest is kip wassen nog gevaarlijk ook. Deze opmerking is werkelijk zo ondermaats...bah!
Wassen? Is dat iets Belgisch misschien? Ik heb er echt nog nooit van gehoord! Ik zorg dat alles goed doorbakken is.
Ach laat ze lekker haar salmonella spetters door het hele huis heen gooien. Een goede nette slagen levert zijn vlees schoon en ontvliest af. Lekker vlees verpesten met water en azijn :-SS
Maar tot nu toe alleen maar een reden gehoord om het juist niet te doen. Dus verlicht me, waarom ben ik in hemelsnaam verkeerd bezig door mijn vlees niet te wassen? Is ook al meerdere keren gevraagd in het topic en volgens mij is er nog door niemand echt antwoord opgegeven.