nee, hier geen kindje die niet van brood houd, hij vind het geweldig. ook niet sabbelen erop, ja heel soms 2 x, maar kauwen en doorslikken. eten wil hij. van een paar korstjes van een boterham, nu ondertussen al 1 hele boterham dus het gaat perfect. nog nooit gekokhalst ofzo ervan. ben trots op hem maaaaar nu de vraag. wat voor brood is nu het best en wat geven jullie? wat voor boter mag? en is het nu wel of niet goed om er boter op te doen? het is natuurlijk wel vet (zwaar mannetje hier) maar er zitten natuurlijk wel veel vitamines in. groetjes
hoi, wij zijn deze week begonnen met brood, en gaat ook super!! Maar vd week bij het cb zeiden ze juist wel met boter, dat is goed voor ze dus hier nu eerst alleen een boterhammetje met boter.
ooh ja wat voor brood, gewoon volkoren of bruine tijger heb ik meestal voor de kids. Zelf eten we altijd mais brood
Mijn man is bakker, en wij eten zelf altijd fijn volkoren, of vikorn brood. Vikorn is eigenlijk "het beste" brood. Waldkorn zit dan weer iets speciaals doorheen om het zo donker te maken, dus het is niet perse dat het donkerste brood het beste is. Volgens mij is een volkoren of meergranen brood heel goed om te eten. En qua boter voor een kleintje zou ik gewoon roomboter doen, zo natuurlijk mogelijk. Broodbeleg kan je nog wel een poosje mee wachten opzich.
Ook hier meestal licht volkoren of tarwe brood... Doe er meestal alleen boter op, soms een keer smeerkaas/ smeerworst/ stroop (was nog geen succes overigens tot nu toe)/jam. Ze vindt brood hier in ieder geval erg lekker en de boterham gaat ook altijd op, al vanaf het begin eigenlijk!
Hier eet ze volkoren brood. Ik geef haar alleen met boter. Bij de oma's (2x p.w.) krijgt ze boter met beleg zoals jam, stroop, geprakt banaantje
volkoren kreeg hij in het begin niet lekker weg, dus gewoon normaal bruin tarwe brood... nu sinds 2 dgn broodje met appelstroop hiervoor deed ik wel es boter
Ik heb laatst gelezen dat je het beste voor bijv. margarine kunt gaan. Dus geen roomboter. Ik heb ook wel eens begrepen dat volkoren brood voor sommige kinderen in het begin te heftig kan zijn. Licht volkoren zou dan beter zijn. Ik geloof dat ik bij de oudste inderdaad anders brood heb gebruikt dan het standaard volkoren brood wat wij altijd hebben.
ik zou beginnen met gewoon bruin, volkoren pas wat later, want dat valt wat zwaarder. Zeker boter erop, dat is heel gezond, en dan een beetje rozenbotteljam, appelstroop of geprakt fruit.
maar hier staat nu bijv. becel (of was het blue band ) goede start. mag ie dat dan nog niet? ik heb hem 1 keer wit brood gegeven en voor de rest tarwe en hij vind het allemaal lekker
Ik gaf Julia vanaf het begin gewoon simpel lichtbruin brood met korstjes. Alleen als er echt een hele harde (bijna scherpe) korst aanzat, dan haalde ik die er af. Pas na een paar maanden kreeg ze ook wel eens wat meer volkoren brood. Beetje opbouwen. Qua boter mag je gewoon roomboter of margarine doen. In principe mag je alles volvet geven, zolang je kindje niet echt té zwaar wordt. Kan geen kwaad iig. En Julia at nog tot haar verjaardag brood met alleen boter. Pas toen leek het me zelf wel handig als ze wat nieuwe smaakjes leerde kennen en heb ik het zelf geïntroduceerd (jam, honing, pindakaas, worst)
Damian heeft geen problemen met het volkoren brood dus ga denk ik ook niet meer speciaal overstappen op lichter brood. Wel bedankt van de margerine tip. En dan nog de ongezouten variant of dat hoeft niet perse?