Niet mijn situatie, maar ik ben er wel bij betrokken. In grote lijnen daarom. Met behulp van een mediator is alles verdeeld. Financieel gezien alles uitgeplozen. Door beide boekhouders nagekeken, goed gekeurd, ondertekend door beide partijen, vast gelegd bij de notaris en scheiding uitgesproken door de rechter. Als nu één van de partijen vergeten rekening heeft te houden met een financieel iets, kan het dan zo zijn dat alles opnieuw uitgerekend moet worden? En stel dat nu wel rekening gehouden wordt met wat eerst vergeten was, blijkt dat één van de partijen teveel heeft gehad. Kan het dan zo zijn dat die partij dat geld dan alsnog aan de andere partij moet geven? Kortom; weet iemand hoe bindend het vastgelegde is? De scheiding is al ruime tijd geleden afgerond.
Wat voor financiëel iets is er dan vergeten? Kunnen de beide partijen niet het zelf daar over eens worden? Anders moet je opnieuw via advocaat en rechtbank alles regelen en dat kost natuurlijk ook aardig wat.
De scheiding is al uitgesproken? Mij is destijds uitgelegd dat we vanaf het moment dat het convenant is getekend je geen aansprak meer kan maken op de ander. Maar je schrijft vergeten, dus ja ik weet niet precies wat er is vergeten. Maar als het om bijvoorbeeld een ' vergeten' bankrekening gaat met veel geld dan zal het ongetwijfeld opnieuw moeten