Beste verloskundigen, Vanmiddag at ik een lekker appeltje, daar had ik zin in. Ik haal de schil altijd van de appel en eet hem dus zonder schil op. Nou was ik lekker aan het eten en ineens kwam ik er dus achter dat er een bruin/rot stuk binnenin de appel zat, waar ik per abuis een hap van doorgeslikt heb. Ik heb het echt niet gezien van tevoren, anders had ik het natuurlijk gelijk weer uitgespuugd, maar helaas. Kan dit listeria veroorzaken? Dit stukje heb ik op internet gevonden, dus er kan wel degelijk Listeria in fruit zitten helaas. Fruit kan listeriabacteriën bevatten. Zolang het product niet bewerkt is, blijft de besmetting beperkt, waardoor het niet tot ziekte leidt. De van nature aanwezige andere bacteriën weerhouden listeria ervan zich te vermenigvuldigen. Maar zorgt ervoor dat je het fruit wast voordat je het eet. Ik maak me nu een beetje zorgen eigenlijk. Terecht? Alvast bedankt voor uuw antwoord!