Draadjesvlees uit de slowcooker, tips

Discussie in 'De lounge' gestart door Luna86, 14 jan 2024.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Luna86

    Luna86 VIP lid

    11 jan 2009
    14.812
    9.319
    113
    Gelderland
    #1 Luna86, 14 jan 2024
    Laatst bewerkt: 14 jan 2024
    Ik ga vandaag voor het eerst mijn nieuwe slowcooker gebruiken en ga dit recept maken.

    https://www.byaranka.nl/sukadelappen-draadjesvlees-uit-de-slowcooker/

    Nu heb ik afgelopen vrijdag bij de slager om ‘draadjesvlees’ gevraagd. Ik heb een volledig stuk van 500 gram gekregen. Maar heb echt even geen idee wat het daadwerkelijk voor vlees is :oops::p het was in ieder geval heel goed en had niet veel tijd nodig om mals te worden.

    Nu vraag ik me alleen af of ik het vlees in kleinere blokken moet snijden (heb het nu door 4 gedaan) en heeft dat betrekking tot de duur van het hele proces?

    In het recept staat dat ik het niet aan moet bakken. Is dat eventueel wel aan te raden?
     
  2. tuc

    tuc Niet meer actief

    Ik heb dit recept nog nooit gemaakt, maar als ik draadjesvlees maak in de slowcooker dan doe ik het zo:
    Hele lappen insmeren met een laagje mosterd, dan aanbakken in de binnenpan van de slowcooker (als je die hebt) en dan in de slowcooker onderzetten met gekookt water (met koud water wordt je vlees taai), kruidnagel en laurierbladeren.
     
    Luna86 vindt dit leuk.
  3. Luna86

    Luna86 VIP lid

    11 jan 2009
    14.812
    9.319
    113
    Gelderland
    #3 Luna86, 14 jan 2024
    Laatst bewerkt: 14 jan 2024
    Dank voor je reactie. Dan hou ik hem op 4 stukken en bak ze even aan in de braadpan. Binnenpan van de slowcooker kan niet op inductie.

    8 uur op stand 1 (low lijkt me), hou jij dat ook aan?
     
  4. Ysabella

    Ysabella VIP lid

    27 jan 2017
    9.043
    16.551
    113
    Als ik sukadevlees maak doe ik er zo min mogelijk bij. Geen mosterd of andere dingen, behalve peper en zout. Ik schroei het op hoog vuur dicht, beide kanten rond de 5 minuten want ik wil dat het vlees donker word, daarna doe het in de slowcooker, het liefst 10 uur met een goede bouillon erbij.

    Ik krijg altijd complimenten over hoe zacht en lekker het smaakt. Terwijl ik er eigenlijk helemaal niks mee doe. :roflmao:
     
    Sado en Luna86 vinden dit leuk.
  5. Luna86

    Luna86 VIP lid

    11 jan 2009
    14.812
    9.319
    113
    Gelderland
    Wat grappig @Ysabella. Dat zal dan door de slowcooker komen?

    Ik heb nog nooit draadjesvlees gemaakt maar mijn jongens vinden het altijd zo lekker als ze het bij oma eten. Ben benieuwd of het lukt :D
     
  6. Sado

    Sado VIP lid

    16 mei 2016
    19.081
    17.057
    113
    Ik doe het precies hetzelfde!
     
    Ysabella en Luna86 vinden dit leuk.
  7. Neskio

    Neskio Fanatiek lid

    5 mrt 2017
    3.311
    2.677
    113
    Vrouw
    NB
    In dit recept staat dat je het in grote stukken moet snijden. Ook een heel lekker recept trouwens maar dat is niet je vraag :)

    https://miljuschka.nl/limburgs-zuurvlees-zoervleisj-met-friet/

    In plaats van speculaas kruiden verbrokkel ik een stukje gewone speculaas (koek).

    En minder kruidnagels en geen jeneverbessen :p
     
    Luna86 vindt dit leuk.
  8. Ysabella

    Ysabella VIP lid

    27 jan 2017
    9.043
    16.551
    113
    Ik doe het inderdaad in de slowcooker. Wat ik vroeger altijd deed was de oven op 95 graden en dan het vlees in een gietijzeren pan erin zetten.

    Ik ben benieuwd hoe het word!
     
  9. tuc

    tuc Niet meer actief

    10- 12 uur is eigenlijk beter, maar dat vind ik qua tijd lastig, wil het dezelfde dag eten. Dus ik doe het vaak 4 uur high en 4 uur low.
     
  10. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.275
    25.746
    113
    Ik had het zelf in blokjes gesneden, of in plakken. Maar niet in 4 grote blokken. Duurt nu langer eer de warmte en garing in het midden van die stukken zijn werk kan doen.
     
    Sado vindt dit leuk.
  11. Luna86

    Luna86 VIP lid

    11 jan 2009
    14.812
    9.319
    113
    Gelderland
    We gaan het zien. De stukken vlees vielen al uit elkaar tijdens het bakken dus het zijn inmiddels 8 stukjes. :p Scheelt toch weer iets.

    De slager gaf aan dat het maar 2 uur nodig had omdat het zo snel mals is.
    Maar dan in een gewone braadpan en niet in de slowcooker.

    Ik laat het vanavond even weten!
     
  12. taliaa

    taliaa VIP lid

    2 mrt 2007
    16.059
    2.201
    113
    Brabant
    Ben benieuwd!!!

    (Wat hier de 2 gouden regels zijn: op kamertemperatuur laten komen en een zuurtje erbij)
     
  13. DisneyMama

    DisneyMama Bekend lid

    7 nov 2013
    820
    439
    63
    Deze heb ik toevallig vorige week gemaakt en we vonden het heerlijk.. ik had gewoon sukadelappen bij de supermarkt gehaald en niet aangebraden.. maar was echt heerlijk.
    Ik heb het echter in de snelkookpan gedaan, dus qua tijd geen idee in de slow..
    Let wel op dat je niet teveel appelstroop doet want dan wordt het echt heel zoet.
    Eet smakelijk!
     
    Luna86 vindt dit leuk.
  14. Luna86

    Luna86 VIP lid

    11 jan 2009
    14.812
    9.319
    113
    Gelderland
    Hij moet nog 1,5 uur en net even een stukje eruit gehaald en gekeken of het uit elkaar valt. Dat niet, maar met de vork haal ik het al makkelijk uit elkaar. De smaak is echt top!
     
  15. Luna86

    Luna86 VIP lid

    11 jan 2009
    14.812
    9.319
    113
    Gelderland
    Wat toevallig zeg. De smaak is echt heerlijk! Saus nu nog wat dun maar dat zou ik eventueel nog kunnen binden. Voor een eerste keer is het denk wel goed gelukt.
     
  16. Luna86

    Luna86 VIP lid

    11 jan 2009
    14.812
    9.319
    113
    Gelderland
    deze ga ik ook een keer proberen!
     
    Neskio vindt dit leuk.
  17. Neuzeke

    Neuzeke VIP lid

    3 sep 2019
    13.713
    18.808
    113
    Vrouw
    #17 Neuzeke, 14 jan 2024
    Laatst bewerkt: 14 jan 2024
    Boterham insmeren met mosterd en toevoegen.
    Mosterd zorgt voor wat extra smaak en boterham voor de binding
     
    tuc vindt dit leuk.
  18. Luna86

    Luna86 VIP lid

    11 jan 2009
    14.812
    9.319
    113
    Gelderland
    Het was heerlijk! Super goed gelukt. Voor de zekerheid maak ik het vlees de volgende keer iets minder dik en haal ik het iets eerder uit de koelkast.
     
    Zoe123 en Cornflake vinden dit leuk.
  19. tuc

    tuc Niet meer actief

    Klopt, daarom smeer ik het vlees met mosterd in. Als je dat doet wil je niet meer zonder:D
     
  20. Neuzeke

    Neuzeke VIP lid

    3 sep 2019
    13.713
    18.808
    113
    Vrouw
    Ja mosterd, brood, ui en het vlees zijn de ingrediënten die altijd in de pot gaan.

    Het biertje wisselt altijd en de extra toevoeging ook.
    Dat kan peperkoek, kandijsiroop, luikse siroop of pruimen zijn.
     
    tuc vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina