vervolg van het chocolade is goed voor blije baby's verhaal: vrouwen die tijdens de zwangerschap regelmatig chocolade eten hebben 40 % minder kans op zwangerschapsvergiftiging. (weet even niet meer precies waarom, zat weer een of ander stofje in en dat tijdschrift ligt thuis en ik zit in het internet cafe, maar zal kijken of ik t vd week even kan plaatsen. )
Kijk hier maar: Chocolate may be Boon to Pregnant Women, Yale Study Shows Published: April 30, 2008 New Haven, Conn. — Women who eat chocolate are at decreased risk of developing preeclampsia, a potentially dangerous complication of pregnancy, a Yale study suggests. The conclusions are reported in the current issue of the journal Epidemiology. A team headed by Elizabeth Triche of the Yale Center for Perinatal, Pediatric and Environmental Epidemiology wanted to see if chocolate, particularly dark chocolate which had been previously linked to improved cardiovascular health, might also offer protection to pregnant mothers against preeclampsia. Preeclampsia is a disorder characterized by dangerously high blood pressure and protein in the urine. Pregnant women who suffer from the condition sometimes complain of swelling, sudden weight gain, headaches and vision problems. The study looked at self-reported chocolate consumption and also at levels of a byproduct of chocolate consumption, called theobromine, in the cord blood of pregnant women. Although the study did not distinguish between dark and other kinds of chocolate, dark chocolate has higher levels of theobromine. The study of 1,681 women showed that those who reported chocolate consumption of more than five servings a week had a lower risk of developing preeclampsia.Among the 1,346 women with cord blood data available, those with higher theobromine levels had significantly lower risk of developing preeclampsia than those who had low levels of theobromine. Results were particularly dramatic for women with the highest levels of theobromine. Women who had levels in the top quartile for theobromine were nearly 70 percent less likely to develop preeclampsia than women in the lowest quartile for theobromine. Having the theobromine data available as a more objective measure of chocolate consumption was a strength of the study, Triche said. Researchers have speculated that the presence of anti-oxidants called flavonoids in dark chocolate may confer cardiovascular benefits. “This looks promising, but we need to do more research into how much and what type of chocolate is the most beneficial," Triche said. Triche also cautioned that the study results do not mean pregnant women can eat all the chocolate they want. Excess consumption of all sweets can lead to weight gain and other health problems, she noted. Citation: Epidemiology Vol. 19: 459-464 (May 2008)
Is Milka jouw favoriet? Bij mij... Dove Liaison... (erg slecht mèt caramel).. We zouden hier een apart topic voor kunnen maken: favo choco..
OOOOH mijn god ja die Dove met caramel was vroeger ook altijd mijn favoriet! Maar die heb ik zoveel gegeten, dat ik toen overgestapt ben op de normale milka.. Maar nu herriner jij me weer aan die Dove en die ga ik vanmiddag zeker even halen
Mooi, heb gisteren net 2 repen weggewerkt n Zal wel iets te laat zijn in de zwangerschap om nog echt effect ehebben, maar niet geschoten is altijd mis nietwaar Gisteren in de winkel nog een discussie gehad met mijn man dat we die chocola echt niet nodig hebben, heb ik er weer mooi een excuus bij
ja nou weet ik waardoor het komt JsztD foei nou je het zegt ik lust wel een snicker mja moet ik na de winkel whaahahhhaaha
Ik was altijd superdol op chocolade, maar sinds ik zwanger ben kan ik het niet meer zien... Tenminste, ik heb wel zin in de smaak, maar zodra ik het proef draait mijn maag zich om en hoef ik niets meer. *baal*
Misschien goed nieuws... had ik ook maar zo rond 25 weken draaide dat om... en lust ik gewoon weer chocolade! (al is het wel minder favoriet dan voorheen... )
Ook om bijna 5 uur 's nachts is Dove Liaison erg lekker! (persoonlijk vind ik Cote D'Or de vieste chocolade... sorry) Wat dachten jullie van (goed) authentiek Italiaans chocolade ijs? mmmmmmmmh