Vocht verlies

Discussie in 'Stel je vraag aan de verloskundige' gestart door , 1 aug 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Niet meer actief

  Hoi

  Ik heb nog even een vraagje, ik hoop dat je me kunt helpen. Al weken verlies ik flink wat vocht, sinds ik 14 weken ben zo'n beetje. Eigenlijk was ik er gewoon vanuit gegaan dat t urine was en heb dat ook tegen mn vk gezegd. Die legde ook uit dat lichte incontinentie niet zo gek is in de zwangerschap en dus was ik weer gerustgesteld.

  Nu lees ik echter steeds vaker over vochtverlies en dat het dan gaat over t verliezen van vruchtwater. Das natuurlijk andere koek. En nu merk ik dat ik me toch al wat minder gerust begin te voelen.

  Oke lang verhaal, mn vraag is dus.. hoe merk ik het verschil? Hoe weet ik of t urine of afscheiding of vochtwater is? Waar moet ik op letten?

  Alvast bedankt voor je moeite.

  Groeten
  Joldeg
   
 2. Mirjam

  Mirjam Verloskundige

  2 dec 2005
  11.590
  2
  0
  verloskundige en lactatiekundige IBCLC
  hoi,

  vruchtwater blijft lopen, ongeacht wat je doet, is helder en heeft vlokjes en ruikt zoet. Urine verlies je af en toe, bij drukverhogende momenten (springen, hoesten, niezen, lachen) ruikt anders.

  Mirjam
   
 3. Niet meer actief

  Dankjewel voor je reactie.

  Hmm ik verlies het ook gewoon als ik op de bank zit ofzo of in elk geval gewoon niks doe. Dan voel ik het gewoon 'lopen' zeg maar. Niet specifiek bij niezen ofzo. Maar het heeft geen vlokjes ofzo, is volgens mij wel helder. En of het zoet ruikt? Kweetniet, ik vind t wel stinken hihi.

  Wat denk je, is dit iets waarmee ik naar mn vk zou moeten gaan? Het is al weken zo, draag dus constant maandverband. Ik maakte me er eerst geen zorgen om omdat ik er gewoon vanuit ging dat het urine zou zijn, maar als t vruchtwater is, is dat natuurlijk niet goed, toch? Dus nu weet ik t even niet meer :(

  Dankje
  Joldeg
   

Deel Deze Pagina