Hiep op vaste tijden, ik vind dit veel makkelijker. Geen stress van "wanneer hebben ze gegeten, oei hij huilt zou hij honger hebben ed" gewoon op vaste tijden. Ik eet ook elke dag rond 7u,12u en 18u. En slaap ook zelf rond dezelfde tijden, dus je kan een kindje het ook leren. En idd direct over dat je kind uren ligt te krijsen als je op schema voedt. Je kind volgt na een tijdje zijn schema. Mijn nr3 laat geen 10min verschil op haar schema, dus echt krijsen doet ze niet. Moet zeggen dat ik bij nr1 begonnen ben met op verzoek te voeden, ik werd er gewoon knetter van. Dit werkt veel beter voor mij
Ik ben benieuwd hoe je opmerkt wanneer een kind zijn schema verandert? Dus wanneer ze meer gaan eten of juist flessen laten vervallen.. Ik ga bij mijn tweede een beetje van beide toepassen. Is een oprechte vraag btw
Je moet niet vergeten dat er heel wat kinderen zijn die veel baat hebben bij voorspelbaarheid en regelmaat. Die kinderen worden zelfs liever op vaste tijden gevoed. Mijn dochter houdt van die voorspelbaarheid. Ze raakt in de war als het anders gaat en vraagt om het ritme. Het zou zielig zijn als ik haar zelf had laten aanmodderen. Het verschilt gewoon echt per kind. Kijk naar je kind en stem daar de methode op af.
hier de eeste 2 weken na de geboorte telkens op verzoek gegeven, t is zo moeilijk dan om te weten wat voor type kind je hebt. Na een weekje of 2 proberen op schema te voeden (dus ong 4u tss). hier steeds 7u,11u,15u en 19u. Beginnen ze om 10u30 al te wenen, een beetje sussen enz en dan om 10u45 flesje geven (natuurlijk bij echt krijsen direct geven, maar niet bij snotteren). En na een weekje of zo zaten ze hier op schema. Merk je dat de flessen al een paar dagen leeg zijn, gewoon schepje meer in doen (en water ook). Ik heb nooit gekeken naar de maten en leeftijden die op die doos stonden. Na een weekje of 4, in bedje leggen rond 20u en ze zelf laten komen. Vanaf 6weken sliepen ze hier van 19u tot rond 3u s nachts en vanaf 10 weken sliepen ze van 19u-6u.
idd, mijn kinderen houden ook van regelmaat. Zo weet nr1 dat we woensdag frietjes eten, nr2 dat een koekje voor s middags is en s ochtends fruit. En nr3 weet dat ze na haar flesje van 19u in haar bedje gaat. Stop ik haar dan niet in haar bedje, dan raakt ze in de war
Bij oudste altijd op verzoek, kreeg ook (afgekolfde) bv dus dan ligt dat voor de hand. Elke avond om het half uur willen drinken, dus ook clusteren, maar daardoor sliep hij op 5w al volledig door. Buikje zat goed vol Bij dochter moest ik om de 3u voeden (kv). Maar ze dronk amper. Op 2w naar ka voor andere problemen en daar kreeg ik te horen dat ik op verzoek moest voeden, ook met kv. Al snel kreeg ze een mooi ritme.
Ik denk dat elk kind houdt van voorspelbaarheid. Een kind kan geen klokkijken, dus een schema doet 'm niks. De beste voorspelbaarheid voor een kind is volgens mij: als ik honger heb mag ik eten, als ik slaap heb mag ik slapen.
Of.. ik weet dat ik te eten krijg (of te wel ik HOEF geen honger te lijden) en ik weet dat ik mag slapen (of te wel ik hoef niet bekaf te zijn) De principes zijn feitelijk precies hetzelfde... alleen op schema betekent dat je vanaf heel vroeg, de hongergevoelens en slaapgevoelens een tikje voor bent en deze conditioneert. Nu weet ik dat het laatste veel mensen tegen de borst stuit maar een baby is naar mijn idee niet heel anders dan een puppy. Ook die kan je dingen al heel vroeg leren. Ik vind dit altijd zo'n bijzondere discussie. Op verzoek en op schema is helemaal niet zo heel anders. Natuurlijk als je je kind laat huilen van de honger of altijd maar troots met nog een slokje dan hebben we het over uitersten maar babies willen gewoon genoeg te eten en genoeg slaap. Aan de ouders (en vooral mama's) om hieraan in vulling te geven. Of je kiest voor schema of verzoek is vooral afhankelijk van het karakter van mama en het ene is niet beter dan het andere. Zolang de mama zich er lekker bij voelt, zal het ook lekker lopen (over het algemeen)
Of van het kind Die van ons gaan namelijk echt niet eten als ze niet genoeg honger hebben. Kon ik 10 minuten eerder zijn dan zij wilden, maar dan aten ze niet. Dat was niet alleen hier, maar ook bij de gastouder. Al had ik op schema willen voeden, (en dat was met m'n man met ADHD bepaald wel handig geweest), dan was dat niet gelukt. Caitlyn hebben ze in het ziekenhuis in een schema proberen te krijgen. Nou, als ze er ergens ervaring mee hebben.... maar lukte dus niet. En nog steeds niet. Die geeft het zelf wel aan. Maar het een is niet beter dan het andere, zolang je idd niet je kind van de honger laat huilen, (en ja, ook ik ken voorbeelden van moeders die dachten dat dat dan de bedoeling was van het schema! ), of je kind onnodig troost met altijd maar voeding.
Volgens mij vallen die conclusies wel mee, maar als iemand zegt dat ze nooit van het schema afwijkt, (ik bedoel niet iemand specifiek hoor), is dat toch iig wel een logische vraag, wat ze dan doet als haar kind wel huilt van de honger? En ik ken dus echt moeders die dachten dat het zo moest, (laten huilen tot het tijd was). Maar dat zegt toch niet dat elke moeder die op schema voedt, haar kind laat huilen van de honger? En als ik het zo lees, zijn veel van de kinderen die op schema krijgen, gewoon ook kinderen die daar zelf naartoe hebben gewerkt of meegewerkt. Of het dan echt schema is, of net zo goed op verzoek, (omdat half uurtje eerder of later ook mag), is natuurlijk de vraag. Ik merk hier dat we, mits de meiden geen klachten hebben, toch ook echt wel een vaste regelmaat hebben. Denk dat de praktijk van voeden op verzoek en voeden op schema dus helemaal niet zo vreselijk veel verschilt van elkaar.