Ja ik zit soms een beetje met de termen ook omdat ik veel in het engels lees. Maar wat jij zegt inmaken in zuur noemden wij altijd inleggen (in België) of in het diaclect zelfs opleggen. Ik wil dus eigenlijk vooral aan waterbath canning gaan doen. En ook pressure canning. Wat jij bedoelt met inmaken wordt in het engels open kettle canning genoemd.
Fermenteren kijk ik inderdaad ook naar en niet met de bedoeling om iets jaren te gaan bewaren maar dingen zijn net iets langer houdbaar wat mooi meegenomen is maar ook omdat ik hier bepaalde dingen zoals zuurkool heel moeilijk kan vinden. Drogen zal meer kruiden worden denk ik. Zelfs in de zomer gaat het hier moeilijk worden om goed te drogen denk ik. Voorlopig dus vooral canning en fermenteren waar ik naar kijk en ik heb ook wel interesse in droog pekelen om bijvoorbeeld zelf corned beef te maken. Natuurlijk kan het zijn dat ik later alsnog meer interesse krijg in drogen maar dat zal de toekomst wel uitwijzen.