Maar ik denk dat daar ook het verschil ligt. Ik ben 2x 1 jaar bezig en bij de eerste is het overgegaan. Na 7 jaar, met 1 kind? Is het wel iets anders. En dan zou ik ook voor acceptatie gaan.
Ja idd 7 jaar met de eerste, 5 jaar bezig met nr 2. Nu maar hopen dat nr 3 niet al te veel geks heeft Mijn man heeft al 30 jaar een allergie voor appel en daarbij hardnekkige hooikoorst. Ik heb geen hoop meer, haha. Fijn dat het bij jullie weg ging. Ik begrijp soms echt niet waarom het bij de een wel weg kan gaan en bij de ander niet. Als ze daar eens onderzoek naar konden doen
Hoe gaat ander fruit zoals druiven en aardbei? Mijn man reageerde als kind op heel veel soorten fruit, hij blijkt fructose-intolerantie te hebben. Erg vervelend, maar prima omheen te werken. Het is alleen erg onbekend en zelfs veel kinderartsen onderschatten het.
Dat zijn fruitsoorten die we nog niet hebben geprobeerd. Banaan, appel, peer, avocado en mango gaan goed. Dat levert gelukkig geen problemen op. Mij lijkt dat daar ook fructose in zal zitten? Ik heb bewust gewacht met aardbei en kiwi tot hij 1 is, vanwege een verhoogde kans op allergieën (aangezien hij al een aantal voedselallergieen heeft). Over een paar weken zullen we met de kinderarts overleggen of we meer zullen gaan proberen, of dat een andere aanpak handiger is.
Hier een zoon van bijna 6 jaar, wat meerdere voedselallergiën had. Koemelk tot zijn 4e jaar. Ei ging ook pas na zijn 4e verjaardag. Soja tot 2 jaar ongeveer. Het eerste jaar reageerde hij ook op veel fruit soorten. Nu kan hij alles van fruit eten. Nu alleen nog een noten / pinda / cashew allergie en dit is blijvend. Het is even zoeken met eten, maar daar vindt je uiteindelijk wel een weg in. Nieuwe voedingsmiddelen langzaam introduceren. Ik zou wel om een antihistamine drankje vragen, voor als hij nog eens een reactie op iets krijgt.
Fructosegehaltes varieren per fruitsoort, maar mango kan mijn man niet eens 1 hapje van hebben, dan acht ik de kans vrij klein dat het een fructose intolerantie is.
Voedselallergie is lastig, hebben we hier ook ervaring mee. Maar sneu...ach, want je niet kent mis je ook niet.
Tja. Als mensen om je heen iets eten wat jij niet mag, terwijl je nog niet goed snapt waarom niet. Dat vind ik wel sneu. En wij kunnen sommige van die situaties lastig vermijden. Eigenwijze familie (waar je soms niet om heen kunt) of de opvang en de traktaties daar... Uiteraard zorgen wij altijd voor een alternatief, maar dat is niet hetzelfde
Oh ja dat snap ik dat zo'n omgeving het moeilijker maakt. Hadden wij gelukkig niet, familie was erg meedenkend meestal.
Ons zoontje gaat nu slapen bij oma. Ik hou mijn hart vast. De vorige keer was ze nl van plan om het vlees te braden in de roomboter . Onze zoon heeft al 5 jaar een koemelk-allergie
Wij hebben gelukkig ook meedenkende familie en vrienden, maar helaas niet iedereen. En icm cultuur is dat soms extra lastig
Ik heb ook meedenkende familie, maar het blijft toch wel lastig. Zeker toen mijn zoontje naast melk en ei, ook geen soja mocht. Dat is behoorlijk puzzelen, ook voor familie! Het leven is een stuk eenvoudiger geworden nu hij over zijn soja-allergie heen gegroeid is. Dat mijn zoontje dingen niet mist omdat hij ze niet kent, dat is natuurlijk zo. Zeker nu hij jong is. Ik vind het ook niet "sneu" dat hij geen gewone koemelk mag, of dat hij geen kaas mag eten, daar maak ik me niet druk om. Ik neem gewoon zijn eigen brood, boter en beleg mee als we ergens anders eten. Wat ik vooral sneu vind, is dat het steeds maar proberen is waar hij wel of niet tegen kan. Als hij geluk heeft gaat het goed, en anders heeft hij er meteen een flink aantal dagen last van. Dat is belastend, zowel voor hem als voor ons.
Na voorzichtig introduceren blijkt sojamelk tóch nog niet te gaan. Ondanks de goede provocatietest die we in het ziekenhuis hebben gehad. Daar heeft hij maar 1 ochtend soja gehad, en dat ging goed. Nu we rustig opgebouwd zijn met soja melk, had mijn zoontje opeens wel heel veel diarree. Sinds de week dat hij standaard iedere dag een beker sojamelk krijgt, lekte hij iedere dag flink door van de diaree en heeft meteen behoorlijk luieruitslag gekregen. Bovendien is hij opvallend verkouden. Ik ben inmiddels gestopt met soja-melk geven, en meteen is de verbetering ingezet. Zijn ontlasting is weer normaal en de luieruitslag trekt ook weg. Voorlopig laten we pure sojamelk dus weer staan. Ik heb niet het gevoel dat een klein beetje soja (bijvoorbeeld in brood) problemen oplevert, maar langdurig veel soja wel. Mogelijk is hij niet allergisch voor soja, maar wel intolerant. Wat ook genoeg reden is om het hem niet te geven in de vorm van sojamelk.
Get, dat is jammer. Melk, ei en soja is niet echt een fijne combi. Het vervelende is dat dit ook hele goede eiwit-bronnen zijn. Ik hoop dat je dit goed kan aanvullen met vlees oid. Ik merk aan onze middelste dat hij echt extra multi-vitamine nodig heeft om bijvoorbeeld zijn B-vitamines aan te vullen. Doe ik dit niet is hij vaak ziek. Ik gebruik de multivitamines van plantina vanaf dat hij 3 is (een halfje) en volledige dosis vanaf 4. Ik heb bij onze jongste ook het vermoeden van kma, maar niet in hele hevige mate. Onze middelste kon nl niet tegen mijn borstvoeding als ik gewoon melk dronk, de jongste weer wel. Eind augustus heb ik voor hem ook een afspraak bij de allergoloog in Voorburg. Ik hoop dat we dan uitsluitsel krijgen over Eventuele allergieen voor ei, melk en/of soja. Trouwens, mijn dochter kon altijd heel makkelijk kiwi's eten. Vorige week ging dit dan ineens weer niet goed. Ze had last van jeuk in haar mond. Jammer, haar vader heeft nl ook veel fruitallergieen.
Weet ik niet, op dit moment gaan we kiwi niet meer uitproberen. In overleg met de kinderarts gaan we in het najaar eerst mandarijn proberen. Dat zou minder heftig zijn dan kiwi. Kiwi laten we voorlopig achterwege, zeker na deze heftige reactie. Wel goed om te weten dat er nog verschil tussen kiwi's kan zitten!