Hoiiii, vorig jaar heb ik een super leuke vakantie gehad in turkije. Na 2 jaar campings met de kids zijn we naar Turkije gevlogen en bleven we in een all in hotel. Alles was top, en ik heb super genoten. Om niet aan te komen heb ik geen brood gegeten, maar vooral veel rauwkost en fruit. De laatste 3 dagen ben ik ziek geworden en had ik non stop diarree en pijn. Dit heeft zeker 2 weken geduurd en niks hielp. Geen remmers en geen norrit. Mijn jongste van 5 had er ook helaas last van, at ook veel rauwkost. De oudste en mijn man hadden nergens last van, hebben wel rauwkost gegeten maar minder. Verder hebben we geen van alle rauwe vis of medium vlees gegeten. Al met al zei de huisarts dat het een voedselvergiftiging moest zijn en na uitzieken was er niks meer aan de hand. Dit jaar gaan we weer all in, maar omdat ik het qua eten niet los kon laten gaan we naar spanje. Is volgens mij net iets veiliger (gevoelskwestie, geen feit) Maar wat zijn nu echt tips, ik ben zo bang dat het opnieuw gebeurd. Wat kan ik doen, wat kan ik eten? En wat mag mijn kleintje eten? Ze zijn gek op mosselen, garnalen, vis en sushi. Ik wil aan de ene kant niet alles afkappen, maar zo ziek worden wil ik nooit meer. Wat zijn echte no gos qua eten, of is spanje eigenlijk wel net zo oke als nl?
Het is trouwens een aanname dat het van de rauwkost is hoor, dat werd later gezegd door collegas die veel naar Turkije gingen Dat omdat het rauw blijft de bacterie uit het water erop blijft De rest wat gebakken was qua vlees en groente, is safe
https://www.vakantiediscounter.nl/service/praktische-informatie-turkije/#kraanwater Denk dat je collega's gelijk hebben. Groentes voor rauwkost worden met kraanwater gewassen.
Of dat laatste klopt betwijfel ik: liet juist medicijnen meenemen uit Turkije door een vriendin wanneer de mijne weer eens niet leverbaar waren in NL.
Mijn vrouw heeft het ook gehad na Turkije, ik had nergens last van en we hebben overal hetzelfde gegeten. Kan zelfs kraanwater zijn wat aan de tandenborstel zit. Het is pech hebben.
Absoluut. Op elke straathoek ligt een apotheek in toeristische gebieden en de prijzen zijn veel lager en ze hebben zelfs meer, ook wat hier alleen op recept verkrijgbaar is. Verder zou ik idd alles wat met kraanwater gewassen zou kunnen worden én ijsblokjes zoveel vermijden.
Oh, ik ben echt niet streng genoeg geweest lees ik nu. Ik had het wel meegekregen van het kraanwater, maar niet serieus genoeg genomen. We hebben daar drinken met ijsblokjes gekregen, ze zeiden ja is van mineraalwater. Maarja, wie zegt dat dat zo is. En idd heel veel rauwkost en fruit gegeten. Zucht. Nouja, dat gebeurd me dus geen 2de keer, krijg nog een zweer aanval als ik denk aan de vliegreis met een kind met diarree en ik met diarree hahahah. Ik lees vrij weinig over Spanje, dus ik kan daar denk ik relatief eten wat ik wil maar voor de zekerheid geen ijs en water nemen uit de kraan. Stom eigenlijk, ben er zo bang voor en ben er toch veel mee bezig. Kan echt je vakantie verpesten!
En dan kun je ook gewoon pech en geluk hebben. Vorig jaar alles gegeten in Turijke, waren met 11 man en niemand is ziek geworden. Misschien nam dat hotel het ook minder nauw met de hygiëne.
Kans op ellende heb je altijd natuurlijk, ook in Nederland. Maar als ik met tips en trucs de kans zo laag mogelijk kan houden, dan graag!
Klinkt meer als een buikgriep. Iets dat je snel oploopt in zo'n resort waarbij veel mensen t zelfde opscheplepels etc vastpakken. Cruiseschepen zijn er ook berucht door. Voedselvergiftiging is extreem hevig maar duurt geen 2 weken. Voedselvergiftiging komt ook uit t niets super snel opzetten en is ook vaak gewoon binnen 3 dagen weer voorbij. Een virus duurt wel 2 weken
De reden waarom ik op vakantie zo'n last heb van smetvrees Wanneer we in een accommodatie met eigen keuken zitten, wil ik ook altijd eerst alles afwassen. En dan nog ben ik vies van de afwasteil Liefst heb ik gewoon een vaatwasser haha
2 weken is inderdaad te lang voor voedselvergiftiging, denk ook meer aan een virusje. Maar het water uit de kraan kan je in principe gewoon drinken, wel kan het erg naar chloor smaken. Tenzij je op het platteland zit en men zogenaamd agrarisch water uit de kraan heeft, maar de meesten all in resort liggen aan de kust en hebben dus veilig water. Wil je echt geen ijsklontjes in je drinken, dan kan je 'sin hielo' zeggen bij je bestelling. Dat betekent dat je geen ijsklontjes wil.
Onze laatste vakantie in Spanje was helaas niet zo’n succes… zowel mijn vader als mijn zoontje kregen voedselvergiftiging. Toen ik de reis al had geboekt, las ik pas reviews van mensen die daar ook ziek waren geworden, en op locatie bleek dat we lang niet de enigen waren. Echt balen. Je hoopt toch dat zoiets je niet overkomt, maar het kan dus echt, ook gewoon in Spanje..
Risico op voedselvergiftiging loop je in elke hotel of land. Zeker met eten in buffetvorm waar iedereen langs loopt. In turkije/egypte etc eet ik fruit alleen wat ik zelf kan schillen en beperk ik rauwkost ook tot het minimale. Koop daar vaak op de markt en was t dan op de kamer met fleswater. Verder eet ik bij voorkeur soep/oven gerechten/bbq. En ik pak uit de achterste bakken, alles wat goed verhit is geweest en er het kortst ligt. Ik heb jaren geleden chigella bacterie opgelopen in Egypte (gloednieuw 5 sterren ultra resort) en ben 6 wkn doodziek geweest. Sindsdien ben ik heel voorzichtig en heb ik geen voorkeur voor buffetten meer. Soms ontkom ik er niet aan en dan hanteer ik dus bovenstaande dingen. Laat het je vakantie niet verpesten. Zorg dat je remmers en ors bij je hebt en vraag bij klachten meteen in land van bestemming om medicatie. Vaak werkt dat beter.
Het water in Spanje is echt niet te doen zo vies vonden wij allemaal. Hoop flessen water gekocht toen.
Het verschilt per regio, maar wij kopen ook gewoon flessen hoor. En thuis een speciaal filter (wat geloof ik weer uit 3 filters bestaat) om het agrarische water drinkbaar te maken, het voordeel is dat daar dus absoluut geen chloor smaak aan zit.