hallo allemaal, ik heb ontzettende trek in een zacht gekookt eitje met een croissantje erbij, nu heb ik geloof ik ooit ergens iets gelezen over het eigeel, is dit niet goed voor het ongeboren kind? anders ga ik nu nog een zacht gekookt eitje nuttigen!! hopelijk weet iemand hier meer over... gr. rachelle
Hallo Volgens mij is het het beste als je je eitje hard kookt. Anders kan je last krijgen van een salmonella bacterie. Ik ken je probleem ben zelf ook gek op zacht gekookte eieren. Maar die kun je beter effe laten staan naar mijn weten/ Groetjes Fee
ik heb gehoord dat je beter geen zacht gekookt eitje kan eten en ook geen gebakken ei ivm kans op salmonella. groetjes monique
dank je!! ga meteen een ei koken mmmmm (al was ik echt ingesteld op een zacht gekookt ei ) maar ach je moet er iets voor over hebben hè! gr. rachelle
ik heb heel mijn zwangerschap lekker uitsmijters gegeten. Met lekker veel eierdooiers. De kans op samonella is net zo groot als dat je het normaal eet en je kindje kan er niets van oplopen. Het s alleen lasig voor jzelf omdat je darmen wat overstuur raken. Voorkomen is beter dan genezen. Maar in mayonaise zitten ook rauwe eieren in ijs kan dit ook verwerkt zitten. En zo zullen er meer gerechten zijn. Zacht eitje moet wel kunnen vin ik. Althans ik eet ze graag.
"Industriële producten zoals mayonaise, ijs, enz zijn gemaakt met gepasteuriseerde eieren. Zij hebben een warmtebehandeling ondergaan, waardoor de eventueel aanwezige bacteriën, waaronder salmonella, gedood zijn." Bron: http://www.9maand.com/baby/gezondheid/hitte.php
In mijn vorige zwangerschap was ik verslingerd aan broodjes rookvlees met zachtgekookt ei... Heb er vele gegeten....nooit last gehad verder.
Ik zou het niet doen. Waarom extra risico's gaan lopen als een hard gekookt ei ook kan? Misschien ben ik een muts, maar met etenswaar kijk ik goed uit.
volgens http://www.9maand.com/zwanger/gezond/listeriose.php kan er in rauw ei ook de listeriabacterie voorkomen. Dus ik zou het niet doen!
ik neem ook liever geen risico`s. hoewel ik geen zacht ei lust, maar ik houd wel van filet american en andere dingen die niet mogen. maar het riscico nemen?? liever niet ik heb trouwens in mijn vorige zwangerschap een keer verse melk gedronken (ik was toen 34 weken) die waarschijnlijk niet goed verhit was. ik legde dit voor aan de vk. ze vroeg hoe ik me voelde. ik was toen wat grieperig en ben toen gelijk doorgestuurd naar het ziekenhuis. de gynaecoloog ging gelijk een echo maken. er was toen nog minder over te lezen als nu, maar er werd gelijk actie ondernomen wat voor mij wel aangaf dat het niet zomaar is. dus liever een paar maantjes wachten.
ze hebben liever dat je het hard kookt... maar jah ik moet eerlijk toegeven ik heb ook wel es een zacht gekookt eitje gegeten en cakemix met rauwe ei... maar voor de risico raden ze het af
ohhoow, hoe gevaarlijk is dit? ik heb namelijk de laatste weken veel gekookte eieren gehad (zacht dan te verstaan, eiwit was goed hard en het eigeel waren de randjes harder dan het midden, maar het midden was echt zacht!)
ik geloof dat de kans dat je daadwerkelijk besmet word niet zo groot is, maar het risico is er en dat is voor die kleine natuurlijk niet zo goed. maar ik zou het voor de zekerheid gewoon even voorleggen aan je vk.