Vroeger een grasparkiet en daarna een agepornis .. de grasparkiet was veel tammer en liever... de agepornis was lang niet zo lief kon ook zo uit het niets in je oorlel bijten en dan niet meer los willen laten brrr (trauma's van dat beest dus zou voor een grasparkiet gaan haha) Suc6 met kiezen
Ik vind zelf agapornissen wat 'kreniger'uiteraard is het ook karakter maar als die je niet moet dan ben je er mooi klaar mee, als een parkietje bij doet t zeer maar bij een agapornis bijt net ff harder. Het is heel belangrijk dat je enorm veel tijd in dat soort vogeltjes steekt, parkieten ook hoor maar die kunnen ook wat beter ''zelf spelen'' Denk er wel aan dat al deze dieren graag een maatje hebben. Nu is mijn kiwi binnen een uitzondering, ze heeft aardig wat parkieten gedrags lessen gemist omdat ze verstoten is maar normaal gesproken is een maatje heel erg gewenst. Het is heel erg persoonlijk. Volg je gevoel en kijk wat het beste past binnen het gezin. En even goed opletten dat je een gezond en oud genoeg vogeltje mee naar huis neemt, dit voorkomt een hoop narigheid!
Als ze vragen om ze hem moeten kortwieken, weiger alsjeblieft. Ooit eens een vogeltje gekregen wat net daarvoor was gekortwiekt, het was zo triest. Alles was eng voor dat beestje, dus het probeerde weg te vliegen, maar het donderde zo naar beneden omdat het niet meer kon vliegen. Tot bloedens toe. Beestje was volledig getraumatiseerd en dat is ook niet meer goed gekomen.
Ach dat is wel heel sneu. Als je al wil kortwieken moet je dit na het tam maken doen, niet ervoor en moet het voor een verrijking zorgen niet een beperking. Bij mij is alleen kiwi gewiekt. Toen ze klein was en ze dus pap kreeg moest ik dr veilig mee kunnen nemen. Ze was dit zo gewend dat ze ongelukkig was als ze thuis moest blijven. Tuigjes passen grasparkieten niet, flight suit vind ze vreselijk dus dan is wieken de enigste optie. Zo kan ze altijd met me mee in elk seizoen en ik heb ook een speciale vogel hand tas voor dr.
dank je wel allemaal dames voor jullie reactie,s ! beetje laat antwoord maar ik denk dat we er wel uit zijn het word waarschijnlijk toch de grasparkiet we gaan van het weekend een kijkje nemen bij een fokker die fokt alle 3 de soorten dan krijgen we nog even een impressie deze fokker is aangesloten bij de vogelvereniging en het ziet er op het eerste gezicht keurig uit dus ik ben heel benieuwd ! als het allemaal bevalt zullen we een vogeltje gaan reserveren er zitten weer kleintjes aan te komen en we vinden het wel erg leuk om het kleintje te volgen van begin tot dat hij/zij mee mag
Nog een leuke tip Fb Grasparkieten liefhebbers Of De parkietenben en papegaaien bende Eerste groep is van mijzelf en nog iemand, super gezellig en je kan er alles vragen. In de 2e groep ook. In die groepen vind je de echte liefhebbers, meld jebaan zou ik zeggen.
Ik heb te toevallig ook alle 3 gehad. En mijn valkparkieten. Daar heb ik er 3 van gehad. Die waren verreweg het makkelijkst tam te krijgen. En het liefst. Dus ik zou het wel weten. Succes
als je ze van een goede fokker haalt (en dus handopgevoed) zijn ze allemaal prima tam te maken, alleen ik vind zelf dan een valkje wat leuker (iets groter en iets meer interactie) agapornis KAN inderdaad hard bijten maar doen ze niet als ze hand op zijn gevoed eigenlijk..
ooh dat zou kunnen mijn vogels is alweer een aantal jaren geleden ik zou niet meer zonder willen eigenlijk.. die vogels zijn 99% tam!
Geloof dat het sinds juli 2014 niet meer mag. Maar ik had er eentje die ik zelf nog een week of 2 met de hand heb moeten voeren en eentje die op het punt stond om uit te vliegen, het vogeltje dat ik zelf nog heb moeten voeren was idd een heel stuk tammer.
Handopfok mag idd niet meer sinds juli 2014! Dit valt nu gewoon onder dierenmishandeling. Je gaat een puppy toch ook niet met een fles groot brengen terwijl er gewoon een moeder is! Het is heel belangrijk dat jonge dieren manieren van hun ouders leren. Bij vogels is dit zelf een hele strenge opvoeding! Als ze deze opvoeding missen is de kans op gedrags problemen groot. Plukken, schreeuwen, van uit het niets agressief gedrag. Zon beestje weet gewoon niet wat het met zichzelf aan moet. Een soort constante innerlijke strijd. Dit is allemaal onderzocht en bewezen. Ik heb mijn parkietje ook met de hand groot gebracht omdat ze verstoten was, anders zou ik het nooit doen! Als je dit bewust doet (er er zijn er nog genoeg doe het doen) ben je in mijn ogen ook zeker een dierenbeul (en dan heb ik t natuurlijk niet over mensen die verkeerd zijn ingelicht.