Ik vond dat ook heel lastig. Toen heb ik bedacht wat het meest logisch zou zijn. Ik geef zelf extra-volvette melk. Als kinderen halfvolle melk nodig zouden hebben dan had ik dat wel gegeven. Toen ik bij mijn zoontje ging minderen met voeden ben ik dus overgegaan op volle producten. Hier drinken ze volle melk, eten volvette toetjes (10% vet) en roomboter op brood. Nu heb ik ook nog eens een mager ventje dus daar heb ik nooit aan hoeven denken. Ik geef het vooral met oog op de ontwikkeling van de hersenen. Ik denk dat ik met een jaar of 4 overga op halfvolle producten.
Hier precies hetzelfde, en met dezelfde overweging. we geven nu na 4 jaar nog steeds de volle varianten. Is gewoon veel lekkerder en gezonder (behalve bij flinke kleuters)
Ik eet zelf ook volle producten, roomboter e.d. Hoe minder bewerkt hoe beter vind ik. Ergens is magere of halfvolle melk ook wel tegenstrijdig, want in volle melk zit meer vitamine D. En dat moeten we ze dan weer apart geven. Light en mager helpt m.i. echt niet tegen overgewicht, er is nu meer overgewicht dan jaren geleden toen al die producten er niet waren (oké leefstijl is ook veranderd, maar is het dan niet beter om de leefstijl aan te passen ipv al die lightproducten)
Hier een zeer flinke peuter dus overgegaan van griekse yogurt, roomboter en volle melk naar bulgaarse yogurt of magere kwark, halvarine en hafvolle melk/karnemel/optimel puur. Soms ben ik bang dat ze nu te weinig vet krijgt maar we gebruiken nog steeds olie en vloeibare boter Hier dus geen light producten daar is ze veel te jong voor maar bewust letten op haar eten. 30+ kaas (ze is gek op kaas), 1 boterham en een cracker ipv 2 boterhammen, max 2 stuks fruit per dag, gezond tussendoortje.
Veel mensen vergeten dat je van (verzadigde) vetten ook sneller vol zit en lang vol blijft! Het termpje dat VERzadigd vet VERkeerd zou zijn is allang achterhaald... Verzadigde vetten zijn namelijk stabiele vetten die bijv ook beter geschikt zijn om te verhitten.. Maar dat terzijde... Ik blijf mijn kind, wat haar gewicht ook mag zijn, gewoon normale, volvette producten geven... Ik heb jarenlang mager, kcal arm en 30+ kaas gegeten en ben er niet slanker van geworden! En mama's die margarine smeren, smeer aub gewoon roomboter! Roomboter is het meest natuurlijke wat je op brood kunt geven, met zijn natuurlijke vitaminen. Margarine wordt gemaakt van plantaardige oliën wat na een eeuw karnen nog niet gestold raakt, dus om het te latem stollen wordt er een chemisch proces gehanteerd en om het op boter te laten 'lijken' wordt er ook nog een goedje aan toegevoegd dat het de boterkleur krijgt..... Daarnaast is het voor jezelf ook iet goedivm linolzuur, wat ontstekingsbevorderend werkt.... (Sorry.. Ben echt mega anti margarine)
hahah idd echt mega anti lees ik. hier mogen we vanaf volgende week boter op brood proberen ..omdat ze maanden lang op kma verdacht werd hebben we dit niet gegeven net als alle andere melk producten, nu gaan we de gok toch weer wagen om te kijken of ze er overheen is. volgens de diëtiste was er met gewone boter niet veel mis hoor.. het cb zei ook gewoon boter en niks over roomboter.
(Sorry kan het niet laten haha) maar boter is roomboter, boter komt van koemelk. Margarine is geen boter, maar een hardgemaakt plantaardig smeersel
haha duidelijk ! ik zal ook eens roomboter halen, kijken of ze dat lekker vind. Kellebel = anti margarine dat ga ik onthouden !