Voogd zijn betekent sowieso niet automatisch dat ze er gaan wonen, maar dat die persoon beslissingen mag nemen. Dan doet de woonplaats er toch niet toe? Sowieso zou dat voor mij een van de minst belangrijke aspecten zijn. Natuurlijk is verhuizen na zoiets dramatisch heel moeilijk, maar een veilige plek lijkt mij belangrijker dan de locatie van die veilige plek.
Hier is mijn broer als voogd(tot de jongste 18 is) én bewindvoeder aangesteld totdat de jongste 24 is (als ons beide iets zou overkomen) het is idd zo dat als jullie beide overlijden er alsnog aan de benoemde voogd word gevraagd of diegene het nog wil/financieel aankan.
Wij hebben mijn ouders en mijn schoonzusje samen. Mijn ouders hebben mijn 1e keus. Ze hebben de middelen maar zijn al op leeftijd. Mijn schoonzusje is super lief voor de kids en de kids zijn gek op haar. Ze heeft ook ruimte voor de kinderen maar financieel zal ze het niet op kunnen vangen. Vandaar dat we voor deze combinatie hebben gekozen. Een soort van Co-voogden waarbij de financiele kant voor mijn ouders zal zijn. Ik vertrouw erop dat ze samen tot een goede regeling komen mocht dit ooit nodig zijn. Edit. Mijn ouders zullen ook degenen zijn die de erfenis van de kinderen moeten beheren tot ze beide 21 zijn. Mochten mijn ouders dit niet meer kunnen (door leeftijd)/gezondehied) vertrouw ik ze voor 1000% dat ze deze taak aan iemand overdragen die daar capabel genoeg voor is.
Het zusje van mijn man is de voogd van onze dochter. Mocht er nu iets gebeuren, zou ik graag willen dat ze naar mijn ouders gaat.. maarja, die worden ook steeds ouder natuurlijk.
Dit dus. Ik heb mijn jongere broertje aangewezen als voogd. Nu studeert ie nog en gaat ie uit tot diep in de nacht, maar ik weet wel dat hij de juiste beslissingen kan maken en belangen kan behartigen. En als ouders en schoonouders tegen die tijd nog in beeld zijn, dan zal er ongetwijfeld samen naar een oplossing gezocht worden.
Hier hebben we mijn schoonouders aangegeven die het gezag over onze dochter krijgt. Via de site die op de eerste pagina staat kan je dat gratis doen. Dan kunnen hun kijken welke optie het beste is voor ons meisje mochten wij er niet meer zijn. Hun bepalen dan waar ze komt te wonen. Wij vertrouwen ze erin en hebben duidelijk aangegeven dat het NIET bij iemamd dan ook van mijn familie zal zijn. En ze hebben het beste voor met onze dochter dus ze maken vast een goede keuze.
Wij zitten al langere tijd aan mijn zusje te denken en willen haar wel eens gaan vragen. zij is getrouwd en bevalt elk moment van haar tweede kindje. Hebben jullie ook wel eens gedacht over de financiën? Want ik zou eigenlijk wel willen dat zij een deel van ons vermogen tijdelijk te besteden hebben zodat ze een groter huis kunnen kopen en alle kinderen dan de ruimte te bieden. Maar ik zou wel willen dat uiteindelijk onze kinderen het geld weer terug krijgen. Heeft iemand een idee hoe je dit het beste zou kunnen regelen?
Dit klopt niet hoor. Je kan dit laten vastleggen en is zelfs heel gebruikelijk. Dit wordt veel gedaan om de erfenis voor de kinderen veilig te stellen. Er wordt dan een voogd en iemand die de financiële kant op zich neemt benoemd. Je zou dan wel kunnen afspreken dat de voogd kosten voor school etc vanuit de erfenis zou mogen betalen evenals een bepaald bedrag per maand voor onderhoud van de kinderen. Dit om te voorkomen dat een voogd al het geld erdoor heen jaagt in de periode dat er voor de kinderen gezorgd wordt en er niks overblijft voor de kinderen.
Als je zelfs niks vastlegt word er een bewindvoerder aangesteld door de kantonrechter alsmede een voogd... Ook heb je kans als je niks laat vastleggen dat je kinderen,als je meerdere kinderen heb,uit elkaar bij een ander gezin worden ondergebracht,dus uit elkaar opgroeien. Wij hebben laten vastleggen dat onze kinderen bij elkaar worden opgevangen mocht ons beiden iets overkomen voordat ze volwassen zijn. Wij hebben mijn broer aangesteld als bewindvoerder totdat de jongste 24 is. Dit houd in dat als ons iets overkomt voor die tijd dat hij het financieel gezag heeft over alles wat wij nalaten,maar vanaf hun 18e jaar mogen ze wel zelf bepalen wat ze met het geld willen,maar ze hebben dan tot hun 24e toestemming nodig van de bewindvoerder. Stel ze willen een nieuwe auto kopen of studiekosten etc etc,dan hebben ze eerst goedkeuring nodig van de bewindvoerder en na hun 24e jaar vervalt dat dus en hebben ze eventueel geld in eigen beheer. Wij hebben hiervoor gekozen omdat ze dan nog een steuntje hebben over het financiele gedeelte en ze het niet over de balk smijten of gebruiken voor 'onnodige'dingen.
Ik bedoel als je niets vastlegt qua beheer van de erfenis. Maar dat je dus wel een voogd hebt geregeld. De voogd wordt zover ik weet ook meteen bewindvoerder, totdat de kinderen 18 zijn.
Zo zaten wij ook.. wie kies je.. Al onze vrienden hebben of kinderen of zijn er nog niet aan toe. Mijn moeder en vader viel mijn keuze niet op. Mijn broers ook niet. Mijn zwager durft onze zoon niet eens op te pakken in de angst dat hij hem laat valleb ofzo. Dus het zijn mijn man zn ouders geworden. Ze zijn nu 53 jaar oud en prima in staat een kind op te voeden op alle vlakken. Mag dit tzt veranderen dan gaan we nadenken over een andere voogd. Dat kan namelijk gewoon, dus kun je met de leeftijd mee gaan als het ware.