Hoi allemaal, Ik eet graag vegetarisch. Ik heb een tijdje helemaal vegetarisch gegeten (vier maanden) maar dat hield ik niet vol omdat ik me er niet lekker bij voelde lichamelijk na verloop van tijd. Maar nu eet ik dus een beetje vlees en doe ik dus regelmatig vegetarisch koken. Maar dat is best wel lastig! Er zijn weinig echt lekkere recepten te vinden.Of misschien zoek ik niet goed Ik vraag me af of hier meerdere vrouwen vegetarisch koken en of jullie lekkere recepten hebben? Ik zelf heb als favoriet de pasta met spinazie, pijnboompitjes en kaas. Heerlijk! liefs mamatoB
in het basiskookboek van AH staat een heerlijk recept van gevulde portobello's met kastanjechampignons, bosui, oregano, knoflook en daarover heen gesmolten mozzarella. Erg lekker. Als je geïnteresseerd bent moet je maar even je e-mail naar me sturen in een PBtje, dan zal ik je het recept sturen. Moet je wel van champignons houden natuurlijk.
Op deze websites vind je heel veel: http://www.vega-menu.com/(heel veel recepten) http://www.vegatopia.com/ http://www.vegatopia.com/indonesisch/ http://home.hetnet.nl/~yhontele/recepten/vegetarisch.htm http://www.kookjij.nl/recepten/00011013/Hoofdgerechten_-_Vegetarisch.html http://www.lekkeroosters.nl/vegetarische%20recepten.htm(Oosters) http://www.htenbos.nl/recepten.html http://www.urbanwasted.com/
Ik ben jaren vegetarier geweest (eet pas sinds mijn zwangerschap weer vlees) en ik heb wel een paar favorieten: - Geitenkaaspannenkoek: http://www.ah.nl/recepten/recept?id=318 ... ch&slim=on - Chineze spinazie uit de wok: http://www.ah.nl/recepten/recept?id=259 ... roerbakken - Risotto met champignons (heb ik geen recept van, maar is overal te vinden) - Pasta met champignons en saus van slagroom/slankroom en blauwe kaas (pasta koken, champignons bakken met uitje en knoflook, slagroom koken en blauwe kaas daarin smelten) Ik ben 16 jaar vegetarier geweest, maar ik vond het altijd best moeilijk. Van klassieke vegetarische gerechten houd ik niet, ook omdat ik niet van courgette, aubergine en linzen houd. Dus dan wordt het vaak al moeilijk. Maar vooral pasta is meestal wel te doen. Gewoon rode saus met champignons, beetje kaas erdoor of erover. En nasi kan je gewoon met quorn maken bijvoorbeeld. Nou, succes! Oja, de website van ah is wel een aanrader hoor. Veel recepten zijn niet zo typisch geitenwollensokken-vegetarisch.
Ik maak af en toe een quiche met geitenkaas en spinazie. Een bodem van quiche deeg (lijkt op bladerdeeg uit een pakje uit de viezer). Gesneden bladspinazie goed uit laten lekken, zachte geitenkaas, eieren, beetje pesto en zout en peper. Heel erg lekker en lekker makkelijk ook en toch gezond!
Ik maak af en toe een quiche met geitenkaas en spinazie. Een bodem van quiche deeg (lijkt op bladerdeeg uit een pakje uit de viezer). Gesneden bladspinazie goed uit laten lekken, zachte geitenkaas, eieren, beetje pesto en zout en peper. Heel erg lekker en lekker makkelijk ook en toch gezond!
Als je googled naar vegetarische recepten kom je er heel wat tegen! Daarnaast is je fantasie gebruiken altijd een goede natuurlijk. Hier word door beiden vegetarisch gegeten, en ik maak zelf allerlei vegetarische gerechten die opzich met vlees word omschreven, maar prima aangepast kan worden. Lasagne, pizza, quiche, pasta, taco's, eigenlijk kun je bijna alles wel vegetarisch maken door het vlees weg te laten, en vervangers toe te voegen! Heb je bijvoorbeeld een recept waar gehakt bij moet, kies dan voor tofugehakt! Koop je een mix van iets, kijk dan altijd de ingrediëntenlijst na wat er in zit, en bij de benodigdheden-lijst vervang je alle vlees-benodigdheden met vleesvervangers! Alles is mogelijk!