Voor 2e keer op rij eisprong gemist voor IUI!

Discussie in 'Vruchtbaarheidsbehandelingen' gestart door mpo, 6 okt 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. mpo

  mpo Fanatiek lid

  27 jan 2011
  1.417
  0
  0
  Almere
  #1 mpo, 6 okt 2014
  Laatst bewerkt: 6 okt 2014
  Ik heb even zó de balen van de fertiliteitspoli van ons!

  Vorige maand weer begonnen met IUI na een pauze.
  Begonnen met Menopur 37,5. Vlak voor de eerstvolgende fm had ik behoorlijke pijn aan mijn linkereierstok (donderdag). Volgende dag (vrijdagochtend) had ik de fm, de pijn aan mijn linkerkant aangegeven aan de gyn, maar die wuifde het weg omdat het te vroeg zou zijn (CD8/9). Ook de eiblaasjes stelden niet veel voor. Wat ik raar vond, omdat ik meestal op dag 11 mijn eisprong heb. Die maandag erop, bleek ik dus al die donderdag wel mijn eisprong gehad te hebben. Na bloedprikken is dit bevestigd. Erg balen, maar we hebben ons er overheen gezet.

  Vanmorgen ik weer fm (CD10/11), weer Menopur 37,5 gespoten de afgelopen week, weer precies hetzelfde echobeeld als de vorige keer. Nog erg veel kleine eiblaasjes en weer vocht rondom mijn linkereierstok dat duidt op een gesprongen eitje. Bloed geprikt voor progesteron waarde, maar ik weet het antwoord al. Na de uitgangsecho voor deze rond heb ik aan mijn arts gevraagd of het niet verstandig was om eerder een fm te doen ivm het missen van mijn eisprong de vorige keer. Nee, dat was niet nodig want ze verwachtte niet dat dit nu weer zou gebeuren...mooi wel dus. En weer een ronde kwijt, nutteloze uren weg van mijn werk en voor niks die spuiten erin gezet...

  Ik ben even heel erg boos! Ik voel me totaal niet serieus genomen. De eerste keer niet toen ik die eierstok pijn aangaf (gevoel van eisprong) en voor deze ronde dat ze niet eerder echo's hebben genomen terwijl ik er nog om gevraagd had :x:(:(...

  Vanmiddag bellen ze nog over de bloeduitslag, maar ik ben even helemaal klaar met dit ziekenhuis en zit te denken aan een overstap naar het VU in Amsterdam.
   
 2. Imrw

  Imrw Bekend lid

  1 jul 2012
  810
  20
  18
  NULL
  NULL
  Wat slecht idd! Snap dat je ontzettend baalt! 1 x oke, maar2x vind ik wel kwalijk..
  Succes de volgende ronde, hoop dat het dan goed gaat en raak is
   
 3. ShallY

  ShallY Fanatiek lid

  14 sep 2013
  3.870
  736
  113
  Zoo en terecht dat je boos bent. Was shit zeg dat dit nu al voor de 2e keer is.

  Dat ze je ook gewoon niet serieus nemen, wat slecht. Succes met alles!
   
 4. merah

  merah VIP lid

  8 jun 2009
  12.837
  3.756
  113
  Vrouw
  Immunologisch analist.
  Tussen de klei.
  Wat balen zeg, maar het kan inderdaad gebeuren.
  Hoop dat ze hier de volgende keer rekening mee houden en je eerder laten komen voor je eerste fm.
  Sterkte me het verwerken van de teleurstelling.
   
 5. mpo

  mpo Fanatiek lid

  27 jan 2011
  1.417
  0
  0
  Almere
  Zoals verwacht, bloeduitslag gaf idd aan dat mijn eisprong al weer was geweest...

  Woensdag een afspraak met de arts voor het vervolg. Maar de arts-assistent die ik aan de telefoon had gaf aan dat ze waarschijnlijk IVF gaan adviseren. Pff...daar zag ik al tegenop, maar met in het achterhoofd dat we nog 2 IUI's tegoed hadden, maar nu gelijk door naar IVF? :(
   
 6. merah

  merah VIP lid

  8 jun 2009
  12.837
  3.756
  113
  Vrouw
  Immunologisch analist.
  Tussen de klei.
  Dit als reden om gelijk voor ivf te gaan??????????
  Heel wazig! En... Ook bij ivf doen ze fm's dus zorg er voor dat ze dan voor jou het protocol aanpassen en je niet pas cd 10 laten komen, want een mislukte ivf-cyclus is wel iets heftiger dan het missen van een Iui!
   
 7. maartje84

  maartje84 VIP lid

  8 okt 2008
  12.036
  3.208
  113
  Punnikexpert
  Import ergens
  Ik zie in je gegevens Almere staan. Laat mij dat nou niets verbazen. Mijn advies: wegrennen, zo hard als dat je kunt! Stelletje prutsers daar! Ik weet niet wat de reden voor hen is dat jij nu over zou moeten op IVF. Wellicht dat er nog zaken spelen die jij hier niet hebt geschreven, maar het missen van een eisprong vanwege een te late FM klinkt nogal prutserig. Bij mij deed men bij mijn IVF's elders de eerste FM al op CD 7. Ik heb namelijk ook nogal snelle eisprongen.

  Succes en sterkte gewenst. Spijtig om te horen dat ze in Almere, 6 jaar nadat ik daar ooit gestart ben nog steeds slecht werken.
   
 8. mpo

  mpo Fanatiek lid

  27 jan 2011
  1.417
  0
  0
  Almere
  Wat hun reden voor IVF is horen we woensdag. Dan ga ik zeker ook nog mijn woordje doen over de hele gang van zaken rondom die slechte fm planning.
   
 9. mpo

  mpo Fanatiek lid

  27 jan 2011
  1.417
  0
  0
  Almere
  Het spookt ook door mijn hoofd om volledig over te gaan naar het VU. Maar ik ben bang dat we dan weer maanden extra kwijt zijn omdat ze daar misschien weer de onderzoeken willen doen, maar dan op hun eigen manier. We zijn al bijna 4 jaar bezig nu, en IVF geeft ons op dit moment ook meer hoop dan iui, ondanks dat het zwaarder is.
  Eerst het gesprek van woensdag maar eens afwachten ;).
   
 10. Ilse87

  Ilse87 Lid

  6 okt 2014
  13
  0
  0
  Dongen

  Nou dat kan ik me voorstellen, balen zeg... Blijf op je punten staan hoor, vraag een evaluatie gesprek aan en geef aan wat je niet goed vind gaan! Kop op... Liefs Ilse
   
 11. wiessss

  wiessss Fanatiek lid

  1 mei 2014
  1.588
  123
  63
  Hey meid, wat ontzettend balen zeg. Ik snap dat je boos bent. Misschien een idee om in ieder geval alvast ergens anders een second opinion te vragen en in die tijd in je oude zkh nog wel gewoon de iui blijven ondergaan tot je over kan naar het zkh. Hebben wij ook gedaan deden nog een x iui zo van anders weer een maand verspild dus we doen het maar niks van verwacht en zwanger helaas wel mis gegaan maar goed dat is niet anders. Succes met je keuze en met het gesprek.
   
 12. Maya1982

  Maya1982 Actief lid

  7 okt 2014
  140
  0
  0
  Ik zou je aanraden z.s.m. Over te stappen naar het VU. Heb het jaren van dichtbij meegemaakt omdat mijn zus in Flevo liep voor fertiliteitsbehandelingen. Veel fouten gemaakt. Zij is toen overgestapt naar VU en vond het een wereld van verschil (in positieve zin)

  Zelf loop ik in UMC, ook erg positief. Tweede poging iui gehad. Ze beginnen bij mij op dag 10 met de echo's.
   
 13. mpo

  mpo Fanatiek lid

  27 jan 2011
  1.417
  0
  0
  Almere
  Vanmiddag hebben we een afspraak in het Flevo. Waarschijnlijk om dus IVF te bespreken. Inmiddels heb ik meerdere mensen 'gesproken' die bij dezelfde poli lopen. De één is erg goed te spreken, bij de ander worden er fouten gemaakt... dus tja :-S.
  We gaan vanmiddag veel vragen stellen. En bij twijfel of vage verhalen van hun kant stappen we over.

  Voor IVF en ICSI werken zij wel samen met het VU. Punctie en fm's in het Flevo, eitjes gaan naar VU en zij pakken het vanaf daar op. Ook de tp vindt plaats in het VU.
   

Deel Deze Pagina