Voor de baksters; hoe hoge taart krijgen

Discussie in 'De lounge' gestart door 2littlemonkeys, 22 sep 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. xchristina

    xchristina Actief lid

    26 nov 2013
    108
    0
    16
    Ik zou meerdere vormen bakken en gewoon stapelen . Hoe hoger je de taart wil bakken hoe moeilijker hij gaar word. Of je moet vocht gaan vervangen dat hij minder nat word , maar dan kan hij hoger gebakken worden maar dan word het ook een drogere taart .
     
  2. 2littlemonkeys

    2littlemonkeys Fanatiek lid

    27 feb 2015
    4.563
    2.765
    113
    Vrouw
    Noord Nederland
    Een drogere taart is niet echt mijn doel. Ik ga voor een lekker sponsige, maar moist cake!

    De tempteratuur iets verlagen en een heating core gebruiken, klinkt niet zo gek. Denk dat ik dat ga proberen.
    Binnenkort maar eens een test cake maken
     
  3. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    22 jul 2008
    18.631
    31
    48
    Cake luchtig maken door o.a. baking soda toe te voegen aan het beslag en goed luchtig te kloppen en dan in elk geval zeker niet te vroeg de oven open doen. :D
     
  4. 2littlemonkeys

    2littlemonkeys Fanatiek lid

    27 feb 2015
    4.563
    2.765
    113
    Vrouw
    Noord Nederland
    Heb zonet een test cake gebakken. Er had meer beslag in gemogen, maar hij bleef echt mooi hoog.
    Ik had er karnemelk ipv melk in gedaan en een theelepel baking soda.
    De structuur was ook erg fijn. Sponsig, maar niet droog :D

    Volgende keer een grotere hoeveelheid beslag erin en dan komt het zeker weten goed!
     
  5. mimi83

    mimi83 Niet meer actief

    Kijk top! Fijn dat het dan lukt .
     

Deel Deze Pagina