Voor de verwerking van mijn verdriet

Discussie in 'Vlindertjes van 17 - 24 weken' gestart door rodewolk, 21 feb 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Pechvogol

  Pechvogol Fanatiek lid

  19 jun 2014
  1.361
  678
  113
  Bij de eerste wisten we met 20 weken dat de kans reëel was dat we het kindje wel eens konden verliezen, door placentainsufficiëntie. Uiteindelijk tot 28w3d kunnen rekken. Door zwangerschapsvergiftiging met spoed gehaald (keizersnede, want natuurlijke bevalling zou fataal zijn voor kindje). Na 11 dagen werd duidelijk dat het kindje het niet ging redden.

  Ik ben pas hulp gaan zoeken toen ik opnieuw zwanger was (7 maanden later, als was ik eigenlijk 4 maanden later als zwanger maar dat was een miskraam bij 6 weken) en het eerste trimester behaald was. Ik liep/loop bij een medisch maatschappelijk werkster via het ziekenhuis, die gespecialiseerd is in rouwverwerking bij verlies van jonge kinderen/baby's.
  Toen ook deze zwangerschap fout ging liep ik al bij haar en zijn we doorgegaan.

  Bij het 2e kindje (5e zwangerschap) ging alles prima, 20wk echo was niks op aan te merken. Met 23w3d kreeg ik enorme buikpijn en bleek de placenta deels losgelaten te hebben. Na 3 spannende dagen met een buik vol met bloed, werd de baarmoeder dusdanig geprikkeld dat de bevalling in gang gezet werd. Met 23.6 geboren en na een halfuur overleden.

  Boos ben ik veel op mezelf (geweest), omdat ik door de SLE een verhoogd risico heb op complicaties als hierboven. Daarnaast was het de 2e keer ook erg risicovol voor mij en heb ik zelf ook bijna het loodje gelegd. En toch blijf ik maar probereb, alsof ik het mezelf op de hals haal. Maar door maatschappelijk werk probeer rationeel te blijven denken dat die 'oerwens' niet te stoppen is. Op de kindjes ben ik nooit boos geweest. Maar ik begrijp wel goed dat jij het soms zo voelt. Ik ben soms (vaak) boos op 'de hogere macht'. Waarom al die zwangerschappen als een gezond levend kind krijgen niet voor mij is weggelegd?

  Na mijn zoontje functioneerde ik na 3 maanden ongeveer weer. Met functioneren bedoel ik helemaal opgebouwd op werk en voltijd aan de slag en mee kunnen draaien in het 'normale' leven.
  Na mijn dochter ben ik na 7 maanden 'volledig hersteld' gemeld bij UWV. Dit is dan sinds 1 januari 2017.

  Pasgeborenen en zwangerschapsaankondigingen kan ik niet mee omgaan. Simpel als dat en ik voel me niet 'schuldig' hierover. Het is pas sinds vrij recent dat ik een pijnlijk 'gefeliciteerd' kan uiten bij een aankondiging. Kaartjes na een geboorte stuur ik niet. Op kraamvisitie ga ik niet. Nu moet ik ook wel zeggen dat mn allerbeste vriendinnen nog geen kinderen hebben of er mee bezig zijn. Ik weet niet hoe dat zou gaan, misschien wel iets beter. Iets oudere baby's kan ik wel aan, het gaat met name om de kraamtijd.

  Je vraagt: Hoeveel kan een mens aan? Nou, god weet!? Ik dacht dít al niet aan te kunnen en ik ben er nog steeds. Daarbij houd ik er rekening mee dat dit me nog een keer gaat gebeuren. Ons verhaal voelt namelijk nog niet 'af', maar aan de andere kant zie ik het ook niet goed aflopen bij mij. Dit laatste is alleen maar gebaseerd op emotie hoor, niet op ratio. Volgens de arts is er nog steeds 75% kans dat er een goede afloop van een zwangerschap plaatsvindt, dan wel met een vroeggeboorte.

  We gaan het zien. Vriend en ik hebben besloten eerst te trouwen (juli) en dan pas weer te gaan proberen. Dat vind ik meestal prettig, maar voelt soms als tijdvespilling. Maar ik doe het vooral om mijn lijf na 3 jaar miskramen en bevallingen rust te gunnen. We gaan het zien. En zo'n bruiloft is dan enerzijds fijn, maar anderzijds enorm verdrietig. Omdat het een familiefeest is, maar jouw familie zal nooit meer compleet zijn. Daarom gaan we de kindjes wel op 1 of andere manier hierin betrekken.

  Nou goed, het is eigenlijk niet de bedoeling dat ik heel je topic overneem.
  Sterkte meid
   
 2. rodewolk

  rodewolk Niet meer actief

  #42 rodewolk, 9 mrt 2017
  Laatst bewerkt door een moderator: 28 aug 2019
  Ik heb geen kinderen nog. Soms zeggen mensen van ach probeer het nog een keer en je kunt gewoon zwanger worden dus moet het toch geen probleem zijn (ook specialisten) Ergens vind ik het aardig maar aan de andere kant; wie weet of het ook dan weer fout zal gaan? Ik kan haar ook niet vergeten. Ik begrijp ook wel dat mensen gaan speculeren over de toedracht maar ik hoor het liever niet. Ik moet bekennen dat ik wel een soort van voorgevoel had. Waarom deed ik niets met het voorgevoel? Ik wist gewoon niet hoe hiermee om te gaan.
   
 3. rodewolk

  rodewolk Niet meer actief

  Met tranen in mijn ogen je verhaal gelezen. Ik gun jou echt een mooi klein mensje. Verschrikkelijk wat jij en je man moeten doorstaan. Vind het een mooi idee om je kindjes wel bij jullie bruiloft te betrekken. Het oer gevoel is mooi maar ik wilde dat ik het niet had.

  Ik stuur je als het mag binnenkort wel een pb?
   
 4. Pechvogol

  Pechvogol Fanatiek lid

  19 jun 2014
  1.361
  678
  113
  Je mag me zeker altijd pb-en
   
 5. Pechvogol

  Pechvogol Fanatiek lid

  19 jun 2014
  1.361
  678
  113
  @rodewolk, ik probeer je te pb-en, maar óf je ontvangt niets, óf je hebt nu 6x hetzelfde bericht ontvangen...:(
   
 6. rodewolk

  rodewolk Niet meer actief

  Hoi,

  Ik heb jou een berichtje teruggestuurd maar zie niets in verzonden berichten. Ik hoop dat je mijn pb hebt gehad?
   
 7. Pechvogol

  Pechvogol Fanatiek lid

  19 jun 2014
  1.361
  678
  113
  Jouw pb heb ik idd gehad, daar heb ik geprobeerd op te reageren, maar is denk niet gelukt. Ik probeer t morgen nog eens, met de laptop.
  X
   
 8. rodewolk

  rodewolk Niet meer actief

  Geeft niet hoor maar ik kreeg dezelfde bericht.:)
   
 9. TS2016

  TS2016 Actief lid

  3 jan 2017
  118
  2
  18
  Hi Meis, hoe gaat het nu met je/jullie?
   
 10. rodewolk

  rodewolk Niet meer actief

  Hoi,

  Bedankt voor je vraag. Het gaat wel het is nu inmiddels 2 maanden geleden en merk wel dat het steeds beter gaat. Het gemis is natuurlijk nog groot, misschien sta ik nog in het begin van de verwerking of niet. Het is in ieder geval (gelukkig) minder pijnlijk dan toen het net was gebeurd.
   
 11. rodewolk

  rodewolk Niet meer actief

  Oke, ik wilde wat aanpassen vanwege privacy maar het werkt niet.
   

Deel Deze Pagina