Wij hebben dit wel geregeld. Ik wil niet dat mijn familie onze dochter kan opeisen als ik er niet meer ben. Ergens is het ook belachelijk dat dit zo moet. Waarom is dit niet direct geregeld als je de vrucht erkend. Testament moeten we nog regelen. Toentertijd was het de bedoeling om eerst te trouwen maar dat is niet gelukt.
Hier nog niet gedaan ik ben eigenlijk ook een beetje huiverig. Vriendlief heeft nogal wat schulden en ik ben bang dat als hij dood gaat ik mn dochter er mee op zadel! (of is dit niet zo?)
Een erfgenaam kan de erfenis weigeren als er veel schulden zijn (en er niets over blijft om te erven).
Wij hebben dit geregeld binnen een week na de geboorte. En gewoon, voor de zekerheid, staat in mijn testament dat mijn vriend het gezag krijgt over mijn kind(eren) als mij wat mocht overkomen. Dit hebben we geregeld toen ik net zwanger was. De erkenning hebben wij ook voor de geboorte geregeld. Moet ik wel zeggen dat mijn ouders neerkijken op mijn vriend (waarom weet ik niet) en mocht mij wat overkomen, dan wil ik beslist niet dat mijn vriend op wat voor manier dan ook afhankelijk is van mijn familie.
ja, meteen naar de geboorte geregeld. Hadden de papieren al klaar staan voor de geboorte trouwens. Bij de tweede gaat het zo weer.
Erkenning hebben we ook voor de geboorte geregeld en we hebben ons testament aangepast na de geboorte. Het is hier helemaal dicht geregeld.
Bij ons wel, we hebben erkenning ongeboren vrucht "gedaan" en gelijk na de geboorte zijn papieren voor gezag naar de rechtbank gegaan. Wat wij nog wel moeten regelen is het testament. We hebben wel een testament maar daar moet de kleine nog in opgenomen worden.
Wij hebben het toen in goed overleg niet gedaan. Mijn vriend is wel erkend als vader, maar heeft geen gezag. Wegens strubbelingen met mijn schoonfamilie. Maar als dalijk nr 2 geboren is gaan beide gezag papieren de deur uit
Mijn zusje is overleden afgelopen juni ze liet een zoontje van 4 achter. Haar relatie was al over en de vader had het kind alleen erkend meer niet. Toch heeft hij voogdij over het jochie gehad..dit wilde mijn zusje ze had niets vast gezet Jeugdzorg en nog wat instanties belde toen familie af en iedereen zei dat het goed is dat hij bij zijn vader is. Ook vroegen ze of wij ons neefje wel te zien kregen en dat soort zaken. Dus het is niet altijd zo hoor dat alles vastleggen ook alles zegt. Wel is het fijner en sneller en zonder getrouwtrek als alles avst staat
Ik heb net toch nog even de gemeente gebelt en het gezag is gewoon door het huwenlijk alsnog geregeld, aangezien hij de kindjes ook erkend heeft! dus als je NIET getrouwd bent je kindje is WEL erkend door de papa, maar er is GEEN gezag aangevraagdt en je gaat WEL trouwen.... krijgt de papa ook automatisch gezag...maar dan moet het wel dezelfde papa zijn die ook de erkenning heeft gedaan Juist.... hier is het dus goed geregeled
Hier bij beide jongens gelijk geregeld. Al was het de eerste weken wel een leuk soort van chantage middel, dan zei ik dat ik niet zou tekenen
Jeetje wat erg! Klopt idd maar als er vanuit jeugdzorg bedacht was dat dit niet de juiste plek was voor je neefje, of jouw ouders waren het er niet mee eens had dit anders af kunnen lopen. Daarom is het belangrijk dit vooraf te regelen. Wij hebben geen contact met mijn schoonouders. Maar mochten wij komen te overlijden weet ik zeker dat ze in de aanval zullen komen. Vandaar dat wij alles geregeld hebben.
Wij zijn ondertussen getrouwd, maar hadden voor het trouwen allebei ouderlijk gezag. Net zoals de rest vind: je kan het maar beter geregeld hebben en het is weinig moeite!
het kost hier 10,80 om precies te zijn (nouja misschien in 2012 duurder dat weet ik niet) dat zijn de kosten voor een extra kopie van het geboortedocument dat je dan met een extra formulier kan sturen naar het kantongerecht en binnen 6 weken is het geregeld, het bezoekje voor erkennen duurde 10 minuten en was gratis Ik vind het een beetje lui en dom overkomen als je zoiets niet goed regelt, het is zo weinig werk en je kan het zo makkelijk opzoeken hoe het moet, zelfs een simpel telefoontje naar je gemeente is al duidelijk. Ik snap niet hoe je zoiets niet kunt regelen (behalve als je problemen in e relatie hebt ofzo dan is het misschien een ander verhaal)
ja tuurlijk hebben we gezamelijk gezag over onze kinderen, eerst moet de man de "vrucht" erkennen en nadat de baby geboren is ga je samen naar de rechtbank en vul je papieren in om gezamelijk gezag te hebben. bij onze tweede dochter hebben we het precies zo gedaan.... is wel heel belangrijk zoiets! stel je voor dat jij bij de bevalling komt te overlijden! god moge het behoeden maar het gebeurd wel... en als de man dan geen erkenning heeft gedaan dan word het best een rompslomp allemaal..... is maar een van de voorbeelden hoor en best een extreme maar het kan wel gebeuren!