voor 20 personen zu ik geen borden op gaan maken, maar borden neerzetten waarvan ieder kan pakken wat hij/zij lekker vindt. - vleeswaren, evt ham meloen of carpaccio - mozarella tomaat basilicum - brooodjes
Ik zou gaan voor carpaccio. Vraag je slager om van kogelbiefstuk (veel meer smaak, en goedkoper dan ossehaas) 20 porties van ong. 50 gram per stuk te snijden. Als saus zou ik olijfmayonaise maken. (eidooier, mosterd, klein beetje suiker, azijn door elkaar, en dan langzaam olijfolie erbij tijdens het kloppen totdat het gaat binden, dan sneller) op smaak brengen met zout en peper en klaar) Helemaal als je het in een spuitzak doet, kun je er leuke dingen mee uithalen. En garneren met parmezaanse kaas, en evt (don't shoot me) eendenleverkrullen. Heerlijk.
Yep! Voor de vulling (hoeveelheid hangt een beetje af van hoe groot de vormpjes zijn, pas de hoeveelheden aan indien nodig): 750 gr rode uien, in heel fijne reepjes geneden, heel zachtjes in 40 gram boter laten smoren. Laat ze niet bruin worden. Laat ze zeker een minuut of 10 smoren. Dan gooi je er 75 ml witte wijn, 2 eetlepels azijn (balsamic is lekker, of anders witte wijnazijn), een theelepel thijm en zout en peper bij. Laat het nog even pruttelen tot al het vocht is verdampt. Dit uienmengsel kun je ook van te voren maken! Bekleed de taartvormpjes (of zo'n bakblik met van die taartvormpjes erin) met kant en klaar quichedeeg (je kunt het ook zelf maken, maar kant en klaar is wel zo makkelijk). Bak ze een minuut of 5 in de oven op 200 graden. Dan verdeel je het uienmengsel over de taartjes, en je legt er een plak geitenkaas op. Dan nog een minuut of 15 terug in de oven. Serveer met wat gemengde sla. Heel lekker!