Voorhuid van de clitoris ingescheurd

Discussie in 'De bevalling' gestart door OllekeBolleke2, 7 nov 2019 om 12:12.

 1. OllekeBolleke2

  OllekeBolleke2 Nieuw lid

  donderdag
  1
  0
  1
  Dag dames,

  Ik kom me hier even aanmelden aangezien ik met mijn klacht geen gehoor kan vinden bij de huisarts en vroedvrouw.

  Acht maanden geleden ben ik bevallen van een flinke zoon. Ondanks een knip ben ik flink ingescheurd, niet alleen naar onderen, maar ook naar boven. Komt naar wat ik hoorde wel vaker voor. Hierdoor is de voorhuid van mijn clitoris ingescheurd. Dit werd achteraf genaaid (pijnlijk!) maar ik blijf nu al maanden lang klachten houden omdat de clitoris nu de hele tijd bloot ligt. De voorhuid zelf ligt nu naast de clitoris, en de clitoris steekt er eigenlijk tussenuit. Sorry als het wat plastisch klinkt maar zo is het. Ik denk dat er te strak werd genaaid, of misschien kon het niet anders. De huisarts en de gyn zeggen dat het er prima uitziet en dat ik er maar moet aan wennen. Een strakke jeans is een ramp, alles drukt en wrijft op die gevoelige plaats, en de seks is al helemaal niks meer omdat ik geen aanraking meer daar kan verdragen...

  Is er iemand hier die dit ook heeft gehad en me eventueel wat tips kan geven?
   
 2. pippa26

  pippa26 Fanatiek lid

  14 mrt 2015
  1.888
  975
  113
  Heb ik ook gehad, of iig was het ook op die plek ingescheurd inderdaad. Het heeft zeker wel een jaar geduurd voordat het was geheeld. Niet fijn maar er kon ook niet echt iets worden gedaan.. :(
   
 3. Muisje2016

  Muisje2016 Actief lid

  18 jan 2016
  231
  290
  63
  De weefsels rond je clitoris zijn inderdaad heel moeilijk te hechten, dus niet zo raar dat het niet helemaal goed aan elkaar is gegroeid.

  En de huisarts kan wel zeggen dat het er prima uit ziet, als jij er last van hebt is dat reden om er iets mee te doen. Ik zou vragen om een doorverwijzing naar een plastisch chirurg. Die is gespecialiseerd in dit soort precisiewerk, ook wanneer bijvoorbeeld schaamlippen niet goed zijn gehecht. Komt vrij vaak voor dus echt geen rare vraag om hiermee te worden doorverwezen.
   
 4. tupp

  tupp VIP lid

  13 jun 2009
  17.706
  3.619
  113
  Vrouw
  lerares basisonderwijs
  Ik zou inderdaad een doorverwijzing vragen. Dit gaat de pet van een huisarts of verloskundige echt te boven.
   
 5. Ocean83

  Ocean83 Bekend lid

  13 mei 2015
  704
  70
  28
  Wat is dat toch een vervelende opmerking ‘je moet er maar aan wennen’ :confused: ja, dag... ik zou toch nog een keer met de huisarts in gesprek gaan en vragen of je doorverwezen kunt worden naar iemand die er meer verstand van heeft. Zoals je het beschrijft heb je er in je dagelijks leven veel last van, dat lijkt me reden genoeg voor de huisarts om de juiste persoon voor jou te vinden om dit hopelijk te verhelpen!
   

Deel Deze Pagina