Mijn mannetje heeft een voorkeurshouding en ik probeer van alles, maar hij wil gewoon niet uit zichzelf de andere kant op kijken. Als ik hem op zn buik leg en ik probeer zn hoofd te draaien. Dan zet hij het op het brullen. Terwijl als hij op zn rug ligt ik wel gewoon zijn hoofd mag draaien. Er is gekeken of er medisch iets aan de hand was en dat was niet het geval. Zijn er meer moeders met een kind met een voorkeurshouding en wat doen jullie eraan?
Bij een osteopaat geweest? Die vond bij onze dochter namelijk wel iets waar zowel kinderarts als fysio overheen gekeken hebben..
-Om en om voeden (links-rechts op je arm) -Muziekmobiel, speeltjes enzo in de richting leggen van de 'niet voorkeurskant' -Handdoeken in bed leggen, als rolletje, zodat hij niet terug kan draaien.
Ons meisje heeft ook een voorkeurshouding en ligt ook in een "komma". Morgen naar de huisarts om hopelijk doorgestuurd te worden.
Er worden heel veel adviezen gegeven door cb, huisarts, fysio... *stimuleren aan de andere kant * zijslaapkussen etc etc etc Bij ons hielpen ze allemaal niet echt... Onze dochter gilde het ook altijd uit als we haar op haar buikje legde dat vond ze dus helemaal niet prettig en ze werd er angstig van. Uiteindelijk is de voorkeurshouding wel overgegaan maar heeft ze nu wel een redressiehelmpje nodig... die krijgn we over 2 weken. Ze rolt nu steeds van rug naar buik en weet van geen ophouden.. waarschijnlijk komt het wel goed.. maar als jullie t niet vertrouwen dan zou ik gewoon en second opinion aanvragen.. Suc6!
Hoi Mijn dochtertje is nu bijna 7 weken en heeft ook een voorkeur naar rechts. Cb wilde nog even afwachten, maar ik wilde toch meteen naar de fysio. Vorige week voor het eerst heen geweest. Zij kon verder niks geks ontdekken, mijn dochtertje draait ook gewoon goed haar hoofd naar links. Alleen dus met slapen gaat ze wel steevast naar rechts liggen, ik denk dus omdat dit fijner ligt. Tips zijn hierboven al genoemd, veel vanaf de andere kant stimuleren inderdaad e.d. Wij hebben haar nu ook in het zijligkussen liggen. Hierin slaapt ze nu overdag alleen maar op links en 's nachts ligt ze gewoon zonder zijligkussen. Dan ligt ze waarsch dus wel naar rechts. Ik vind dat je het al wel ziet aan haar bolletje, maar de fysio vond van niet. Denk ook wel dat ik natuurlijk heel gemengd kijk. Een ander valt het echt niet op. Het is zeker nog geen afplatting, maar je ziet wel een beetje verschil tussen de 2 kanten. Weet iemand hoe ze dit op kunnen meten? En of het ook nog een beetje weg kan trekken? Succes iig, een zijligkussen kan ik dus wel aanraden. Dan ligt ze iig niet op die voorkeurskant.....
Onze dochter is nu ruim 6 weken en heeft een voorkeurshouding naar links. Volgens de fysio komt het omdat een baby dat op zijn/haar rug ligt 'schommelt'. Door zo'n voorkeurshouding liggen ze stabieler omdat het hoofdje het grootste en zwaarste deel van hun lichaam is. Als het baby stabieler ligt kunnen ze hun hoofd makkelijker beide kanten op draaien of evt recht omhoog blijven kijken. Dus dmv een hydrofileluier oprollen en langs beide kanten van het lichaam geeft steun. (of zoals ik zelf gekocht hebt via babywalz.nl, een slaapsteun. Dit is een kussen in een wigvorm met kussentjes die je met klitteband op maat plakt om de baby te ondersteunen links en rechts of rug en buik. Zo liggen ze stabiel zowel op hun zij als op hun rug en ze liggen ook gelijk iets hoger met hun hoofdje zodat het melk makkelijker zakken kan Ik vind het een uitkomst.
mijn meisje had dit ook, lag steeds met hoofd 1 kant op en trok haar lichaam een beetje krom als een banaantje, ben met haar naar de fysio geweest en ben daar heel blij mee, daar bleek dat ze veel meer de voorkeurskant had dan ik dacht (ook met handjes en voetjes in gebruik) de eerste paar maanden is het hoofdje het meest zacht en vormbaar dus het is belangrijk dat je op tijd hulp inschakelt als je je zorgen maakt kortom, ik zou je uit mijn ervaring aanraden om een intake te doen bij een kinderfysiotherapeut en hen een x mee laten kijken
Naar de fysio, wij zijn al geweest toen mijn dochtertje 1,5 week oud was, wel om iets anders te laten uitsluiten maar hij zag toen al dat ze een voorkeurskant aan het ontwikkelen was en heeft toen een paar simpele oefeningen gegeven om de andere kant te stimuleren en nu een week later gaat het al heel veel beter en kan je de oefeningen met gemak bij haar doen terwijl het eerst huilen en krijsen was. Hoe eerder je ermee begint, hoe beter. En je hebt geen doorverwijzing nodig van de huisarts.