Vandaag bij de verloskundige stond op een folder slik tijdens je zwangerschap vitamine D, nou dit is bij de vorige zwangerschap nog nooit tegen me gezegd. ( is ook nog maar kort geleden...) Dus slik jij vitamine D?
K slik Gravitamon ( op advies van mijn huisarts) zit voldoende vitamine D in en ook foliumzuur etc...bespreek t anders met je huisarts of vk
Ik heb die vitaminepilletjes van de Etos, speciaal voor zwangere vrouwen. Daar zit alles in wat je goed kunt gebruiken tijdens je zwangerschap!
hier slik ik solgar prental nutrients.. dit is een zwangerschapsvitamine voor zwangere en zogende vrouwen, zit alles in
Wist ik ook niet idd... Maar ik slikte wel die vitamines voor zwangere vrouwen. Denk dat daar ook wel alles in zit.
Ik heb alleen de eerste weken zwangerschapsvitaminen geslikt, waar ook vit D in zit. Nu niet meer omdat ik last had van misselijkheid na die pillen. En dat advies is een advies. Dacht ik. Vorige keer ook niet gedaan en een gezonde dochter gekregen.
Nee, ik slik ook niets meer na 12 weken foliumzuur. In die vitamines speciaal voor zwangere vrouwen zitten heel veel vitamines boven de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid, en dat terwijl je het ook wel uit gezonde voeding haalt als je maar goed eet (lijkt mij belangrijker...). Van sommige vitamines kun je ook teveel binnen krijgen. Zolang je niet ziek bent of bepaalde dingen niet eet zou ik die preparaten persoonlijk vermijden. Vitamineproducenten willen ook graag geld verdienen...
Ik slik het nu wel omdat ik bijna niet meer buitenkom, maar in het begin moest ik juist van de vk stoppen met het slikken van vitamine D. Met een kwartiertje/ half uurtje per dag buitenzijn krijg je voldoende binnen. En vitamine D plas je niet uit wat je over hebt, dus juist gevaarlijk als je daar teveel van krijgt.
Toevallig net een overleg met huisartsen gehad over vit.D. Vit. D. Is de enige vitamine waarvan ook het voedingsbureau zegt dat je dit ook met gezonde voeding onvoldoende binnenkrijgt. De zonkracht in Nld. Is het overgrote deel van het jaar veel te laag om te zorgen voor voldoende aanmaak van vit. D door het lichaam. Ca. 50% van de Nederlanders blijkt een tekort te hebben aan vit. D. en meer dan 90% van de 70 + ers. Dus ja het is zinvol om vit.D te slikken en nee je haalt niet genoeg uit voeding of door zonlicht (in Nld). Toxiciteit is ook bij langdurig gebruik (5 jaar) van hoge doseringen (10000 ie) niet aangetoond.
Ik slik in totaal 3500 IU vit D3, dus een stuk hoger dan de 400 IU de in de zwangerschap worden aanraden. Dit ivm herhaalde miskramen.
Ik heb tot voor kort VSM Puur Mama vitaminepillen geslikt, maar uit bloedonderzoek blijkt dat bepaalde vitaminen zoals B6 en zink enorm hoog zijn. Dit komt door die pillen, en omdat ik eigenlijk best gezond eet. Dus ik ben ermee gestopt. Als je gezond eet en niet al teveel braakt, komt je kindje echt niets tekort, is mij verzekerd door vk en dokter.
Ik heb extra vitamine D omdat het bij mij veel te laag was. Als dat bij jullie niet het geval is (krijg je te horen bij het bloedprikken) dan hoef je het volgens mij niet nog extra te slikken. Maar het kan geen kwaad.
Ik slik altijd vit D, nu ik zwanger ben nog extra. Heel veel Nederlanders hebben een tekort aan vit D, en bovendien ben ik een huismus. De Nederlandse adviezen voor vit D zijn belachelijk laag. In de ons omringende landen liggen de adviezen minstens 4 keer zo hoog als hier. Dus de vrees voor een overdosis slaat helemaal nergens op. En in de meeste zwangerschaps-vitamines zit trouwens ook niet veel vit D. Een tekort aan vit D is ondertussen is verband gebracht met verschillende auto-immuun ziektes, kanker en MS. Dus ik slik vrolijk 25 µg per dag. Mensen die wonen en werken in een tropisch klimaat, maken naar schatting 10.000 IE (250 µg) per dag aan, 100 maal meer dan de in Nederland aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor volwassenen. Een gezonde blanke huid is in in principe in staat om vrij snel grote hoeveelheden vitamine D aan te maken. Op de 52e breedtegraad, waarop Nederland ligt, wordt in de zomer (mei-september) midden op de dag bij onbewolkte hemel en heldere lucht al na enkele minuten blootstelling van een type-1 huid (blank), met 25% van het lichaamsoppervlak onbedekt en in horizontale positie, 25 microgram (1000 IE) vitamine D gemaakt. In de winter (november-maart) echter, is het op dezelfde breedtegraad onder geen enkele omstandigheid mogelijk om uitsluitend met behulp van zonlicht een adequate vitamine D-status te handhaven.