😅 Zijn vader en zus ook, maar ik niet, en aangezien ik dan steeds de klos ben wacht mijn man maar mooi tot hij met pensioen is😉
Dat lezen is echt leuk he! Hier is laatst, op advies van een vriendinnetje van Q, 1 boek van Mees Kees gelezen. Ze vond het 'wel leuk' maar ze wil toch weer alleen maar Paul van Loon lezen. De dolfje Weerwolfje boeken gaan als een speer, echt leuk. Ik heb het idee dat het op school wat minder gaat. Ze zegt er zelf niet veel over, maar haar gedrag zegt genoeg. De laatste weken liegt ze regelmatig. Dat ben ik absoluut niet van haar gewend. Ze speelt op school ook weer veel 'tijgertje'; kruipen en geen normale woorden gebruiken. Vorig jaar deed ze dit ook een periode en ze zei toen dat ze dan niet na hoefde te denken hoe ze iets zei omdat andere kinderen haar vaak toch niet begrepen. Misschien heeft het nu met de Sinterklaas periode te maken. Ze is de enige in de klas (en volgens mij het BSO groepje) die niet meer in Sinterklaas geloofd. Ze zegt dat ze dit lastig vindt en bang is zichzelf te verspreken. Best sneu, ze doet zo haar best.. Als jullie kijken naar de ontwikkeling van jullie snelle kindjes als baby zijnde, viel achteraf ook al eea op en zou je nu dingen anders doen? Ik wil het bij M beter doen als bij Q, bij Q dacht ik heel lang dat haar ontwikkeling gemiddeld was en misschien had ze er meer aan gehad als ik eerder onderkend had dat dit niet zo was. En het wil helemaal niet zeggen dat M ook weer zo'n vlotte tante wordt, dat weet ik, maar ze laat nu al verschillende mensen enorm verteld doen staan (zo hoef je haar bijvoorbeeld niet op een kleed op haar buik de grond te leggen omdat ze daar af komt)
@ debq: bij onze oudste waren er achteraf wel 'signalen'. Maar onze eerste, geen jonge kinderen in de familie of bij vrienden dus het was voor ons gewoon. Zij was erg snel wat betreft motoriek (fijne en grove), maar ook wat spraak- en taalontwikkeling betreft. De middelste was veel meer 'gemiddeld', zoals volgens de boekjes zeg maar, maar zij is nu juist degene die versneld is De jongste gaat er vrolijk in mee nu, maar ik denk niet dat wij achteraf dingen anders gedaan zouden hebben: wij hebben gewoon altijd de behoeftes van onze kinderen gevolgd.
Bij de eerste wist ik niet beter, bij de tweede vond ik heel wel heel erg snel en anderen wezen me er ook op, viel ook erg op, want hij deed heel veel wat leeftijdsgenootjes niet deden. Maar goed, ik dacht dat zijn motorische ontwikkeling gewoon sneller was. Ik zou het achteraf niet anders doen, ik ging er gewoon in mee, al vonden sommige mensen dat ook raar (bijv. in de speeltuin). Al had ik denk ik wel meer begrip voor zijn gedrag gehad als ik wist dat niet alleen zijn motorische ontwikkeling afweek, maar ook zijn mentale ontwikkeling. Pas op school werd dat duidelijk, omdat de juf me er op wees. Tot die tijd dacht ik dat ik gewoon een druk kind had wat motorisch wat sneller was.
Hallo, Ik ben moeder van twee jongens en een meisje. Ze worden in januari zes en ze zitten in groep 2. Mijn twee jongens zijn heel vlot op school, lezen en rekenen gaan al erg goed. Meestal leest een van de jongens een verhaaltje voor an broer en zus voor het slapen gaan. De oudste ( wel 1 minuut ouder) is verder ook een spons qua info. Hij heeft een zicht van 30 procent, maar mensen merken niet dat hij zo weinig ziet. Hij doet veel op geheugen. Buiten dat hij tegen de juf weinig zegt( gelukkig gaat dit wel steeds beter), gaat het prima in de klas. Mijn jongste zoon heeft moeite in de klas. Hij heeft veel spanning op school, maar heeft het wel naar zijn zin. De juf is een hele grote drempel. Er zit hierin geen vooruitgang. Wel weten de juffen dat hij snel met lezen en rekenen is, maar bij een vreemde juf zou hij dit niet laten zien. Wel wilt hij graag goede antwoorden geven e steekt hij vaak zijn vinger op.Tegen klasgenoten zegt hij weinig, knuffelt veel. Hij valt veel terug op kinderlijkde praten, terwijl hij juist heel netjes kan praten. Mede op verzoeks van school, zijn we met de jongste bezig voor psychische diagnostiek. Gisteren de intake gehad. Half december krijgt hij een IQ test en begin januari krijgen wewe een adviesgesprek. Mijn dochter doet het ook goed, maar zit meer op het niveau wat bij haar leeftijd past.
Oh die klos kan meevallen; ik wilde als kind ook een hond en moest dus 's ochtends vroeg de hond uitlaten en als ik uit school kwam. Je man kan de avonddienst nemen en dan hoef jij alleen tussen de middag nog (kan je ook een uitlaatdienst voor nemen).
Niet te hard roepen, het is weer even wat naar de achtergrond verhuisd bij man en dochter... Oudste is 10, dus kan best een teckel uitlaten, route begint bij ons voor de deur, maar ik vind dat de komst van een onverwacht gekomen zoontje en daarna een intensieve verbouwings/verhuizingperiode even voor genoeg chaos hebben gezorgd Bewaren
Korte update hier: Afgelopen week oudergesprekken gehad. Juf wist eigenlijk ook niet zo goed wat ze met dochterlief aan moest. Wel uitdagen/niet uitdagen, de ene keer reageert ze er heel goed op, de andere keer niet. Gedrag kon ze niet zo goed plaatsen desintresse of iets anders? Ze kan de boel op school kennelijk ook slecht georganiseerd krijgen. Ze heeft ons nu dus doorverwezen naar een kindertherapeut, die mogelijk de vinger op de zere plek kan leggen en tips en trucs kan geven. En de juf met zeker 30 jaar kleuterervaring zal dat niet zo snel doen. Ben benieuwd wat of daar uit gaat komen.
Wat is dan het probleem op school Bonnie en wat is de hulpvraag aan de kindertherapeut? Ik heb vorige week ook oudergesprek gehad voor mijn jongste. Ze pakt alles opvallend snel op in de klas alleen durft ze in de kring niet veel te praten en ze gaat uit verlegenheid soms zacht praten. Maar ja ze is ook pas 4 zei ze erbij dus dat was ook niet erg. Haar creativiteit valt verder heel erg op, daarmee springt ze er echt tussenuit. En ik heb een filmpje laten zien hoe ze leest dat vond ze erg leuk en had ze in de klas nog niet gezien maar vond ze goed om te weten. Ze heeft het gewoon lekker naar haar zin Dit was voor mij de eerste keer dat ik een 10 minuten gesprek had, bij de oudste altijd gesprekken gehad van meer dan een half uur. Ik vond het eerst maar vreemd een gesprek van 10 minuten maar dit is toch wel heerlijk een verslagje van 10 minuten dat alles gewoon goed gaat
Probleem op school is dat ze op school geen vinger op de zere plek kunnen leggen. Ze doet vaak niet wat er van haar verwacht wordt. Ze dagen haar wel uit, maar soms triggert haar dat niet om aan het werk te gaan. Ze kan zaken om haar heen niet organiseren. Haar tas blijft bijv. heel vaak als enige liggen. Gaat iedereen deze netjes opruimen, madam niet. Hulpvraag is dus vooral om te kijken of en wat voor probleem er aan ten grondslag ligt. de therapeut schijnt de school hierin vaker een dienst te hebben bewezen.is ook een bekende hier in het dorp.
Eigenlijk komt diegene dus voor de juf. Niet voor jouw kind. Want ondanks 30 jaar ervaring kan ze blujkbaar je dichter gewoon niet peilen. (Prima dat ze daar niet mee blijft tobben trouwens... genoeg juffen met zoveel ervaring die weigeren toe te geven dat ze niet alles weten) En het blijft ook een kind.. met dr eigen nukken en grillen. En veel kinderen vinden het helemaal niet zo tof om ineens uitgedaagd te worden. Puur omdat ze het niet gewend zijn en er van schrikken. Dat heeft wat begeleiding nodig toch. (En dan hou je ook nog dat ze soms gewoon geen zin zal hebbrn)
Hier gisteren een goed gesprek gehad met de juf, ze gaat ook nog met mijn dochter praten. Mijn dochter zit in groep 1 maar doet vooral groep 2-werkjes; dat is voor haar verwarrend, ze past zich erg aan aan het feit dat ze 'jongste' is en doet dus wat de andere jongesten doen. De juf gaat nu dus uitleggen dat ze groep 2-taakjes mag kiezen en mee mag doen met de groep-2-kring. Hopelijk is dat voor dochter dan duidelijker. Verder is ze in de klas heel sociaal, komt op voor anderen, behandelt kinderen met respect. Ze werkt heel secuur en geconcentreerd, dus dat is ook heel fijn. Ze heeft alleen soms moeite met keuzes maken en de juf gaat nu kijken of ze baat heeft bij keuzebeperking (dus bv 3 opties ipv 6) of dat ze wat aangespoord moet worden iets sneller een keuze te maken. Er is heel veel ruimte voor meer uitdagende werkjes (bv van die smartgames), en ook voor versnelling binnen de eigen klas. Heel blij nu met deze aanpak!
Ze komt niet in de klas, wij gaan met dochter naar haar toe. We hebben hiervoor ook een verwijzing van de ha voor moeten vragen. Maar zeker fijn dat de juf erkend dat ze het niet meer weet. Ik hoop ook dat het wat opleverd.
ik vind het vreemd dat je dochter niet geobserveerd wordt op school. de juf moet aan de deskundige ook ter plekke uitleggen wat volgens haar het probleem is. wat ik van je berichten begrijp is dat ze misschien haar executive vaardigheden niet op haar leerniveau heeft, dat ze daarin begeleid moet worden. de deskundige moet je dochter wel op school observeren om er achter te kunnen komen/ bepalen waar ze het moet zoeken. misschien is de bedoeling dat jij eerst met de deskundige praat en daarna ze een observatie op school doet. als ik jou was zou ik de therapeut bellen en vragen waarom ze het probleem niet ter plekke wilt zien. zonder een communicatie met de school wat gaat ze uitzoeken ivm de problemen op school?
Gister oudergesprek gehad, jongste doet het zeer goed, ook met rekenen (3 toetsen gehad, 2 10-en en een 9,5). Verder leest ze dus heel goed maar dat wist ik al wel, enige is dat ze soms stiekem zit te lezen terwijl ze bezig zijn met rekenen of als ze aan het kleuren zijn , maar de juffen konden er hartelijk om lachen
Dit klinkt in ieder geval niet als motorische vaardigheden Hooguit als executieve vaardigheden. Maar kan ook komen doordat ze het saai vind of zich verveeld. En motorische vaardigheden worden doorgaans getest door een fysio ook.