Mijn peuter is nu ongeveer een halfjaartje zindelijk. Bewust wat later omdat ik veel andere dingen aan mijn hoofd had. Eigenlijk was ze binnen 3 dagen zindelijk met zowel plassen als poepen en zelfs snachts! Helaas heeft ze sinds een paar dagen dat ze niet meer wil poepen. Heel wat rond gegoogeld en de meeste topics gaan over peuters die bij het zindelijk worden niet op de wc durven te poepen. Maar zij wil niet op de wc niet op het potje en niet in een luier. Het punt is dat ze dus wel nodig moet want ze komt het wel aangeven en waggelt zelfs een beetje. Als ik haar breng is haar onderbroekje een beetje vies want kennelijk moet ze zo nodig dat er wat door de sluitspieren ontsnapt. Het is ook niet droog oid. Zit echt met mijn handen in het haar want het is niet dat het pijn doet of ontlasting droog is. Ze wil gewoon niet en drukt ook gewoon niet. Iemand hier ervaring mee?
Oh wat vervelend zeg. Is er iets gebeurd waardoor ze niet meer wil? Doet het pijn? Ik zou denk ik een beetje laxeren, zodat het haar zeker niet lukt om het op te houden, dan is de ontlasting smeuïg en komt het er makkelijk uit. Evt het toiletbezoek ook echt heel leuk maken, boekje lezen (iPad?) en een sticker plakken na afloop? Lactulose stroop als laxeermiddel bijvoorbeeld kun je zo kopen. Succes!
Niet dat ik weet. Voor zover ik weet ook niks op psz gebeurd. Ze geeft niet aan dat ze pijn heeft en ik ziet haar ook niet moeite doen op de pot. Ze begint te waggelen en komt me dan vertellen dat ze moet poepen. Eenmaal op de pot zegt ze dat ze niet meer hoeft.
Vasthouden en net zo lang wachten tot het komt? Eventueel met wat leuks/lekkers in het vooruitzicht. Dat heeft hier bij beide geholpen.
Helaas ook voorgehad. Ze durfde geen stoelgang meer maken sinds ze met school startte. Ze hield het 7 dagen op (je kon de stoelgang door haar buikje voelen), totdat ze na een week met veel drama in een hoekje kroop om daar in een luierbroekje kaka te doen. Hartverscheurend, wat daar dan uit kwam.... Uiteindelijk via de kinderarts met laxativen gestart en een beloonsysteem, en zo is het uiteindelijk goed gekomen. Het werd pijnlijk voor haar omdat ze het ophield en zo geconstipeerd geraakte. Initieel viel het mee en ging ze 1* per 2 dagen, zonder pijn, maar dat evolueerde dus gaandeweg naar 1* per week, mét pijn....
Met mijn oudste dochter meegemaakt. Heb toen na 5 dagen ophouden van huisarts klisma moeten geven. Heel verdrietig maar te lang ophouden is niet goed. Op die leeftijd worden ze meer bewust dat iets uit hun lijf komt en dat kan eng zijn. Ik heb met oudste heel wat tijd op de wc doorgebracht en ging er dan bij zitten op een krukje en een boekje lezen met haar over op potje gaan en verzon verhaaltjes dat kaboutertjes huisjes maken van poep . Dat vond ze toen wel interessant. En inderdaad zorgen dat ontlasting zacht blijft. Uiteindelijk is het toen over gegaan.
Ik had dit juist met plassen. Ze ging krijsend op het toilet of haar potje als ze moest plassen, maar deed het dan uiteindelijk niet. Zodra ze weer eraf ging, plaste ze meteen in haar broek. Wat ik toen had gedaan is dat ze meekeek met haar zus en bij mij hoe wij plasten in het toilet. Klinkt niet echt smakelijk (i know), maar ze vond het toen plots interessant. Daarnaast had ik een beloningskaart gemaakt dat elke keer als ze op het potje zat een sticker kreeg, ook al plaste ze niet in het toilet. Bij vijf stickers mocht ze dan iets lekkers of een ijsje. Ja de eerste drie dagen had ze veel te veel zoetigheid gekregen (guilty), maar sindsdien gaat het al stukken beter. Het is ook vreemd om opeens op iets te moeten zitten en het bewust los te laten. In een luier gebeurt dit onbewust en daarom kan het bij sommige kindjes heel vreemd en naar aanvoelen om op het toilet dit los te laten.
Vriendin van mij haar zoon had angst om te poepen op de wc en hield het ook op. Tip van de poep poli was hem te kietelen als hij op de wc zat. Dan ontspannen ze blijkbaar en door de ontspanning en het lachen kunnen ze de poep niet meer ophouden. Klinkt gek maar valt zeker even te proberen!! Bij haar zoon heeft dat toen goed geholpen.