Sterker nog, er zijn nog maar weinig landen die dat beginsel aanhangen, om dubbele nationaliteit te voorkomen. Anders zou je inderdaad als Nederlander een Frans, Duits en Congolees kind kunnen hebben. Dat vindt de NL overheid niet wenselijk. Daar zijn internationale afspraken over gemaakt. Wij woonden in Zweden ten tijde van de geboorte van onze dochter, en die heeft gewoon de NL nationaliteit. Voor Nederland geldt dus het bloedbeginsel, het kind zal de Turkse nationaliteit krijgen, tenzij het wordt erkend door een Nederlandse man. Enige oplossing is m.i. bevallen in een land opzoeken waar het grondgebied-beginsel geldt.
nee hoor, hier 2 verschillende nationaliteiten ouders, maar kindjes krijgen de nationaliteit van de moeder.
maar dat mischien omdat 1 van jou ouders wel de nederlandse nationaliteit hadden voor jouw geboorte? ik kan me namelijk niet voorstellen dat als beide ouders de nationaliteit niet hebben van een land het kindje het wel krijgt? maar misschien heb ik het wel helemaal mis hoor ik en mijn man hadden dus beide de italiaans nationaliteit niet
Dat kan ik me niet voorstellen. Mijn dochter (Nederlands/Arabisch) is drie maanden geleden in Duitsland geboren. Daarop kreeg ik een brief dat ze de duitse nationaliteit kon krijgen, omdat één van haar ouders (ik in dit geval) langer dan 7 jaar in Duitsland woont.
Zo is het inderdaad ook bij onze 3 kinderen. Ik ben Nederlandse, mijn man Bulgaar. Ze zijn alledrie in NL geboren maar in beide landen geregistreerd en hebben 2 nationaliteiten. Zijn ook in het bezit van 2 paspoorten, een Nederlandse en een Bulgaars paspoort. En volgens de Nederlandse wet geldt voor hun nu inderdaad dat zij tot hun achtiende deze twee nationaliteiten mogen behouden en dan zullen moeten kiezen.
Dit is echt niet waar. Kind krijgt altijd de nationaliteit van de moeder. Echt niet als je te vroeg bevalt in een ander land dat je kind dan ineens ook die nationaliteit krijgt, dit is echt pertinent niet waar. Ik woon in duitsland, kids hier geboren en zijn niet duits maar nederlands. Zelfs geen dubbele nationaliteit. Alleen nederlands.
Nee, dat is alleen zo als één van de ouders de Nederlandse nationaliteit heeft, als ze echt niet wil dat haar kind de naam van haar ex krijgt dan moet ze zorgen voor de geboorte getrouwd te zijn met iemand anders. Heeft die persoon de Nederlandse nationaliteit, dan is het kind automatisch ook Nederlander. En door voor de geboorte te trouwen krijgt kind niet naam van ex, maar naam van echtgenoot (omdat die, compleet los van de verwekker) als echtgenoot automatisch als vader gezien wordt. Dus ze kan maar beter snel een man zoeken...
Hier woonachtig in France en bevallen en mij/ons is verteld waar je ook woont dat de baby de nationaliteit van de mama krijgt. Maar goed dat geld dan voor nederlanders weet niet of dat voor iedereen geld!
Als een kind op Amerikaans grondgebied geboren wordt, krijgt het automatisch de Ameriaakse nationaliteit. Ik denk dat veel mensen daarmee in de war raken, omdat je dat wel eens in films ziet. Maar in NL geldt dat niet. Ze moet dus tijdelijk naar Amerika of naar een Amerikaanse ambassade. Ik denk dat ze het best naar een rechtswinkel of rechtbank kan bellen. Dan weet ze tenminste heel precies hoe het zit en welke dingen ze eventueel moet regelen.
In nl geld ook de wetgeving dat als een kind geboren wordt tot 9 maanden na het huwelijk dan.de ex de wettelijke vader. Zoek een gespecialiseerde advocaat.
Ik vrees het ergste dan.. Trouwen zit er echt niet in na haar ervaringen eb een advocaat kan ze niet betalen. De gemeente belt me volgende week terug om het te bespreken.
Ik vrees helaas ook het ergste.. Wat een vervelende situatie zeg! De Nederlands nationaliteit krijg het kindje ook niet automatisch. Mijn man zijn vader en moeder hadden alleen een verblijfsvergunning en mijn man en zijn zusjes hebben hierdoor tot hun 18de ook een verblijfsvergunning gehad. Ze zijn alle drie hier geboren.
We kunnen nu wel van het ergste uitgaan, maar duidelijkheid is er nog niet. Gewoon door gaan met info inwinnen en niet alleen bij de gemeente wachten op informatie. Zelf zou ik dus echt de rechtbank bellen (ivm werk een snel lijntje die ik momenteel bijna dagelijks bel). Ze weten echt meer dan de gemeentes en kunnen snel en adequaat antwoord geven. Duidelijk uitleggen wat haar huidige status is in Nederland, of ze intentie heeft om de Nederlandse nationaliteit aan te gaan vragen of niet en hoe het dan zit met de aangifte van haar kindje en de wetgeving die er dan op nagehouden wordt. In het hieronder gelinkte document staat ook nog het een en ander. Zoals het doorgeven van de Turkse scheiding bij de Nederlandse rechtbank, maar ook adressen en telefoonnummers om meer informatie in te winnen: http://www.steunremigranten.nl/art/uploads/files/Turk%20Medeni339TNL.pdf Niet op 1 paard wedden en gewoon overal aan de bel trekken en info inwinnen. Succes ermee!