Vraag Adje!

Discussie in 'De lounge' gestart door Merlino, 20 nov 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Vogelinnetje

    Vogelinnetje VIP lid

    3 nov 2009
    6.367
    5.637
    113
    Sinds ik bakvormen van Le Creuset heb, heb ik hier geen last meer van. De korst is nl echt hard en als ik het uit de oven haal, zie je al dat de taart los in de vorm zit.

    silicone geleidt de warmte niet goed genoeg. Daarom blijft het nattig en plakt het.
     
  2. Vogelinnetje

    Vogelinnetje VIP lid

    3 nov 2009
    6.367
    5.637
    113
    Ik heb zelf ook een vraag: welk stoofvlees blijft mooi in blokjes, maar is toch botermals. Zoals bij rendang.

    Ik had laatst iets gelezen over het soort vlees dat je het best hiervoor kunt gebruiken, maar ik kan dat stuk niet meer vinden.
     
  3. Leolove

    Leolove Fanatiek lid

    16 apr 2016
    3.954
    1.585
    113
    Ja, voor de smaak dacht ik inderdaad ook om sowieso die ontbijtkoek er door te doen. Maizena hebben we ook in huis, dus dan ga ik het maar gewoon proberen. Hopelijk smaakt het :roflmao:
     
    Adje vindt dit leuk.
  4. Baileyy

    Baileyy VIP lid

    12 feb 2012
    5.378
    1.381
    113
    Dankjewel! 3
    En is dat dan zonder witte wijn?
     
    Adje vindt dit leuk.
  5. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    15.487
    24.362
    113
    Die kaasfondue pakken van emmi zijn met wijn, maar ze hebben ook een alcoholvrije variant.
    En als ik het zelf maak doe ik het met kinderen met appelsap. Alcohol verdampt wel iets, maar in dit geval niet genoeg naar mijn idee. Het kookt nl niet heel lang en het je smelt de kaas op laag vuur. Dus er blijft dan best wel wat alcohol over. Bij stoofpotten bv doe ik eventueel wel gewoon alcohol, wantvdan verdampt er veel meer.
     
  6. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    15.487
    24.362
    113
    Vast wel! Volgens mij is die gluten hooguit een structuurkwestie, maar zal zeker nog goed smaken!
     
    Leolove vindt dit leuk.
  7. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    15.487
    24.362
    113
    Ik gebruik altijd magere runderlappen. Dat blijft mooi in blokjes en is toch mals. Ik denk dat hoe vetter het vlees is, hoe meer het uit elkaar valt, want dan is het wel nog malser.
     
  8. littlemunchkin

    littlemunchkin Fanatiek lid

    12 mei 2015
    1.811
    1.004
    113
    Oke, kipkluifjes uit de oven: vorige keer kwamen ze er zowat rouw uit. Ondanks heel lang in de oven, langer dan het recept zei. Hoe doe je dat nou goed??:roflmao:
     
  9. nelta

    nelta VIP lid

    28 apr 2009
    18.344
    8.804
    113
    Vrouw
    Rotterdam
    1FAC9D53-5423-45B4-A77A-658DFD7D4CFD.jpeg Wordt dit ooit beter? :oops:
    Baksel van dochter en mij.
     
  10. Sage86

    Sage86 Actief lid

    4 jul 2014
    274
    37
    28
    Och ja, dat is natuurlijk ook een optie! Nooit over nagedacht
     
    Boordevol vindt dit leuk.
  11. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    19.969
    8.771
    113
    Saus warm maken met wat suiker en dan indikken. Dan pak ik de maïzena en dan ga ik die testen :)
     
    Adje vindt dit leuk.
  12. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    19.969
    8.771
    113
    Dat denk ik wel! Ze gebruiken veel meer crème dan dat jullie hebben gebruikt:)
     
  13. nelta

    nelta VIP lid

    28 apr 2009
    18.344
    8.804
    113
    Vrouw
    Rotterdam
    Dit was wel volgens het recept.
     
  14. Vogelinnetje

    Vogelinnetje VIP lid

    3 nov 2009
    6.367
    5.637
    113
    Is de temperatuur van je oven wel goed? Je kunt hem wel op bijv 180 graden zetten, maar elke oven heeft een afwijking.
     
  15. Vogelinnetje

    Vogelinnetje VIP lid

    3 nov 2009
    6.367
    5.637
    113
    Ja, krijg je een malse stoofpot als je mager vlees gebruikt?

    De rendang die ik ken, valt in je mond pas helemaal uit elkaar. Dat effect wil ik hebben. Misschien niet te veel roeren op het einde?
     
  16. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    19.969
    8.771
    113
    Dat geloof ik maar als ik naar de foto kijk zie je dat het veel dikker is. Je zou de pompom ook nog moeten spuiten. Ik geloof dat ze wat anders schrijven dan dat ze laten zien.

    Was hij lekker dat is nog belangrijker
     
  17. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    15.487
    24.362
    113
    Ja hoor, dat kan wel. Maar ik maak het altijd in mijn slowcooker of pressure cooker. Dat scheelt wel tov een gewone braadpan. En daarvoor deed ik mijn stoofvlees altijd met pan in de oven. Dan blijft de temperatuur gelijkmatiger en kan je ook op lagere temperatuur garen, wat het vlees ten goede komt.
     
  18. Vogelinnetje

    Vogelinnetje VIP lid

    3 nov 2009
    6.367
    5.637
    113
    Ja, ik doe ook meestal in de oven. Nu wordt het de BBQ.
     
    Adje vindt dit leuk.
  19. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    12 mrt 2017
    14.246
    19.008
    113
    Ze rouwden misschien om hun eigen dood?
    Sorry, flauw :roflmao:
     
    littlemunchkin vindt dit leuk.
  20. nelta

    nelta VIP lid

    28 apr 2009
    18.344
    8.804
    113
    Vrouw
    Rotterdam
    Die pompom is wel die bal aan de binnenkant. Smaak is goed iig. :D
     

Deel Deze Pagina