Sinds ik bakvormen van Le Creuset heb, heb ik hier geen last meer van. De korst is nl echt hard en als ik het uit de oven haal, zie je al dat de taart los in de vorm zit. silicone geleidt de warmte niet goed genoeg. Daarom blijft het nattig en plakt het.
Ik heb zelf ook een vraag: welk stoofvlees blijft mooi in blokjes, maar is toch botermals. Zoals bij rendang. Ik had laatst iets gelezen over het soort vlees dat je het best hiervoor kunt gebruiken, maar ik kan dat stuk niet meer vinden.
Ja, voor de smaak dacht ik inderdaad ook om sowieso die ontbijtkoek er door te doen. Maizena hebben we ook in huis, dus dan ga ik het maar gewoon proberen. Hopelijk smaakt het
Die kaasfondue pakken van emmi zijn met wijn, maar ze hebben ook een alcoholvrije variant. En als ik het zelf maak doe ik het met kinderen met appelsap. Alcohol verdampt wel iets, maar in dit geval niet genoeg naar mijn idee. Het kookt nl niet heel lang en het je smelt de kaas op laag vuur. Dus er blijft dan best wel wat alcohol over. Bij stoofpotten bv doe ik eventueel wel gewoon alcohol, wantvdan verdampt er veel meer.
Ik gebruik altijd magere runderlappen. Dat blijft mooi in blokjes en is toch mals. Ik denk dat hoe vetter het vlees is, hoe meer het uit elkaar valt, want dan is het wel nog malser.
Oke, kipkluifjes uit de oven: vorige keer kwamen ze er zowat rouw uit. Ondanks heel lang in de oven, langer dan het recept zei. Hoe doe je dat nou goed??
Is de temperatuur van je oven wel goed? Je kunt hem wel op bijv 180 graden zetten, maar elke oven heeft een afwijking.
Ja, krijg je een malse stoofpot als je mager vlees gebruikt? De rendang die ik ken, valt in je mond pas helemaal uit elkaar. Dat effect wil ik hebben. Misschien niet te veel roeren op het einde?
Dat geloof ik maar als ik naar de foto kijk zie je dat het veel dikker is. Je zou de pompom ook nog moeten spuiten. Ik geloof dat ze wat anders schrijven dan dat ze laten zien. Was hij lekker dat is nog belangrijker
Ja hoor, dat kan wel. Maar ik maak het altijd in mijn slowcooker of pressure cooker. Dat scheelt wel tov een gewone braadpan. En daarvoor deed ik mijn stoofvlees altijd met pan in de oven. Dan blijft de temperatuur gelijkmatiger en kan je ook op lagere temperatuur garen, wat het vlees ten goede komt.