Ik heb totaal geen ervaring met het huren van een huis en ik ben op internet aan het zoeken geweest maar weet even niet hoe ik het aan moet pakken. Ik kom nml allerlei pagina's tegen waar ik me tegen betaling (!) in kan schrijven maar ja, is het handig om me overal in te schrijven of zitten er ook veel onzin-sites bij? Ik heb er echt geen verstand van.... En weet iemand toevallig ook hoe het zit met subsidies enzo? Wie kan me op weg helpen?? Alvast bedankt!
ik weet wel dat inschrijven meestal tegen betaling is... maar weet niet hoe dat gaat als je particulier gaat huren.. succes
Je hebt overal een sociale woonvoorziening. Informeer anders een bij de gemeente welke dat bij jou is. Daarnaast heb je particulieren die zijn meestal wel duurder. PB mij anders de gemeente waarin je zoekt, dan kan ik je misschien een paar linkjes sturen van verhuurders die ik ken.
Particulier huren hoef je niet van tevoren te betalen, dan kun je gewoon websites van makelaars of funda afstruinen. Als je via een woningbouwvereniging je inschrijft heb je uiteindelijk vaak een veel lagere huur, maar een wachtlijst van weet ik hoeveel jaar. Weet niet of je er haast bij hebt? Huursubsidie is van een aantal factoren afhankelijk: soort woonruimte, leeftijd, woonsituatie, inkomen en de huurprijs. Daarvoor zou ik eens bij de belastingdienst langs gaan om meer informatie in te winnen. Of op de website kijken.
ik zou zeggen stap morgen naar woningbouwverenigingen en evt particuliere verhuurders. leg je situatie uit en vertel in hoeveel tijd je een woning nodig hebt en vraag wat ze voor je kunnen doen en wat het je gaat kosten. Ik denk dat dat het makkelijkste is. Maak van te voren evt een lijstje met dingen die je echt moet vragen zodat je niks vergeet. Dat doe ik tegenwoordig ook als ik belangrijke dingen na moet vragen. Succes ermee!
dit is niet helemaal waar. je kunt de huizen inderdaad wel op funda oid zoeken, maar mocht je interesse hebben en het huis zelf willen bezichtigen zal je toch eerst inschrijfkosten bij de betreffende makelaar moeten betalen. (meestal ergens tussen de 30 en 50 euro). voor particulier moet je er wel rekening mee houden dat dit vreselijke afzetters zijn, en naast inschrijfgeld vaak ook bemiddelingskosten (meestal 1 maand huurprijs excl 19%btw), 1 a 2 maanden borg, eventuele administratie/contract kosten, en dan de huur zelf. reken er dus op dat je wel een paar 1000 euro kwijt kan zijn voordat je de sleutels in je handen hebt. helaas geld dit niet alleen voor direct wonen, maar voor de meeste makelaars. (ik geloof dat meeus een van de minst dure is, vorgens mij betaal je daar geen tot weinig bemiddelingskosten.) direct wonen is het duurst. voor de woningbouw moet je (afhankelijk van de gemeente) toch wel rekening houden met een inschrijf periode van minimaal 2 jaar (voor een klein flatje zonder lift) tot ongeveer 6 jaar (voor een huis). dit zijn in ieder geval de wachttijden bij ons in de buurt, maar het scheelt natuurlijk wel of je in een achterafdorpje of amsterdam gaat wonen. wel is het mogelijk om via de vrije sector te huren, maar daar zit meestal een inkomenseis (min 30.000 per jaar) aan, en is over het algemeen duurder dan de meeste woningbouwhuizen. verder kan je marktplaats of briefjes bij de supermarkt in de gaten houden, maar ben dan wel voorzichtig omdat helaas de meeste huisjesmelkers het via deze weg doen omdat ze niet mogen verhuren via goede bemiddelingskantoren. sorry dat ik geen leuker nieuws heb voor je, huizen huren in nl zijn geen pretje. spreek helaas uit ervaring.
Hier in de achterhoek geen inschrijfkosten, geen wachtlijsten maar een lotingssysteem. Super! Huurtoeslag moet je pas naar gaan kijken als je een woning hebt en weet wat je aan huur enzo gaat betalen.
Sorry, dat is ook helemaal waar en bedoel ik ook. Maar je hoeft niet geld te betalen om te zien wat het aanbod is zeg maar... wel bij direct wonen maar dat vind ik zo'n boutorganisatie, daar zou ik persoonlijk sowieso nooit meer mee in zee gaan. Allemaal geldklopperij, en dat is inderdaad vaak zo binnen de particuliere sector. Daarom was ik ook benieuwd hoeveel haast er bij geboden is???
Het is denk ik heel erg afhankelijk van de regio en de constructie die de woningstichting heeft. Bij de 1 kom je op een wachtlijst en als je aan de beurt bent, ben je aan de beurt en anders moet je elke week als er huizen vrij komen reageren en als je dat maar vaak genoeg doet heb je in verhouding vrij snel een huis. Wij huren namelijk nu via een woningstichting, en hebben er iets meer dan een jaar op moeten wachten. Het particulier huren, hoeft ook niet overal zo te zijn. Wij hebben namelijk particulier gehuurd voordat wij hier kwamen wonen. En wij hebben om het te mogen bekijken, geen inschrijfgeld hoeven betalen en lang niet zoveel bemiddelingskosten aan de makelaar. Het enige wat wij hebben betaald extra is een borg t.w.v het huurbedrag van 1 maand en ik geloof hooguit iets van 200 euro voor de bemiddelingskosten voor de makelaar.
Wij huren particulier maar de spookverhalen die ik hierboven lees herken ik helemaal niet. Wij hebben gewoon via de lokale makelaar een huurhuis gevonden, en die bemiddelt tussen de verhuurder en ons. We moesten geloof ik 1 maand huur vooruit betalen en verder is het allemaal heel netjes met uitgebreid contract geregeld omdat het dus via de makelaar loopt. Hij bepaalt ook elk jaar de huurverhoging adhv de index. Maar hier in de buurt is verder ook heel erg weinig aanbod dus we hebben wel erg veel geluk gehad. Ik zou niet snel inschrijfkosten of dat soort zaken gaan betalen... Woningbouw duurt hier minimaal 4 jaar voor je aan de beurt komt, er zijn soms wel enkele woningen voor loting maar dat zijn meestal niet de eensgezinswoningen.