Komkommer zoet/zuur

Discussie in 'De lounge' gestart door FB1984, 7 apr 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. FB1984

    FB1984 VIP lid

    17 jul 2010
    7.586
    0
    36
    Zuid-Holland
    Ik heb pas bij de Japanner komkommer met zoetzure saus op.
    En zaten ook maanzaad pitjes in...

    Nu heb ik t al een paar keer zelf proberen te maken met azijn en zoetstof.
    Maar niet zo lekker!


    Wat doe ik fout??
    Wil er ook geen kilo's suiker indoen, want wil t als gezond bijgerecht!

    Andere komkommer sausjes/dressings ook welkom!
    Wel met weinig calorieeen aub! Hihi
     
  2. FB1984

    FB1984 VIP lid

    17 jul 2010
    7.586
    0
    36
    Zuid-Holland
    Niemand joh??
     
  3. knor

    knor Fanatiek lid

    4 mrt 2007
    2.392
    0
    0
    Groningen
    Doe het ook eigenlijk met azijn en suiker dus kan je niet verder helpen? Denk dat het een speciaal recept is dat niet iedereen zomaar heeft liggen.
     
  4. Desii

    Desii Actief lid

    7 nov 2009
    271
    0
    0
    Hutje op de hei
    Ik ben bang dat je wel suiker moet gaan gebruiken om het gewenste resultaat te krijgen.
     
  5. Kimba

    Kimba Actief lid

    11 sep 2011
    203
    1
    18
    Gelderland
    Inderdaad met natuurazijn, suiker, peper en zout. En dan het lefst onder druk weg zetten(in een schaal met een kleinere schaal erboven op. En dan wat zwaars in de bovenste schaal).
    En het belangerijkste het heeft tijd nodig om in te trekken, minstens twee uur.
    Voor andere smaken kun experimenteren met verschillende soorten azijn.
     
  6. Panter

    Panter VIP lid

    14 mrt 2011
    13.710
    4.559
    113
    Ik doe het ook altijd met een klein schpeje suiker, een scheutje azijn maar doe als geheim ingrediënt er een beetje mayo door...
     
  7. nikkie83

    nikkie83 Fanatiek lid

    16 jun 2007
    2.054
    2
    0
    tussen hier en daar
    ik doe
    azijn peper, bastersuiker even de azijn warm maken dan lost de suiker beter op , komkommertjes erdoor uitje erbij en klaar
     
  8. fafje

    fafje Niet meer actief

    lekker lang laten intrekken vooral!
     
  9. Rnate

    Rnate Fanatiek lid

    10 jan 2010
    1.985
    0
    0
    Ik doe azijn met wat suiker en mayo, soms wat knoflooksaus voor de afwisseling.
     
  10. Melanina

    Melanina VIP lid

    20 mei 2008
    9.070
    0
    0
    Pedagogisch medewerkster
    Spijkenisse: Eindelijk na 13 rondes zwanger !!!!
    ik doe het met suiker azijn en zout.
     
  11. zaterdag

    zaterdag Fanatiek lid

    28 mei 2011
    1.008
    2
    0
    het is ook lekker met citroensap ( en dan wel uit een verse citroen, niet van dat voorgeperste, is minder lekker) suiker en zwarte peper.
    Denk dat je idd ook echt suiker moet gebruiken anders gaat het hem niet worden.
     

Deel Deze Pagina