Mijn ouders spaarden voor mij en mijn broer toen ze nog samen waren. Toen ze gescheiden zijn heeft mijn moeder met mijn vader de afspraak gemaakt dat hij geen alimentatie hoefde te betalen als hij de spaarrekeningen bij hield. Dit heeft hij wel altijd gedaan maar toen ze vrijkwamen heeft hij een nieuwe auto gekocht.
Voor mij is er nooit gespaard. Nu ik getrouwd ben ben ik bezig met me rijbewijs enz. Huis inrichting hebben me schoonouders gegeven en me man had geld gespaard voordat hij ging trouwen. Voor onze dochter sparen we wel elke maand. We weren nog niet waarvoor we het vast gaan zetten. Me man vind het vanzelfsprekend om school en rijbewijs enz. Te betalen dus waarschijnlijk word dat apart betaalt..
Voor mij was niet gespaard. Mijn ouders zijn gescheiden toen ik 3 was en mijn moeder heeft een flink aantal jaren in de bijstand gezeten, dus sparen was er niet bij. Mijn vader betaalde overigens altijd gewoon alimentatie. Ik heb dus alles zelf betaald; rijbewijs, mijn eerste auto'tje en de meubels voor ons eerste huisje. Dat laatste hebben we (mijn (nu) man en ik) natuurlijk samen bij elkaar gespaard. Voor onze beide kinderen sparen we 25,-- per maand. En voor onszelf sparen we 50,-- per maand. We hebben geen specifiek doel voor het spaargeld voor de kinderen voor ogen, maar zouden wel graag zien dat het gebruikt wordt voor iets "nuttigs", dus rijbewijs, auto, woninginrichting oid.
nee hebben nooit voor mij gespaard maar ik heb vanaf mijn 13 de gewerkt daar heb ik van gespaard. dus ik had een hele leuke rekening toen ik weg ging thuis
Jawel iets, maar niet veel. Wij kregen gewoon bijna alles. Rijbewijs, kleding, uitzet. Mits ik zelf ook spaarde.
Mijn ouders hadden het goed. Ik heb geen idee of ze voor mijn studie gespaard hebben of dat ze het zo betaald hebben. Maar ik kon gewoon studeren. Ik moest toen ik ging werken wel kostgeld betalen en dat hebben ze gespaard voor me. Wist ik toen niet. Toen ik ging samenwonen kreeg ik dat geld van ze. Wij sparen per kind 50 euro per maand en dat is alleen bedoeld voor een studie.
Mijn ouders hebben een spaarbrief voor ons geopend en die kwam 2 jaar geleden vrij, was zo'n 3000elk euro ivm met de krediet crisis bleef er helaas niet veel over! Hier ben ik van plan voor onze meid, de kinderbijslag + 25 euro per maand te gaan sparen!
Mijn ouders hebben niet voor mij gespaard, maar ik heb wel van hun een deel van mijn studie gekregen (ook een groot deel zelf betaald hoor) en mijn rijbewijs. De ouders van mijn vriend hebben ook niet specifiek voor hem gespaard, maar hem wel het maximale bedrag gegeven, wat je belastingvrij aan je kind mag geven, ik geloof 22.000 en een beetje (weet 't niet precies hoor), dat was toen hij zijn eerste huis kocht.
Dit is wel heel erg! Mijn ouders hebben niks voor ons gespaard, hadden het ook niet breed. Dus studie, rijbewijs, auto, etc heb ik zelf moeten betalen. Wij sparen niet voor onze kinderen, studie zullen we zelf betalen voor ze. Voor de rest kunnen ze werken, wordt niemand minder om.
Mijn ouders hebben niet voor mij gespaard, maar kreeg wat nodig was. Toen mijn ouders scheidden had mijn moeder toch wel moeite om mijn opleiding te kunnen betalen en ik kon er op dat moment niet bij gaan werken aangezien zij met een zware hernia zat en ik thuis dus zoveel mogelijk wilde helpen. Het is uiteindelijk allemaal wel gelukt hoor, maar dit is wel de voornaamste rede dat wij zijn gaan sparen voor de kids. We kunnen nu missen wat we sparen en je weet nooit hoe je toekomst loopt. Het geld wat wij sparen is wel echt voor de opleidingen bedoeld en krijgen ze dus niet zomaar als ze 18 zijn. Wat er evt na de studie over blijft gaat ook naar de kids zelf, maar wel voor iets zinnigs en ook een beetje afhankelijk van hoe ze met hun geld omgaan.
Onze kinderen kunnen krijgen wat ze nodig hebben voor studie(s), rijbewijs en om eventueel te gaan reizen als ze dat leuk vinden. Wij stellen wel als eis dat als hun studie en leervermogen dat toelaat, ze ook een bijbaantje nemen. Ze op weg helpen zijn we verplicht vinden wij, maar het moeten natuurlijk niet van die verwende slappelingen worden!
Ik spaar niet voor dingen als rijbewijs etc voor mijn kinderen. Als ze dat willen halen kunnen ze prima een baantje nemen. Zo zijn mijn man en ikzelf ook opgevoed: werd wel gespaard voor ons, maar dit was voor studie etc, niet voor een rijbewijs en bijv een toekomstige inrichting van een appartement of iets. Oma spaarde wel zo'n rekening bij elkaar (zo'n 3000 euro en dat kwam vrij op 'grote' momenten: bij mij toen ik zwanger was van de eerste en heb er bijv een videocamera en kinderwagen van gekocht, de rest is nog over).
Hier is er niets voor ons gespaard en daar ben ik mn ouders dankbaar voor.... Heb heel goed met geld om leren gaan... tevens ook zelf mn studie betaald met behulp van studiefinanciering en bijbaantjes. Of wij gaan sparen voor de kids ik weet het nog niet... in ieder geval zullen wij wel de studies ed betalen binnen het redelijke ze moeten niet blijven wisselen ofzo want dan is het feest snel over.
Hier hebben mijn ouders WEL voor hun kinderen gespaard en daar ben ik MIJN ouders dankbaar voor....! Want of je ouders nou wel of niet voor je sparen dat is slechts ten dele van invloed op hoe je met geld om gaat. Mijn ouders hebben altijd geleefd (qua geld) van : "We 'geven' het aan niemand liever dan aan onze eigen kinderen". En nu ik zelf kinderen heb begrijp ik dat gevoel volledig. Ik heb mijn studie (ten dele) zelf betaald (en doe dat nog steeds IBG) en ik heb ook altijd gewerkt naast mijn studie, mede daardoor heb ik nu een bepaalde levensstandaard waar ik trots op ben (niet gelijk denken dat ik rijk ben zo is het nou ook weer niet) en hebben we kunnen sparen voor grotere uitgaven; huis, auto ed. Maar het allerfijnste, voor mij, is dat ik daardoor ook eigen ondernemer kon worden zonder dat ik mij, meteen, zorgen moet maken over de verdiensten en vooral mijn pensioen! Dat zijn redenen waarom wij ook sparen voor onze kinderen. Wij zullen ze, net zoals onze ouders ons hebben gedaan, leren wat de waarde van geld is en hoe je er verstandig mee omgaat. Maar dit kan op vele verschillende manieren daarvoor hoeven wij absoluut niet te laten om hen financieel bij te staan.
Mijn ouders hebben voor mij gespaard... had een mooi bedrag. Zelf heb ik ook hard gespaard toen ik op mijn 16e een baan kreeg. Maar naar mijn inziens heeft dat dus niks te maken met dat ze je leren om te sparen. Mijn ouders hebben mij van jongs af aan geleerd dat geld niet aan de boom groeit en als je wat wil hebben je er voor moet sparen.Toen ik begon met werken moest ik dan ook gewoon gaan sparen. Bedrag mocht ik zelf bepalen maar als mijn ouders merkte dat ik alles aan domme dingen zou opmaken moest ik woongeld aan hun gaan betalen om zo in te zien dat leven geld kost. Dit is nooit gebeurt omdat ik zon 3kwart spaarde per maand. Was dit wel gebeurd hadden hun dit op een aparte rek gezet tot ik volwassen genoeg was.
wij sparen 15 euro per kind per maand .. ze mogen dit gebruiken als ze 18 zijn, wel voor een opleiding, of voor een rijbewijs ofzoiets, ze mogen het niet uit geven aan een vakantie ofzo. en als ze rond hun 18de van het padje zijn en aan de drugs ofzo zijn krijgen ze geen cent.
Nee, mijn ouders hebben niet voor ons gespaard. Maar hadden wel gewoon het geld om studie, rijbewijs, bijdrage eerste huis etc voor ons te betalen. En daarbij had ik ook gewoon een baantje voor in het weekend.